Έγκυος ξανά: Πώς να τα βγάλετε πέρα με το νήπιο

Έγκυος ξανά: Πώς να τα βγάλετε πέρα με το νήπιο

Αν είστε έγκυος στο δεύτερο παιδί σας γνωρίζετε πόσο δύσκολη είναι αυτή η φορά, με ένα υπερκινητικό νήπιο να αποζητά διαρκώς την προσοχή και την φροντίδα σας. Αυτή τη φορά είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκουράζεστε όποτε το έχετε ανάγκη. Και με το να είστε διαρκώς κουρασμένη δεν βοηθάτε ούτε την δική σας υγεία και ψυχολογία ούτε και αυτήν του μωρού που περιμένετε ενώ και η υπόλοιπη οικογένεια σίγουρα δυσανασχετεί.

Δείτε, λοιπόν, μερικές απαραίτητες συμβουλές για το πώς θα ξεκουράζεστε κατά την διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης, χωρίς όμως να παραμελείτε το πιτσιρίκι σας!

1. Ξεκούραση όταν ξεκουράζεται και αυτό

Θα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές τη συμβουλή προς νέες μαμάδες «κοιμήσου όταν κοιμάται το μωρό» και θα έχετε προσπαθήσει να την εφαρμόσετε, γνωρίζοντας από την άλλη ότι μπορείτε να αντέξετε και με λιγότερο ύπνο. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως, είναι σημαντικό να πιέσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, να ξεχάσει τις υπόλοιπες δουλειές που περιμένουν και να κοιμηθείτε όταν το παιδί σας κοιμάται.

2. Αφήστε άλλους να αναλάβουν την ψυχαγωγία

Φροντίστε να συναντιέστε με φίλους σας που έχουν παιδιά όσο συχνότερα γίνεται, ώστε το παιδί σας να παίζει μαζί τους και εσείς να βρίσκετε ευκαιρία να ξεκουραστείτε.

Είναι, μάλιστα, προτιμότερο, για να είστε ακόμα πιο ξεκούραστες, να τους καλείτε στο σπίτι σας. Οι καλοί φίλοι είναι πάντα πρόθυμοι να αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του παιδιού.

Εναλλακτικά, συναντηθείτε σε ένα πάρκο ή έναν παιδότοπο, ώστε το παιδί σας να εκτονώσει όλη του την ενέργεια, ενώ εσείς θα κάθεστε και θα το παρακολουθείτε.

3. Προτείνετέ του ξεκούραστες δραστηριότητες

Ο πολύτιμος χρόνος μεταξύ σας, με εσάς και το παιδί σας, σε λίγο καιρό θα προκύπτει όλο και πιο σπάνια. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι τότε με δραστηριότητες που δεν σας κουράζουν, αλλά που διασκεδάζουν το παιδί, όπως η ζωγραφική, το παιχνίδι με πλαστελίνη ή τα παζλ.

4. Μην πιέζετε τον εαυτό σας ή το παιδί

Το όσο δυνατό λιγότερο στρες είναι σημαντικό για μία υγιή εγκυμοσύνη. Πιθανότατα έχετε ετοιμάσει μία λίστα με «πρέπει» στο μυαλό σας, με όλα αυτά δηλαδή που πρέπει να γίνουν μέχρι να έρθει το δεύτερο παιδί, όπως π.χ. ότι το πρώτο σας παιδί πρέπει να έχει μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό.

Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό ότι ένα νέο μωρό στο σπίτι θα αναστατώσει την ζωή του πρώτου σας παιδιού. Συνεπώς, πέρα από την δέσμευσή σας για όλα αυτά που πρέπει απαραιτήτως να γίνουν, όπως το να αγοράσετε πάνες, χρειάζεται να έχετε λογική και ελαστικότητα, αναφορικά με όλα αυτά που δεν πειράζει και τόσο αν δεν γίνουν. Μην πιέζετε, λοιπόν, τον εαυτό σας να ακολουθεί πάση θυσία αυστηρά προγράμματα. Ο ερχομός του νέου σας μωρού θα σας βγάλει έτσι κι αλλιώς όλους εκτός προγράμματος, γιατί λοιπόν να αγχώνεστε και να πιέζεστε;

Πηγή: Ninemonths

v