Οι καλύτερες παιδικές ταινίες του 2013

Οι καλύτερες παιδικές ταινίες του 2013

Όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου... άντε να τα ξεκολλήσεις! Δείτε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες, animation και μη, που υπόσχονται να γοητεύσουν παιδιά αλλά και μεγάλους το 2013.

Ταινίες για μικρά παιδιά

Monsters University

Το μόνο μέχρι στιγμής prequel της Pixar παρακολουθεί την ζωή των συμπαθέστατων τεράτων όταν αυτά πάνε στο Πανεπιστήμιο. Η ταινία θα χαρίσει άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια, ιδιαίτερα στον μπαμπά και την μαμά.
Η σκηνοθεσία είναι του Dan Scanlon, ενώ από τα τέρατα θα ακούσουμε τις φωνές των Billy Crystal, John Goodman και Steve Buscemi.

Despicable Me 2

O Gru, τα κορίτσια και τα απρόβλεπτα, ξεκαρδιστικά πλασματάκια μαζί με πολλούς ακόμα νέους χαρακτήρες επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Pierre Coffin και Chris Renaud και με τις φωνές των Steve Carell και Al Pacino.

The Smurfs 2

Τα στρουμφάκια συνεργάζονται με τους φίλους τους, τους ανθρώπους, για να σώσουν τη Στρουμφίτα, την οποία έχει απαγάγει ο Δρακουμέλ, αφού αυτή μόνο ξέρει το μυστικό ξόρκι που μπορεί να μετατρέψει το νέο δημιούργημα του κακού μάγου -κάτι πλάσματα που ονομάζονται the Naughties- σε πραγματικά στρουμφάκια.
Η σκηνοθεσία είναι του Raja Gosnell, ενώ στους ήρωες δανείζουν τις φωνές τους οι Neil Patrick Harris, Jayma Mays και Katy Perry.

Η ταινία αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη του 2013.

Epic

Μία έφηβη βρίσκεται χαμένη στα βάθη ενός δάσους, όπου διεξάγεται μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού. Η ίδια γίνεται μέλος μιας ομάδας ρακένδυτων τύπων που παλεύουν για να σώσουν τον κόσμο τους –και τον δικό μας.

Η ταινία-animation έρχεται από τους παραγωγούς του Ice Age και του Rio, σε σκηνοθεσία Chris Wedge, θυμίζει πολύ το Avatar και θα προβληθεί σε 3D.

Την φωνή τους στους ήρωες δανείζουν πολλοί γνωστοί stars όπως οι Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Beyoncé Knowles και Colin Farrell.

The Croods

Η πρώτη προϊστορική οικογένεια του πλανήτη αποφασίζει να πάει εκδρομή σε έναν αχαρτογράφητο και φανταστικό κόσμο. Με φανταστικά γραφικά, που θα εκτιμήσετε περισσότερο στην τρισδιάστατη μορφή τους, κάτι μας λέει πως το νέο animation της Dreamworks θα αποτελέσει μόνο την αρχή μιας σειράς περιπετειών της ενδιαφέρουσας αυτής οικογένειας.

Σκηνοθέτες του animation είναι οι Kirk De Micco και Chris Sanders, ενώ θα ακούσουμε τις φωνές των Nicolas Cage, Ryan Reynolds και Emma Stone.

Ταινίες για μεγαλύτερα παιδιά

Jack the Giant Slayer

Ένα μοντέρνο παραμύθι, βασισμένο βέβαια στο κλασικό, στο οποίο απειλείται η μακρόχρονη ειρήνη μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων όταν ένας νεαρός αγρότης οδηγεί μία αποστολή στο βασίλειο των γιγάντων, με την ελπίδα να σώσει την πριγκίπισσα που αυτοί έχουν απαγάγει. Τα εντυπωσιακά εφέ θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Η σκηνοθεσία είναι του Bryan Singer, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν

Oz, The Great and Powerful

Ένας μάγος-σόουμαν εκσφενδονίζεται στον κόσμο της φαντασίας και πρέπει να χρησιμοποιήσει τα τεχνάσματά του για να ξεφύγει από τρεις μάγισσες που έχουν... πλάνα γι'αυτόν. Η ταινία αποτελεί prequel του Alice in Wonderland που προβλήθηκε το 2010 και αναμένεται εξίσου... σκοτεινή!

Στην παραγωγή της ταινίας συνεργάζεται φυσικά η Walt Disney, η σκηνοθεσία είναι του Sam Raimi και πρωταγωνιστούν οι James Franco, Michelle Williams και Rachel Weisz.

Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές Μαρτίου 2013.

Pacific Rim

Στη νέα ταινία του Guillermo del Toro (Λαβύρινθος του Πάνα, Hellboy) ο ευφάνταστος Ισπανός σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία εξωγήινα τέρατα από τον Ειρηνικό Ωκεανό επιτίθενται στην Γη. Ποιος θα τα αντιμετωπίσει; Μα φυσικά, άνθρωποι μέσα σε «στολές» γιγαντιαίων ρομπότ, τα οποία ελέγχουν με το μυαλό τους.
Το καστ είναι σχετικά άγνωστο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τους έφηβους να ταυτιστούν με τον... γιγαντιαίο πρωταγωνιστή.

Iron Man 3

Ένα ακόμα πολυαναμενόμενο blockbuster για έφηβους (και όχι μόνο), με τον Robert Downey Jr. για ακόμα μία φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως ζάμπλουτος Tony Stark που θα αντιμετωπίσει τον Ben Kingsley στον ρόλο του «κακού» Mandarin.

Η σκηνοθεσία είναι του Shane Black, ενώ μαζί με τον Robert Downey Jr. θα δούμε ακόμα τους Guy Pearce, Gwyneth Paltrow και Don Cheadle.

Tom Sawyer & Huckleberry Finn

Ο Jo Kastner προσαρμόζει το κλασικό μυθιστόρημα του Mark Twain σε μία ταινία εποχής, για τις φανταστικές περιπέτειες των δύο φίλων στο Μιζούρι του 1835.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί, όπως οι Jake T. Austin, Joel Courtney και Katherine McNamara.

v