Layering: Παίξτε με τα ρούχα σας χειμώνα - καλοκαίρι

Layering: Παίξτε με τα ρούχα σας χειμώνα - καλοκαίρι

Κάποιες μέρες, το να βρεις τι θα φορέσεις είναι σα να προσπαθείς να επιλέξεις τι να φας από ένα μενού με λαχταριστά πιάτα: Τα θέλεις όλα. Πώς θα τα συνδυάσεις; Με το έξυπνο layering, το όρο που η μόδα χρησιμοποιεί για να περιγράψει την «κεφαλαιοποίηση» ρούχων -ιδιαίτερα εκτός εποχής- που λατρεύουμε και θέλουμε να συνδυάζουμε με άλλα κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να μετατρέψετε τις πιο απλές μπλούζες, ζακέτες και πουκάμισα σε ένα ιδιαίτερο σύνολο, χωρίς να δείχνετε γελοία.

Layering στο χρώμα

Δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε κόκκινη ζακέτα για να ταιριάξετε ένα κόκκινο πουκάμισο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλα χρώματα σε αντίστοιχους τόνους, π.χ. με σκούρα μπορντό ζακέτα και καφέ παντελόνι. Αντίστοιχα, προσπαθήστε να σκέφτεστε τους τόνους των ρούχων που θέλετε να συνδυάσετε και όχι ρούχα με ίδια χρώματα.

Ντένιμ πουκάμισο ή τζάκετ

Το αγαπάτε αυτό το τζιν πουκάμισο, αλλά δεν ξέρετε τι να το κάνετε. Φορέστε το πάνω από ένα βαμβακερό μακρυμάνικο t-shirt και μέσα από το τζάκετ ή τη μάλλινη ζακέτα σας.

Έντονα prints

Αν έχετε κάποιο ρούχο με έντονο print, π.χ. ένα παντελόνι ή κολάν με πολύχρωμα λουλούδια, μειώστε του την ένταση με layering. Δηλαδή, χρησιμοποιήστε κάποια από τα χρώματα που υπάρχουν στο print (στη φωτό βλέπετε αποχρώσεις του μπεζ και του κάμελ) και βρείτε βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας σε αυτές, π.χ. ένα πουλόβερ και ένα σακάκι.

Πουκάμισο

Ένα ξεκούμπωτο κλασικό πουκάμισο «σηκώνει» πολύ layering. Μπλουζάκι από μέσα, άλλο πουκάμισο από πάνω, λεπτή ζακέτα πάνω από το δεύτερο πουκάμισο, σακάκι... Όσο πιο λεπτό το πουκάμισο, τόσο πιο πολλές οι εναλλακτικές τόσο σε ρούχα που μπορείτε να προσθέσετε όσο και σε σχέδια.

Μακρύ-κοντό μανίκι

Φορέστε το αγαπημένο σας t-shirt πάνω από ένα μακρυμάνικο, μπλούζα ή πουκάμισο, για να μην κρυώνετε και να δώσετε δομή στο ντύσιμό σας. Ακόμα πιο κομψό θα είναι συνδυάσετε ένα κοντομάνικο τοπ πάνω από ένα «καλό» πουκάμισο, π.χ. ένα μεταξωτό.

Φούστα-παντελόνι

Θέλει θάρρος και πολύ καλή αίσθηση του στιλ για να κάνετε layering με φούστα πάνω από παντελόνι. Καταρχήν πρέπει να είστε βέβαιες ότι το παντελόνι και η φούστα είναι σε παρόμοιο -τύπου ντραπέ- ύφασμα και χρωματικό τόνο. Έτσι, μία αέρινη δερμάτινη φούστα μπορεί να ταιριάξει με ένα σπορ σατινέ παντελόνι και ένα αθλητικό τζάκετ για σπορτίφ στιλ.

Αξιοποιήστε τα μπλουζάκια τύπου πόλο

Μπορούν να φορεθούν εξαιρετικά μέσα από ένα χειμωνιάτικο πουλοβεράκι, αρκεί να τα κουμπώσετε καλά μέχρι πάνω. Παρατηρήστε, ακόμα, στη φωτογραφία τα vintage «τρυπητά» σκουλαρίκια που έχουν τοποθετηθεί στο παλτό, αντί για καρφίτσες.

Χειμώνα-καλοκαίρι

Θέλετε να δώσετε λίγο πιο αέρινη υφή στο χειμερινή σας ντύσιμο. Βρείτε αυτό το λεπτό καλοκαιρινό σας σορτσάκι και φορέστε το πάνω από οπάκ καλσόν με μποτάκια και πουλόβερ. Ευκαιρία να του δώσετε περισσότερο χρόνο ζωής αλλά και να αναδείξετε τα υπέροχα πόδια σας.

Πηγή: Refinery29

v