Λόγοι για να αισθάνεστε ευγνώμονες για το σύντροφό σας

Λόγοι για να αισθάνεστε ευγνώμονες για το σύντροφό σας

Διανύουμε την περίοδο των ευχών, των δώρων και των σημαντικών αποφάσεων για τη νέα χρονιά κι όμως πολλές φορές ξεχνάμε να γιορτάσουμε το σημαντικότερο δώρο που απολαμβάνουμε κάθε εποχή, κάθε χρόνο: Την αγάπη. Αυτή που ο καθένας γνώρισε (και) μέσα από τα μάτια του συντρόφου του και που μοιράζεται μαζί του.

Υπάρχουν, βέβαια, στιγμές που ο καθένας μπορεί για κάποιον λόγο να τα βάλει με τον άνθρωπο που έχει στο πλευρό του. Όμως επικρατούν οι στιγμές που χάρη στους συντρόφους τους οι καρδιές των ανθρώπων γελούν, τα πρόσωπα των παιδιών τους φωτίζονται και οι ζωή γίνεται καλύτερη απλά και μόνο επειδή μοιράζεται μαζί τους.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο στην ζωή μας από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γι'αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε συχνά να είμαστε ευγνώμονες για το πολύτιμο δώρο της αγάπης τους.

Δείτε οκτώ λόγους που αναφέρουν άνδρες και γυναίκες για τους οποίους είναι ευγνώμονες για τους συντρόφους τους:

Με κάνει να γελάω

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τον σύζυγό μου. Είναι εξαιρετικός πατέρας και με κάνει να γελάω καθημερινά. Είμαστε μαζί εδώ και 20 χρόνια, παντρεμένοι τα τελευταία 17, και η καρδιά μου ακόμα πεταρίζει κάθε φορά που τον βλέπω. Επιπλέον, οι δυο μας λειτουργούμε σαν ένα».

Ιουλία

Η δύναμή του

«Ήταν βράχος σε κάποιες μεγάλες δυσκολίες που μας έτυχαν. Κατάφερε να τις αντιμετωπίσει με χιούμορ και να δημιουργεί καλή διάθεση για όλη την οικογένεια όταν είχαμε όλοι τρομοκρατηθεί. Χάρη σε αυτόν νιώθουμε όλοι ασφάλεια, γιατί λαμβάνει πάντα τα απαραίτητα μέτρα για να μη μας συμβεί κάτι κακό. Μετά από 20 χρόνια γάμου συνεχίζει να έχει την ικανότητα να με χαλαρώνει, να μου διώχνει το άγχος και να με ηρεμεί όποτε το έχω ανάγκη. Τον ευχαριστώ για πολλά ακόμα πράγματα, όμως αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο».

Δήμητρα

Η καλοσύνη της

«Η γυναίκα μου είναι ο πιο καλός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, με την πιο αγνή καρδιά. Και γι'αυτό με εμπνέει να γίνομαι και εγώ καλύτερος άνθρωπος. Είμαι ευγνώμων γι'αυτό».

Άρης

Το χιούμορ του

«Είμαι ευγνώμων για το εξαιρετικό χιούμορ του συζύγου μου και το γεγονός ότι δεν παρεξηγείται ποτέ όταν τον κοροϊδεύω μπροστά σε φίλους. Αντίθετα, συχνά αυτοσαρκάζεται και αυτό δείχνει πόσο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος είναι».

Ηλιάνα

Είναι παιχνιδιάρης στο σεξ

«Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για το πόσο καλά με ξέρει και πώς έχει την ικανότητα να με 'ανεβάζει' κάθε φορά που δεν είμαι στα καλά μου, ή για το πόσο καλός πατέρας είναι και το πώς φροντίζει να μη μας λείπει πότε τίποτα... Ειλικρινά, όμως, αυτό που για το είμαι υπέρ-ευγνώμων για τον σύντροφό μου είναι το σεξ. Μετά από 13 χρόνια που είμαστε μαζί συνεχίζουμε να παίζουμε ερωτικά σα μικρά παιδιά. Είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και ξέρω πως είναι και αυτός και γι'αυτό είμαι τρομερά ευγνώμων!».

Κέλυ

Είναι σπουδαίος πατέρας

«Είμαι ευγνώμων για τον Μιχάλη γιατί είναι τόσο καλός μπαμπάς. Περνά πολύ χρόνο με τον γιο μας, παίζει μαζί του, τον πηγαίνει βόλτες και αποτελεί εξαιρετικό πρότυπο, αφού με βοηθά στις δουλειές του σπιτιού και υποστηρίζει την απαιτητική καριέρα μου. Ακόμα, μαζεύει πάντα τα πιάτα μετά το φαγητό και καθαρίζει την κουζίνα που κάνω χάλια κάθε φορά που μαγειρεύω».

Ιόλη

Δείχνει κατανόηση

«Δεν είμαι πολύ εύκολος άνθρωπος και πολλές φορές έχω εκρήξεις νεύρων, τις οποίες ο άνδρας μου συνεχίζει να ανέχεται, αλλά και να βρίσκει χαριτωμένες μερικές φορές. Δείχνει, λοιπόν, κατανόηση στον ευέξαπτο χαρακτήρα μου και φροντίζει να απασχολεί τα παιδιά κάθε φορά που χρειάζομαι λίγο χρόνο για τον εαυτό μου».

Μαριάννα

Τηρεί τις υποσχέσεις του

«Πριν δύο χρόνια ο άνδρας μου υποσχέθηκε να είναι για πάντα δίπλα σε εμένα και την κόρη μου, την οποία απέκτησα σε προηγούμενο γάμο. Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα ήταν πολύ καλός μαζί της, την φροντίζει σαν δικό του παιδί και πρόσφατα την υιοθέτησε για να της δώσει το όνομά του. Πρόσφατα αποκτήσαμε ένα ακόμα κοριτσάκι το οποίο αγαπά όσο και την κόρη του. Τήρησε την υπόσχεσή του και γι'αυτό του είμαι ευγνώμων».

Κατερίνα

Πηγή: Babble

v