10 λόγοι για να μην τον κερατώσετε

10 λόγοι για να μην τον κερατώσετε

Παρόλο που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ξεπεράσουν τα ποσοστά απιστίας των ανδρών, έρευνες λένε πως όλο και περισσότερες παντρεμένες γυναίκες απατούν ή έχουν απατήσει τους συντρόφους τους τα τελευταία χρόνια. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως αυτός είναι εν μέρει και ένας λόγος για τον οποίον οι γυναίκες στις μέρες μας καθυστερούν να παντρευτούν: Για να «δοκιμάσουν» πολλούς διαφορετικούς συντρόφους, μέχρι να καταλήξουν στον έναν με τον οποίον θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους.

Ενδιαφέρον, βέβαια, έχουν οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες «κερατώνουν» τους άνδρες τους, οι οποίοι συχνά διαφέρουν από αυτούς για τους οποίους οι άνδρες απατούν τις γυναίκες. Αυτοί σύμφωνα με τους ειδικούς είναι επειδή δεν κάνουν αρκετά συχνά σεξ, επειδή έχουν ανάγκη να επιβεβαιώσουν την αυτοπεποίθησή τους (ότι ακόμα αρέσουν και μπορούν να είναι ποθητές), επειδή τους αρέσει να γίνονται καμιά φορά «κακά κορίτσια» -όπως πολλοί άνδρες θεωρούν το κεράτωμα ένδειξη ανδρισμού), επειδή θέλουν να εκδικηθούν τον σύντροφό τους που και αυτός τις απάτησε ή επειδή απλά νιώθουν παραμελημένες από αυτόν.

Ωστόσο, μια που έρχονται και γιορτές, οι οποίες αυτές τις μέρες θέλουν την οικογένεια μονιασμένη, αν σας περνά από το μυαλό να περάσετε ένα κολασμένο βράδυ με εκείνον τον κούκλο που σας φλερτάρει επίμονα τους τελευταίους μήνες… δείτε μερικούς καλούς λόγους για να συγκρατηθείτε και να μην απατήσετε τον σύντροφό σας (τουλάχιστον, ξανασκεφτείτε το):

Η «Κάρμα» ήταν μία κακιά θεά: …και ό,τι κακό έκανε ένας άνθρωπος, του το επέστρεφε στον ίδιο ή σε χειρότερο βαθμό. Έτσι, αν τον κερατώσετε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να σας κερατώσει και εκείνος. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένας τρόπος να έρχεται το σύμπαν σε ισορροπία. Να φέρεστε, λοιπόν, στους άλλους όπως θέλετε να σας φέρονται.

Μην είστε «κότες»: Βασικά, ο λόγος που θέλετε να πάτε με άλλον είναι επειδή κάτι δεν πάει καλά με τον δικό σας. Μήπως πρέπει, λοιπόν, να βρείτε το θάρρος να λύσετε τα θέματα που έχετε με τον σύντροφό σας πρώτα; Και μετά αποφασίζετε αν θα κάνετε το μεγάλο βήμα.

Έχετε δώσει έναν όρκο: Σίγουρα κάποια στιγμή του ορκιστήκατε αιώνια αγάπη. Και σίγουρα όταν τον παντρευτήκατε είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι αυτός θα είναι ο ένας και μοναδικός. Σεβαστείτε, λοιπόν, τον όρκο σας και παραμείνετε πιστές –ή χωρίστε.

Οι «άπιστοι» έχουν περισσότερα Σ.Μ.Ν.: Δεν το λέμε εμείς άλλα έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan, σύμφωνα με την οποία οι άπιστοι κάνουν περισσότερο σεξ χωρίς προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ζήτημα εμπιστοσύνης: Αν δεν είστε εσείς πιστή είναι μάλλον αδύνατο να θεωρείτε ότι οποιοσδήποτε άλλος γύρω σας θα είναι. Θα χάσετε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη σας στους ανθρώπους, κάτι που μπορεί σιγά-σιγά να σας τρελάνει.

Σας παίρνει οικονομικά; Εραστής ίσον νέα -σέξι- εσώρουχα, περισσότερα έξοδα για μακιγιάζ, βενζίνες για τα κρυφά ραντεβού… Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι για όλα τα υπόλοιπα πληρώνει εκείνος… Σας παίρνει;

Άγχος: Δεν σας αρκεί το άγχος που βιώνετε καθημερινά στην δουλειά ή με όλα αυτά που έχετε να κάνετε στο σπίτι; Θέλετε να βάλετε άλλον έναν νταλκά στο κεφάλι σας που θα πρέπει να κρύβεστε και να λέτε έναν σωρό ψέματα;

Χειρότερες σχέσεις με τον σύντροφό σας: Περνάτε που περνάτε περίεργη φάση, αν αρχίσετε να λείπετε για ώρες από το σπίτι (ακόμα κι αν του λέτε ότι έχετε πολλή δουλειά) και δεν αποδίδετε πια στο σεξ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας αρχίσει την γκρίνια και τα μούτρα. Για να μην αναφερθούμε στις περιπτώσεις που υπάρχει και παιδί στη μέση, από το οποίο θα χάνετε πολύτιμο χρόνο.

Η 7η εντολή: Ακόμα κι αν δεν πολυπιστεύετε στην θρησκεία και σε όλα αυτά που έγραψε κάποτε ο Μωυσής σε κάτι πέτρινες πλάκες, όπως τα άκουσε από τον Θεό, κάπου βαθιά μέσα σας τρέμετε στην ιδέα ότι μία ανώτερη δύναμη (αυτή που ήταν εκεί όταν χορεύατε τον Ησαΐα) θα κάνει απαξιωτικά «τς, τς, τς» βλέποντας τις πομπές σας. Και θα ψάχνει για εσάς εισιτήριο για την κόλαση…

Παραδεχτείτε το: Κανένας εραστής δεν σας αγαπάει, δεν νοιάζεται για εσάς ή δεν θα έδινε την ζωή του για εσάς και την οικογένειά σας, όπως ο άνδρας σας…

Κι αν το έχετε ήδη κάνει..; Ακόμα και οι πιο καλοί άνθρωποι μπορεί κάποια στιγμή να κάνουν ένα λάθος. Αν έχετε ήδη απατήσει τον σύντροφό σας του αξίζει να του το πείτε. Το να είσαι ενήλικας σημαίνει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου. Άλλωστε, είναι προτιμότερο να το μάθει από εσάς και όχι από κάποιον άλλον. Το πιθανότερο είναι ότι αν του το πείτε θα νιώσει απαίσια, ίσως και να μην μπορέσει να το αντέξει. Ωστόσο, υπάρχουν σχέσεις που έχουν επιβιώσει ακόμα και από ένα τέτοιο σοκ. Καλή τύχη, λοιπόν…

v