Σμαραγδί ρούχα και αξεσουάρ ορίζει φέτος η μόδα

Σμαραγδί ρούχα και αξεσουάρ ορίζει φέτος η μόδα

Είναι πλέον επίσημο: Το χρώμα που θα επικρατήσει το 2013 θα είναι το σμαραγδί. Το είπε η Pantone, η παγκόσμια «αρχή» του χρώματος, η εταιρία που εμπνέει με τα χρώματά της καλλιτέχνες, σχεδιαστές και στιλίστες παγκοσμίως, κι αν θέλουμε να είμαστε πάντα στη μόδα, οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε.

Κάθε χρόνο η Pantone εμπνέεται από πολιτισμούς και καταστάσεις που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο για να επιλέξει μία νέα απόχρωση, η οποία θα ορίσει τον εκάστοτε τόνο της μόδας, της ομορφιάς και της βιομηχανίας εσωτερικής διακόσμησης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Pantone, Leatrice Eiseman, εξηγεί ότι υπάρχει λόγος που το σμαραγδί ορίστηκε ως χρώμα της φετινής χρονιάς: «συμβολικά το σμαραγδί δημιουργεί την αίσθηση της καθαρότητας, της ανανέωσης και της αναζωογόνησης που είναι τόσο σημαντικά στοιχεία για τον σημερινό, περίπλοκο κόσμο στο οποίον ζούμε».

Επίσης, είναι ένα έξυπνο χρώμα για τους οικονομικά ασθενέστερους. Όπως η Eiseman λέει «το σμαραγδί συνδέεται με την πολυτέλεια, άρα οτιδήποτε σε αυτή την απόχρωση είναι αυτόματα κομψό, αριστοκρατικό και ιδιαίτερο». Δεν είναι τυχαίο που τα χρυσά κοσμήματα ταιριάζουν με τα πράσινα ρούχα περισσότερο απ’ό,τι τα ασημένια.

Τα σμαραγδί κομμάτια που θα επιλέξετε για την φετινή σας γκαρνταρόμπα θα κάνουν ωραία αντίθεση με τα φωτεινά γήινα, όπως το κρεμ, το ιβουάρ και το κάμελ, καθώς και με το μαύρο. Αποφύγετε τα σκούρα γήινα χρώματα, όπως το navy και το καφέ, γιατί σκοτεινιάζουν πολύ τις πράσινες αποχρώσεις. Για το καλοκαίρι θυμηθείτε να συνδυάσετε τα έντονα σμαραγδί ρούχα και αξεσουάρ σας με κίτρινα, ροζ και τιρκουάζ.

Μέχρι τότε, δείτε πώς θα φορέσετε το σμαραγδί σε ρούχα και αξεσουάρ που βρήκαμε στην αγορά:

Ζέρσει τοπ, Asos

«Χαλαρό» τοπ από 100% φίνα βισκόζη, με ανοιχτή λαιμόκοψη και διαφάνεια στα μανίκια και την πλάτη.

Τιμή: 76,40 ευρώ.

Αγοράστε το online από εδώ.

Σμαραγδί, μακριά φούστα

Σμαραγδί φούστα από 100% μετάξι, με λάστιχο στη μέση.

Τιμή: 74,04 ευρώ.

Την βρήκαμε στο Etsy.com.

Φόρεμα All Saints σε σμαραγδί και μαύρο

Το σμαραγδί στην μπαρόκ εκδοχή του. Bodycon αλλά ελαστικό φόρεμα με αρχιτεκτονική αισθητική, σε 50s γραμμή, με υπέροχο κόψιμο καρδιάς στο μπούστο.

Τιμή: 250 ευρώ.

Αγοράστε το online από εδώ.

Βραχιόλια, Accessorize

Σετ από μεταλλιζέ βραχιόλια, με χάντρες και καθρεφτάκια, σε σμαραγδί και τιρκουάζ χρώματα.

Τιμή: 15,90 ευρώ.

Θα τα βρείτε στα καταστήματα Accessorize.

Μανό Essie, Going Incognito

Τιμή: 12 ευρώ

Θα το βρείτε στα ινστιτούτα αισθητικής, μανικιούρ-πεντικιούρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v