15 ιδέες διακόσμησης για το παιδικό και εφηβικό δωμάτιο

15 ιδέες διακόσμησης για το παιδικό και εφηβικό δωμάτιο

Από το χρώμα στους τοίχους, έως τα φωτιστικά, τα έπιπλα και τις πανέξυπνες ιδέες για να κερδίσετε χώρο και να δώσετε λύσεις αποθήκευσης, δείτε 15 φωτογραφίες από πανέμορφα παιδικά και εφηβικά δωμάτιο και σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτάσεις αυτές στο δικό σας.

 

Το δωμάτιο του μωρού

Μικρή πριγκίπισσα

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το μωρουδιακό δωμάτιο του μωρού της Ivanka Trump –ωστόσο δεν είναι δύσκολο να κλέψετε την ιδέα. Πέρα από τον εντυπωσιακό καθρέφτη, μας άρεσε η έξυπνη ιδέα σκίασης στο παράθυρο.

Απλά και χαρούμενα

Το δωμάτιο του μωρού δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μία ασφαλή, απλή κούνια, μία ζεστή αντιαλλεργική μοκέτα και μερικές πινελιές χρώματος, που στην προκειμένη περίπτωση δίνονται από τα διακοσμητικά γράμματα (θα βρείτε τέτοια, από ύφασμα, στα Mamas & Papas – Lapin).

Country chic

Κομψά, χαλαρωτικά χρώματα, μία χαριτωμένη κουκουβάγια πάνω από την κούνια και η απαραίτητη πολυθρόνα για τα ξενύχτια με το μωρό.

Το δωμάτιο του παιδιού

Κομψή κουκέτα

Εκμεταλλευτείτε το ψηλό ταβάνι για να φτιάξετε κουκέτα για τα δύο παιδιά. Παρατηρήστε τον όμορφο φωτισμό και τα χαλαρωτικά χρώματα.

Όνειρα... ψηλά

Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να έχει το παιδί ακόμα περισσότερο χώρο στο πάτωμα, είναι να βάλετε ψηλά το κρεβάτι του. Κάτω από τη σκάλα, μάλιστα, δημιουργήθηκε ένα πολύ πρακτικό ντουλαπάκι.

Όλα σε τάξη

Οργανώστε το παιδικό γραφείο με όλες τις απαραίτητες μολυβοθήκες, ραφάκια και ξεκούραστο φως –όλα σε χαρούμενα χρώματα.

Ταξιδιάρικο πνεύμα

Αν αναζητάτε χρώμα ή ταπετσαρία για το δωμάτιο του παιδιού σας, ένας τεράστιος χάρτης είναι βέβαιο ότι θα το ενθουσιάσει (και θα ενισχύσει τις γνώσεις του στη Γεωγραφία).

Φως και χρώμα

Ποιο αγόρι δεν θα ήθελε ένα πουφ-μπάλα ποδοσφαίρου; Μας αρέσει το λαχανί στους τοίχους και το έξυπνο ράφι πάνω από το κρεβάτι.

Ράφια-κλαδιά

Αναζητήστε ένα αυτοκόλλητο τοίχου, όπως αυτό, στα αμέτρητα καταστήματα με αυτοκόλλητα και ταπετσαρίες και καρφώστε ράφια κατά μήκος των κλαδιών. Πανέξυπνο και πανέμορφο!

Ό,τι πιο κοριτσίστικο

Οι ειδικοί στα χρώματα λένε πως είναι αδύνατο να τσακωθείς μέσα σε ένα ροζ δωμάτιο. Ειδικά στο συγκεκριμένο, μόνο χαρούμενες κοριτσίστικες φωνές μπορεί να ακουστούν. Παρατηρήστε την περίτεχνη κουκέτα και το κλασικό γραφείο.

Ράφια ψηλά

Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τον χώρο πάνω από το κρεβάτι. Θα χρειαστείτε μόνο μία ψηλή σκάλα.

Μικρές κυρίες

Πέρα από το πολύ κομψό κρεβάτι, ξεχωρίσαμε το όμορφο χρώμα στους τοίχους και φυσικά την ταμπελίτσα πάνω από αυτό που εύχεται στην μικρούλα που ζει εκεί «Όνειρα γλυκά»!

Το δωμάτιο του εφήβου

...στον πίνακα!

Δεν θέλετε ταπετσαρία, άλλα ούτε αυτοκόλλητο, όμως ένα απλό χρώμα σας φαίνεται βαρετό. Ο πίνακας αποτελεί νέα «είσοδο» στην εσωτερική διακόσμηση και προτείνεται είτε για παιδικό δωμάτιο, είτε για κουζίνα, είτε ακόμα και για τις πόρτες δωματίων ή μπάνιων.

Για αγόρια με στιλ

Το δωμάτιο του εφήβου είναι δύσκολη υπόθεση, όμως κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε κάτι τόσο κομψό. Πέρα από το 70's κρεβάτι, μας άρεσε ο τρόπος που εκμεταλλεύεται ο χώρος πάνω από τα κομοδίνα με ενιαίο σύστημα ραφιών και το χρώμα του τοίχου.

Για ανέμελα κορίτσια

Μας άρεσε πολύ το χρώμα στον τοίχο και ο περίτεχνος πίνακας ανακοινώσεων στο πίσω μέρος του κρεβατιού, που μοιάζει σαν κεφαλάρι. Ξεχωριστή πινελιά η τιγρέ καρέκλα.

Πηγή: Houzz

v