Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηλόπιτα κέικ: το γλυκό που κάνει το σπίτι να μοσχομυρίζει

Μηλόπιτα κέικ: το γλυκό που κάνει το σπίτι να μοσχομυρίζει

Υπάρχουν κάποιες συνταγές που όταν τις φτιάχνεις στο σπίτι μετατρέπονται σε... τελετουργίες! Η συνταγή για τη μηλόπιτα κέικ είναι μία από αυτές! Το άρωμα των μήλων, της αφράτης ζύμης και της κανέλας που πλημμυρίζει το σπίτι, είναι το συνώνυμο της φθινοπωρινής, σπιτικής θαλπωρής.

Το κέικ - μηλόπιτα είναι το γλυκό που φτιάχνεις όταν θέλεις να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Όταν θέλεις να δώσεις στη μέρα σου μια πιο γλυκιά νότα. Όταν θέλεις να κάνεις τους πάντες να χαμογελάσουν πριν καν δοκιμάσουν το κομμάτι τους!

Τι θα χρειαστούμε

  • 4 μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 +1/2 (μια και μισή) κούπα ζάχαρη (300 γρ.)
  • 1 κούπα ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο γιατί είναι βαρύ) (230 γρ.)
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 + 1/2 (δύο και μισή) κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (325 γρ.)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Πρώτα ανάβουμε το φούρνο στους 170° στον αέρα.

Βήμα 2ο

Καθαρίζουμε και κόβουμε πολύ μικρά κυβάκια τα μήλα μας σε ένα μπολάκι και βάζουμε την μια κουταλιά ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλα.

Βήμα 3ο

Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το φάκελο με το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, το αλεύρι, το κονιάκ και τέλος τα μήλα, ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4ο

Περνάμε καλά το ταψί μας με λάδι και βάζουμε το μείγμα μας. (Ταψί No.36×26)

Βήμα 5ο

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας πάντα, στη μεσαία θέση του φούρνου.

Βήμα 6ο

Μόλις περάσει το μισάωρο, όχι πιο πριν, αν δείτε πως είναι ωραίο το χρώμα της κάντε τη δοκιμή με το μαχαίρι όπως το κέικ για να δείτε αν είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από cookpad.com

Απόρρητο
v