Πώς να βγάλετε έξτρα χρήματα από το σπίτι σας

Πώς να βγάλετε έξτρα χρήματα από το σπίτι σας

Ποιος δεν θα ήθελε ένα έξτρα εισόδημα; Η ερώτηση είναι ρητορική. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το διαδίκτυο μπορεί εύκολα να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό, αρκεί να αφιερώσετε έστω και λίγο χρόνο. Αν μάλιστα έχετε και καλές ιδέες... ακόμα καλύτερα.

Τι θα μαγειρέψετε σήμερα;

Φημίζεστε για τη μαγειρική σας ενώ ο μουσακάς σας μοσχοβολάει σε όλη τη γειτονιά; Γιατί να μην βγάλετε κέρδος από αυτό; Στο νέο, αγαπημένο μας site, cookisto.com μπορείτε να πουλήσετε όσες μερίδες θέλετε από το φαγητό που φτιάξατε σήμερα και να μοιραστείτε το φαγητό σας, βγάζοντας χρήματα. Έτσι και όσοι παραγγέλνουν τρώνε σπιτικό φαγητό και εσείς αντί πετάξετε αυτά που περισσέψουν, θα τα πουλήσετε. 

Blog

Αν έχετε ταλέντο στο γράψιμο, βγάζετε καλές φωτογραφίες, έχετε κληρονομήσει έναν πάκο από συνταγές ή έχετε, απλώς, μια καλή ιδέα, φτιάξτε το δικό σας blog. Αν το blog σας πηγαίνει καλά, προσθέστε την υπηρεσία διαφημίσεων της Google ή κάποιας άλλης εταιρείας και ανάλογα με τα click ή τα views που θα έχουν οι διαφημίσεις, θα λαμβάνετε ένα αντίστοιχο ποσό.

Site

Αν, πάλι, η ιδέα σας, σας φαίνεται πολύ καλή και θέλετε να επενδύσετε σε αυτήν ή θέλετε να ανοίξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) για να πουλάτε δικά σας προϊόντα και χειροτεχνίδες, φτιάξτε μια ιστοσελίδα. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι τα: Google sites, Wordpress, Weebly

Affiliate networks

Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη φτιάξει το site ή το blog σας, ήρθε η ώρα για να βγάλετε χρήματα. Εγγραφείτε δωρεάν στα Linkwise.gr, ClickBanner, Forest View ή κάποιο άλλο, ανεβάστε τα banners που σας δίνουν και κερδίστε ποσοστά επί των πωλήσεων. 

Google Ads

Σε αντίθεση με τα affiliate networks, το Google Adsense, σας πληρώνει για κάθε κλικ –και όχι για κάθε αγορά– που κάνουν οι χρήστες σας στις διαφημίσεις του. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην υπηρεσία, και να ενσωματώσετε το διαφημιστικό πρόγραμμα όσο καλύτερα γίνεται στο site ή το blog σας.

Διαφημίσεις 

Σε επόμενο στάδιο, αν η επιχείρησή σας επιτύχει, μπορείτε να παίξετε το ρόλο του μαρκετίστα. Ανάλογα με την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε μόνοι σας υποψήφιους διαφημιζόμενους, στέλνοντάς τους μια επιστολή με τις προτάσεις σας και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας σας. 

Πούλα

Το ebay.com και όλα τα σχετικά sites δεν είναι μόνο για να ξοδεύετε τα χρήματά σας. Μπορείτε εύκολα να βγάλετε χρήματα με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να πουλήσετε αντικείμενα και προϊόντα που έχετε στο σπίτι και δεν χρειάζεστε πια (θα εκπλαγείτε για το πόσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή μια παλιά ζακέτα). Ο άλλος είναι να αγοράσετε σπάνια προϊόντα από το ebay και στο μέλλον, όταν η αξία τους ανέβει, να τα πουλήσετε πιο ακριβά. Για το δεύτερο θα χρειαστεί να είστε "δικτυωμένοι" αρκετές ώρες και να παρακολουθείτε διαρκώς το site, ώστε να προλάβετε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. 

Απομαγντηφωνήσεις / μεταφράσεις

Γνωρίζετε τυφλό σύστημα ή μια ξένη γλώσσα; Αξιοποιήστε το. Υπάρχουν δεκάδες αγγελίες στις οποίες ζητούνται άτομα για απομαγνητοφωνήσεις ή μεταφράσεις.

Φωτογραφία

Το ταλέντο σας στη φωτογραφία δεν πρέπει να μένει κρυφό στα φωτογραφικά άλμπουμ και στο desctop σας. Βγάλτε φωτογραφίες που έχουν ζήτηση και πουλήστε τις σε site όπως το iStock Photo ή το Shutterstock. Το Shutterstock σας δίνει από 0.25$ έως 28$ για κάθε «κατέβασμα» της φωτογραφίας σας (αναλόγως την ποιότητά της), ενώ το iStock Photo ξεκινά από ένα ποσοστό 15% επί της τιμής που πληρώνει ο πελάτης για το download της φωτογραφίας σας και μπορεί να φτάσει έως το 45%.

Κάντε κλικ

Υπάρχουν ιστοσελίδες που σας πληρώνουν για να κάνετε κλικ σε διαφημίσεις. Η διαδικασία ονομάζεται Paid to click ads και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο διαδίκτυο. Εγγραφείτε δωρεάν και για κάθε κλικ θα κερδίζετε περίπου 0,002 δολάρια. 

Παραδίδονται μαθήματα

Έχετε γνώσεις ξένων γλωσσών, photoshop, φωτογραφίας; Παραδώστε μαθήματα. Τα ιδιαίτερα - ακόμα και στις μέρες μας- αποτελούν ένα από τα καλύτερα ωρομίσθια. 

Μάθε τέχνη

Σίγουρα υπάρχει κάτι στο οποίο είστε καλή. Είτε είναι το κέικ σας, τα πλεκτά σας, τα χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι, τα κοσμήματα, οι πίνακες που ζωγραφίζετε, ό,τι κι αν είναι αξιοποιήστε το. Βάλτε τα σε κάποιο site, κάντε ένα παζάρι, πουλήστε τα σε ένα κατάστημα της γειτονιάς σας και βγάλτε χρήματα. Όταν η φήμη σας μεγαλώσει, ίσως μπορέσετε να ανοίξετε και τη δική σας επιχείρηση.

 

v