Γυμναστική και χρήση βιταμινών κατά την εγκυμοσύνη

Γυμναστική και χρήση βιταμινών κατά την εγκυμοσύνη

Ερώτηση:

Κατά την εγκυμοσύνη, επιτρέπεται η γυμναστική και η χρήση βιταμινών ή ωμέγα -3;

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, φυσικά και επιτρέπεται η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά συνίσταται κιόλας, καθώς επιφέρει μια σειρά από σημαντικά οφέλη τόσο για εσάς όσο και για το παιδί.

Η ενδυνάμωση του μυϊκού σας συστήματος μέσα από την άσκηση μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καισαρικής και να βοηθήσει στον γρηγορότερο και πιο ανώδυνο τοκετό. Επίσης, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας, βελτιώνει την στάση του σώματος και την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο σε εσάς και το έμβρυο, ενώ μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Τώρα όσον αφορά στα είδη της άσκησης που ενδείκνυνται κατά την εγκυμοσύνη, αυτά είναι το στατικό ποδήλατο, το περπάτημα ή το χαλαρό jogging, η κολύμβηση και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με το σωματικό σας βάρος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλτήρες, λάστιχα ή εξοπλισμό γυμναστηρίου, όμως χρειάζεται ειδικά τροποποιημένο πρόγραμμα και συνεχής παρακολούθηση από εξειδικευμένο σε άσκηση κατά την εγκυμοσύνη personal trainer.

Τέλος, η σωστή προθέρμανση και αποθεραπεία είναι εξίσου σημαντικές, όπως επίσης και ο ανά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχος της καρδιακής σας συχνότητας, με την χρήση καρδιοσυχνόμετρου. Οι καρδιακοί σας παλμοί δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 140 ανά λεπτό.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, οι βιταμίνες, τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα και οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα είναι απαραίτητο μόνο εφ' όσον η διατροφή σας δεν είναι πλούσια σε βιταμίνες και, εν προκειμένω, ωμέγα-3. Από τι στιγμή που καταναλώνετε τροφές που περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, δεν έχετε ανάγκη τα συμπληρώματα.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v