Meat House: Μοντέρνα ελληνική κρεατοφαγία

Meat House: Μοντέρνα ελληνική κρεατοφαγία

Ως άνθρωποι που τιμούν το κρέας γενικότερα και με τη δικαιολογία ότι από την ερχόμενη εβδομάδα που ξεκινά η νηστεία θα «πέσουν πείνες», αποφασίσαμε να γεμίσουμε μπαταρίες με πρωτεΐνη και επισκεφτήκαμε το Meat House στη Νέα Σμύρνη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε επισκεφτεί ξανά αυτό που καταλήξαμε να χαρακτηρίσουμε ως μοντέρνα ελληνική κρεατο-ταβέρνα. Αν υπάρχει όμως «μοντέρνα ελληνική ταβέρνα», τότε το Meat House αποτελεί χαρακτηριστικό, αλλά και προς... μίμηση, παράδειγμα.

Ο χώρος είναι βασισμένος στο λευκό χρώμα ενώ η μίνιμαλ διακόσμηση με στοιχεία από τη φύση, προκαλεί μια απολαυστική ηρεμία. Ο διαχωρισμός καπνιστών – μη καπνιστών εξυπηρετεί και τα δύο «στρατόπεδα» ενώ η αυλή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή κατά τις πιο ζεστές ημέρες.

Το κρέας σίγουρα πρωταγωνιστεί στην κουζίνα αλλά οι σαλάτες και τα ορεκτικά συνοδεύουν ικανοποιητικά.
Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με την «Δροσερή σαλάτα» (7,50€) του καταλόγου. Πρωτότυπη στη δημιουργία της και με ταιριαστά μεταξύ τους υλικά, περιλάμβανε ρόκα, τοματίνια, κουκουνάρι, παρμεζάνα, σταφίδες και φράουλες, ενώ ήταν λουσμένη με μια γλυκιά σως μπαλσάμικου η οποία της άρμοζε πολύ.

Από ορεκτικά, με την βοήθεια του εξυπηρετικότατου σέρβις, επιλέξαμε τη φέτα, η οποία ήταν τυλιγμένη σε φύλο κρούστας και περιχυμένη με μέλι και σουσάμι (5,90€). Αρκετά ελαφριά δεδομένου ότι ήταν τηγανιτή, ανέδιδε όλα τα αρώματα του τυριού και των λαχανικών που το συνόδευαν (ποικιλία πιπεριών), χωρίς την «λαδίλα» που ενδεχομένως κάποιος να περίμενε.

Τέλος, φτάνοντας στο... ψητό επιλέξαμε από τα κυρίως το ψαρονέφρι με βελουτέ μουστάρδας (11,50€) και τα μπιφτέκια γαλοπούλας με μπρόκολο, ντομάτα και ελαφριά σως μουστάρδας (9,80€). Το ψαρονέφρι ήταν –και με το παραπάνω- χορταστικό με τη σως να μην αλλοιώνει πολύ την γεύση του ενώ το πιλάφι που το συνόδευε ήταν απλά ικανοποιητικό. Το ψήσιμο του κρέατος είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, εμείς θα το προτιμούσαμε λίγο πιο ζουμερό.

Τα μπιφτέκια γαλοπούλας, που συνοδεύονταν με μπρόκολο ήταν ζουμερά και όχι «ετοιματζίδικα», μυρωδάτα και σε εξίσου... γενναία σε ποσότητα. Αν επιθυμείτε ένα light πιάτο, αυτή είναι η επιλογή που σας προτείνουμε.

Οι τιμές, κατά την άποψή μας, ανταποκρίνονται απόλυτα στην ποιότητα του φαγητού. Ενδεικτικά, οι τιμές ανά άτομο κυμαίνονται στα 20-25€ με ποτό.

Το Meat House βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 57 στη Νέα Σμύρνη, ακριβώς απέναντι από τον δημοτικό κινηματογράφο cine Φιλίπ, κάθε ημέρα από τις από τις 13:00 έως και τη 1:00.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

v