5+1 σπιτικές συνταγές για κουρασμένα μάτια

5+1 σπιτικές συνταγές για κουρασμένα μάτια

Βγήκατε, ξενυχτήσατε, ήπιατε... και πολύ καλά κάνατε! Μετά από τέσσερις ώρες ύπνου, όμως, το μωρό σας φώναξε τη δική του καλημέρα και την στιγμή που το πλένατε στον νιπτήρα τρομάξατε από το είδωλό σας στον καθρέφτη: Τι μάτια είναι αυτά; Πού είναι τώρα τα θαύματα που χρυσοπληρώσατε σε συσκευασία serum;

Ανατρέχουμε στα all-time-classic μυστικά ομορφιάς των γιαγιάδων μας και δοκιμάζουμε τις σπιτικές θεραπείες που θα ανακουφίσουν τα πρησμένα σας μάτια, θα εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους και το τσούξιμο και, μέχρι να σηκωθεί ο μπαμπάς από το κρεβάτι, θα τα έχουν κάνει να δείχνουν ξεκούραστα και λαμπερά.

Στον πάγο

Από τα πιο αποτελεσματικά τρικ για τα πρησμένα μάτια είναι τα παγάκια από χαμομήλι ή πράσινο τσάι. Από την προηγούμενη μέρα βράστε μπόλικο πράσινο τσάι ή χαμομήλι, αφήστε το να κρυώσει και μοιράστε το σε παγοκύστες. Το επόμενο πρωί ρίξτε μερικά παγάκια σε δύο πετσετές ή υφασμάτινα πουγκιά και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια σας. Το παγωμένο μείγμα αντιοξειδωτικών θα εξαφανίσει εντελώς τα πρηξίματα.

Αγγουράκια to-see

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς θα φτιάξετε επιθέματα από αγγούρι για τα μάτια σας. Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ, με το οποίο θα φτιάξετε χυμό από αγγούρι και νερό. Θα ρίξετε το μείγμα σε ένα μπολ και θα μουλιάσετε εκεί το βαμβάκι (σε μορφή δίσκων ντεμακιγιάζ). Έπειτα θα το στραγγίξετε και θα το βάλετε σε σακουλάκια τροφίμων, τα οποία θα καταψύξετε. Κάθε φορά που θα θέλετε να ξεκουράσετε τα μάτια σας θα βγάζετε τα παγωμένα επιθέματα από την κατάψυξη, θα τα αφήνετε μερικά λεπτά να μαλακώσουν θα τα τοποθετείτε στα μάτια σας για δέκα λεπτά. Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στη μείωση των τριχοειδών που δημιουργούν τους μαύρους κύκλους, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ενυδατικά για την επιδερμίδα.

Μάσκα από τσάι και μαϊντανό για τις σακούλες

Ο μαϊντανός είναι πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών και βιταμινών (Α, Κ και σιδήρου) που μπορούν να τονώσουν την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια. Για τη μάσκα αυτή χρησιμοποιήστε φρέσκο μαϊντανό, τον οποίον μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστική σακούλα για τα τρόφιμα.

Για να την ετοιμάσετε, αναμείξτε στο μπλέντερ μία κουταλιά σούπας ψιλοκομμένες ρίζες μαϊντανού με δύο κουταλάκια γλυκού βρασμένο πράσινο, λευκό ή μαύρο τσάι, το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει. Απλώστε τη μάσκα κάτω από τα μάτια για 20 λεπτά και μετά βγάλτε την προσεκτικά, με βαμβάκι, που έχετε μουλιάσει σε δροσερό νερό. Μην τρίβετε την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια γιατί είναι πολύ ευαίσθητη.

Μάσκα από καρότο για εντατική θρέψη της επιδερμίδας

Το καρότο περιέχει αμέτρητες θρεπτικές ουσίες, όπως προβιταμίνη Α, βιταμίνες Β1, Β2, ΡΡ, C, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, αλλά και λεκιθίνη, αιθέρια έλαια, αμινοξέα. Για τη συγκεκριμένη μάσκα θα αναμείξετε στο μπλέντερ ένα μικρό καρότο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι πατάτας και έναν κρόκο αυγού.
Καθαρίστε τα μάτια σας καλά και εφαρμόστε την μάσκα γύρω από τα μάτια για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκες με πατάτα για τους μαύρους κύκλους

Το πρώτο πράγμα που θα σας έλεγε η γιαγιά σας να βάλετε κάτω από τα μάτια σας για τους μαύρους κύκλους είναι πατάτα. Ο πιο απλός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι κόβοντας μία φρέσκια πατάτα σε ροδέλες και αφήνοντάς από μία πάνω στα βλέφαρα για 20-25 λεπτά. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε και μάσκα από πατάτα, τρίβοντας σε ψηλό τρίφτη μία ωμή και μετά αναμειγνύοντάς την με ίση ποσότητα μαϊντανού και άνηθο. Αφήστε τη μάσκα αυτή πάνω στα βλέφαρα για περίπου 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μασάζ για να ξεκουράσετε τα μάτια σας

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς, κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τα μάτια σας θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα τα βοηθήσετε να αναζωογονηθούν.

v