Ιδέες για νόστιμο και γρήγορο σχολικό κολατσιό

Ιδέες για νόστιμο και γρήγορο σχολικό κολατσιό

Ωραίες οι σπιτικές τυρόπιτες και τα τοστ αλλά για πόσο; Τα παιδιά χρειάζονται ποικιλία στις γεύσεις και στα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν από τις τροφές και εσείς λίγη περισσότερη έμπνευση τα βράδια που ετοιμάζετε το κολατσιό της επόμενης ημέρας. Πάρτε μερικές ιδέες από τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Ρολάκια τόνου

Τυλίξτε τόνο από κονσέρβα (σε νερό) σε αραβικές πίτες μαζί με λίγο σέλερι, μαρούλι και μαγιονέζα ή με όποιον άλλον συνδυασμό προτιμάτε (π.χ. λάχανο, καρότο και λίγο λεμόνι ή αγγούρι και ντομάτα), κόψτε τις σε ρολάκια και τοποθετήστε τις σε τάπερ.

Σαλάτα με ζυμαρικά

Περίσεψαν πένες ή κοχυλάκια από την προηγούμενη μέρα; Αναμείξτε τα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και μουστάρδα, προσθέστε λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό, ανοίξτε μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια ή και καλαμπόκι, τα οποία θα έχετε στραγγίξει καλά και γαρνίρετε με παρμεζάνα. Τοποθετήστε το σε τάπερ που κλείνει καλά.

Σε κρύα ζυμαρικά μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε ντοματίνια, φέτα, καθαρισμένες ελιές, λίγο άνηθο και παρθένο ελαιόλαδο, για μία πιο φρέσκια σαλάτα.

Τοστάκια μπόμπας με πράσινη «κρέμα»

Για την «κρέμα» θα χρειαστεί να καθαρίσετε ένα αγγούρι, να του βγάλετε τα σπόρια, να το στραγγίξετε από τα πολλά υγρά και να το «χτυπήσετε» ελαφρά στο μπλέντερ με τυρί κρέμα, λίγο φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και 3-4 φρέσκα φύλλα σπανάκι. Απλώστε το μείγμα σε φέτες τοστ από ψωμί ολικής άλεσης, από οποίο μπορείτε να έχετε κόψει την κόρα και στην συνέχεια κόψτε το τοστ σε τριγωνάκια.

Ντιπ από φασόλια

Κρεμώδες, παντενόστιμο και άκρως υγιεινό, το ντιπ αυτό θα ξετρελάνει τα παιδιά (και τους συμμαθητές τους). Λιώστε στο μπλέντερ φασόλια που έχετε βράσει καλά, μία σκελίδα σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι, δύο κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο. Κόψτε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και μερικά καρότα και αγγούρια, για να βουτήξουν τα παιδιά στο ντιπ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους δώσετε μερικά κριτσίνια.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Γιατί να αγοράζετε μπάρες δημητριακών από το σούπερ μάρκετ όταν μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας; Τι θα χρειαστείτε: 2 ½ κούπες νιφάδες βρώμης, 1 ½ κούπα δημητρικά ρυζιού, μισή κούπα σταφίδες, μισή κούπα αποξηραμένα cranberries, μία κούπα ψημένους ηλιόσπορους, ¾ της κούπας μέλι, μισή κούπα μαύρη ζάχαρη.

Τι θα κάνετε: Λαδώστε ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και την ζάχαρη, τα οποία έχετε βάλει να βράζουν σε μέτρια φωτιά σε κατσαρολάκι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στην συνέχεια ρίξτε το μέλι με τη ζάχαρη στο ταψάκι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Απλώστε το μείγμα καλά στο ταψάκι και πιέστε το καλά με τα δάχτυλά σας για να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα για να «σφίξει» και στην συνέχεια κόψτε το μείγμα σε μπάρες.

Σάντουιτς με ντομάτα και προβολόνε

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κόψτε ντομάτες σε ροδέλες, πάρτε φέτες του τοστ από τυρί προβολόνε και αναμείξτε λίγη μαγιονέζα light με φρεσκοτριμμένο άνηθο. Βάλτε αυτά τα υλικά σε φέτες τοστ από ψωμί ολικής άλεσης και θα ξετρελάνετε τα παιδιά με τη νοστιμιά της γεύσης.

Πηγή: iVillage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v