Τα καλύτερα παιδικά βιβλία: Οι προτάσεις των εκδοτών για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία: Οι προτάσεις των εκδοτών για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το 2013 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των ΗΠΑ. Η ποιήτρια Pat Mora έγραψε το μήνυμα και την αφίσα φιλοτέχνησε ο Ashley Bryan.

Το μήνυμα: Βιβλιοχαρά σ'όλη τη Γη

Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ.
Τα γράμματα γίνονται λέξεις
κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
Άκου πώς ψιθυρίζουν!
Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
αρκούδες τραγουδούν,
όταν το φεγγάρι αντικρίζουν.
Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά.
Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα.
Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά,
αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά.
Εσύ κι εγώ διαβάζουμε μαζί,
«βιβλιοχαρά» σ' όλη τη γη.

(Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου)

Το Mama365, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ζήτησε από τους μεγαλύτερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που ειδικεύονται στο παιδικό βιβλίο να παρουσιάσουν τους σπουδαιότερους τίτλους τους και να διαθέσουν για τους αναγνώστες μας αντίτυπα στους περισσότερους από αυτούς.

Δείτε ποια βιβλία πραγματικά αξίζει να χαρίσετε στα παιδιά σας και μπείτε στην κλήρωση για να τα κερδίσετε:

Εκδόσεις Ψυχογιός

«Κατασκευές από το Ουράνιο Τόξο», του Χρήστου Δημόπουλου

Αντί να βλέπετε με τις ώρες τηλεόραση, να κάθεστε όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή σας ή να παίζετε ανούσια βιντεοπαιχνίδια, είναι πολύ καλύτερο να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας κάτι δημιουργικό.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πιάσετε στα χέρια σας χαρτιά, μολύβια, μπογιές και ψαλίδια, να εξασκήσετε τη δεξιοτεχνία σας, να ακονίσετε τη φαντασία σας, να αισθανθείτε τη χαρά της δημιουργίας, να κάνετε, δηλαδή, κάτι μόνοι σας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε το χαρτζιλίκι σας!

Στο βιβλίο αυτό με τις κατασκευές από το ουράνιο τόξο, ο Χρήστος Δημόπουλος συγκεντρώνει 40 από τις πιο αγαπημένες του κατασκευές και σας δείχνει με απλά σκιτσάκια και οδηγίες βήμα βήμα πώς να τις φτιάξετε κι εσείς.
Εμπρός, λοιπόν, τι κάθεστε; Σας περιμένουν ατέλειωτες ώρες απόλαυσης. Καλή διασκέδαση!

Ηλικίες: Από 5 έως 11 ετών.
Τιμή: 9,90 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Περιπέτεια στη Βακτηριάνα», της Κατερίνας Μουρίκη

Αυτή τη φορά η παρέα των επτά –έξι φίλοι κι ένας σκύλος, για την ακρίβεια- αναλαμβάνει μια διαστημική αποστολή. Οι Βακτηριανοί επιτέθηκαν στον Πλανήτη των Καθαρών και άρπαξαν τη νεράιδα Κρύσταλ, που είναι το πνεύμα της Καθαριότητας. Η ομάδα μας πρέπει να τη βρει πριν τα μικρόβια ολοκληρώσουν το φοβερό σχέδιο του μοχθηρού Βρομύλιους Μολύνιους. Αγωνία, δράση και απρόοπτα γεγονότα θα μας δείξουν τον κόσμο των μικροβίων και την αξία της καθαριότητας. Ένα κεφάτο βιβλίο που αποδεικνύει ότι η γνώση και η ψυχαγωγία μπορούν να προχωρούν χέρι χέρι στο δρόμο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ηλικίες: 7-8 ετών.
Τιμή: 7,11 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκδόσεις Μίνωας

«Ένα δέντρο ζητάει αυλή», της Λίτσας Παναγιωτοπούλου

Ένα πουλί, κρατώντας στο ράμφος του ένα σποράκι, ψάχνει στην τσιμεντένια πολιτεία να βρει μια αυλή. Θέλει να αφήσει το σποράκι να φυτρώσει κοντά στα παιδιά, να γίνει ένα όμορφο δεντράκι κι έτσι να γίνουν τα όνειρά του αληθινά.

Μα, δυστυχώς, πουθενά δε βλέπει αυλές, πουθενά δε βλέπει παιδιά. "Στο τσιμέντο δεν μπορώ να φυτρώσω! Και τα όνειρά μου ποτέ δε θα γίνουν αληθινά... Τώρα, πουλάκι, μπορείς να με φας!" θα πει λυπημένο το σποράκι στο πουλί που του χάρισε τη ζωή. Μα γρήγορα θα αρχίσουν να ξαναψάχνουν μαζί. 'Αραγε θα τα καταφέρουν;
Ένα οικολογικό παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον.

Ηλικίες: 6-8 ετών.
Τιμή: 11 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Νέφης Συννέφης να είσαι πάντα ο εαυτός σου», της Ρούλας Κορομηλά

Ο Νέφης Συννέφης είναι ένα τρυφερό, όλο χαρά σύννεφο που ζει σε έναν καταγάλανο ουρανό πάνω από ένα λιβάδι χωρίς τέλος. Φίλοι του είναι τα λουλούδια, τα ταπεινά χαμομήλια, οι φανταχτερές παπαρούνες και οι φλύαρες μαργαρίτες. Ζει ευτυχισμένο και αμέριμνο ώσπου όλα ανατρέπονται... Μεγάλα, τρομακτικά, μαύρα σύννεφα προσπαθούν να τον παρασύρουν, να τον αλλάξουν, να τον κάνουν κάτι που δεν θέλει να είναι. Έτσι λοιπόν αποφασιστικός θα περάσει στη δράση αυτός ο μικρούλης...

«Είμαι ο Νέφης Συννέφης, όπως όλοι έχω όνομα, επώνυμο, μόνιμο τόπο κατοικίας και έχω συνηθίσει να ζω σε έναν ουρανό απόλυτης ελευθερίας»

Ο «Νέφης Συννέφης» είναι το πρώτο παραμύθι της Ρούλας Κορομηλά για μικρά και μεγάλα παιδιά και για όσους θέλουν να ζουν σε έναν ουρανό απόλυτης ελευθερίας. Ο μικρός Νέφης θα συνεχίσει να μας απασχολεί και με νέες περιπέτειες!

Ηλικίες: 3-6 ετών.
Τιμή: 13 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το ελάφι και το αγριολούλουδο», της Ρούλας Κορομηλά

Η Ρούλα Κορομηλά γράφει ένα παραμύθι αγάπης για έναν μεγάλο έρωτα, με τα στοιχεία του ανέφικτου, του ονείρου, της αφοσίωσης.

«Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος με αιωνόβια δέντρα που είχαν δει και είχαν ζήσει πολλά και ήταν σοφά, εμφανίστηκε ένα μικρό και τρομαγμένο αλλά πολύ αρχοντικό ελάφι. Ένα ελάφι που σκόρπιζε σε όλα τα πλάσματα του δάσους καλοσύνη, αγάπη, ευγένεια και ομορφιά... Ώσπου την προσοχή του τράβηξε ένα ευάλωτο, περιφρονημένο, ανυπεράσπιστο με την πρώτη ματιά αγριολούλουδο που ήταν τόσο μα τόσο σκληρό. Γιατί ένα τόσο όμορφο και διακριτικό λουλούδι να νομίζει πως όλοι οι άλλοι το μισούν; Γιατί να σκέφτεται τέτοιες λέξεις; Τι χρώμα έχει το μίσος;»

Ηλικίες: 3-6 ετών.
Τιμή: 13 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκδόσεις Καστανιώτη

«Το μεγάλο ταξίδι της Μαριάνθης», της Αγγελικής Καρυστινού

Μπορεί ένα λάθος να γίνει η αφορμή για μια μεγάλη περιπέτεια; Η Μαριάνθη, ένα ξωτικό με κόκκινα μαλλιά και μοβ μάτια, μετά από μια απερισκεψία, σαν αυτές που μας συναντούν συχνά στη ζωή, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι στο σύμπαν. Στους πλανήτες που επισκέπτεται συναντάει πλάσματα «αλλόκοτα», με παραξενιές και ευαισθησίες: την κυρία Σελήνη, που θέλει να φωτίζεται το χλωμό της πρόσωπο τη νύχτα• τον επιστήμονα Πλωτίνο, που δεν μπορεί να τελειώσει το πείραμά του• την ερωτευμένη Βροχή, που τα καυτά της δάκρυα απειλούν τον γαλαξία• τον γερο-Ουρανό, που έχει δει πολλά και έχει ακούσει ακόμα περισσότερα• τον Μελισσάνθη, που θέλει να γίνει μάγειρας... Και μέσα από τις συναντήσεις της, η μικρή ξωτικιά μαθαίνει να καταλαβαίνει, να αγαπάει και να συγχωρεί...

Ηλικίες: Από 6 ετών.
Τιμή: 14 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Ο Τζακ και η Φασολάδα», της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)

Όλοι γνωρίζουν ότι ο γίγαντας του γνωστού παραμυθιού έπεσε από τη φασολιά στην προσπάθειά του να κυνηγήσει και να φάει τον Τζακ. Όμως, εκτός από το μειονέκτημά του να τρώει μικρά παιδιά, ήταν πολύ εντάξει τύπος. Κι είναι άδικο να τον συκοφαντούν έτσι.

Μια στιγμή! Ο Τζακ ξανανεβαίνει στη φασολιά. Τι γυρεύει πάλι πάνω στα σύννεφα; Τι δουλειά έχει ένας κήπος εκεί πάνω και γιατί κλαίει ο γίγαντας; Κάποιος θ' άλλαξε το παραμύθι για να κάνει πλάκα! Τι σχέση έχει η ορθογραφία και τι σχήμα έχουν τελικά οι πατάτες; Μάθετε από πρώτο χέρι τι κάνουν οι γίγαντες κάθε Τετάρτη και ανακαλύψτε τα μυστικά της γιγαντικής κουζίνας. Ένα παραμύθι που θα κάνει άνω κάτω τις διατροφικές σας συνήθειες. Δοκιμάστε το!

Ηλικίες: Από 6 ετών.
Τιμή: 14 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Κρυφτούλι με τον κύριο Κροκ», της Τζο Λοτζ (εκτός διαγωνισμού)

Ο κύριος Κροκ περιμένει τους μικρούς του φίλους να παίξουν κρυφτούλι. Να ψάξουν σε κάθε ένα από τα τέσσερα δωμάτια για να τον βρουν. Πρέπει να προσέξουν, όμως, για να μην τα βρει εκείνος!

Ένα βιβλίο-έκπληξη για τους μικρούς αναγνώστες, όπου μπορούν παίξούν με τον αγαπημένο τους ήρωα κρυφτό και παράλληλα να μάθουν τους χώρους του σπιτιού καθώς και τα διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν και χρησιμεύουν σε κάθε σπίτι.

Ηλικίες: Από 3 ετών.
Τιμή: 17 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Ρεντ – Μπελάς στο δάσος», των Αγγελικής Στρουμπούλη – Σωτήρη Ηλιάδη (εκτός διαγωνισμού)

Όλα κυλάνε ήρεμα στο δάσος, μέχρι που εμφανίζεται η Ρεντ, μια δύστροπη και εγωίστρια «κοκκινοσκουφίτσα», η οποία δεν έxει μάθει να σέβεται τη φύση και να αγαπάει τα ζώα. Η μαμά της την έστειλε με το ζόρι να πάει φαΐ στη γιαγιά, που μένει μόνη της, και η Ρεντ έχει νευριάσει πολύ. Στο πέρασμά της, όλα τα ζώα του δάσους τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.

Στο μεταξύ, ο «κακός» λύκος έχει ψυχολογικά προβλήματα. Επηρεάζεται υπερβολικά από τη γνώμη των άλλων, δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και κανείς δεν τον κάνει παρέα. Με το που βλέπει τη Ρεντ, μια τρελή ιδέα τού μπαίνει στο μυαλό: αυτή η μικρή με την κόκκινη σκούφια είναι η λύση στα πρoβλήματά του.

Τελικά θα πετύχει το σχέδιο του λύκου; Θα βρει επιτέλους την ταυτότητά του; Τι ρόλο θα παίξουν τα άλλα ζώα του δάσους; Ποιος θα πάρει ένα γερό μάθημα; Ένα παραμύθι με ξεκαρδιστικό, φιλοζωικό και οικολογικό περιεχόμενο που θα διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες, διδάσκοντάς τους ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Ηλικίες: Από 6 ετών.
Τιμή: 14 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Η σιωπή του νερού», του Ζοζέ Σαραμάγκου

Επέστρεψα στο ίδιο σημείο,
ο ήλιος είχε πια δύσει,
έριξα το αγκίστρι και περίμενα.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει στον κόσμο
άλλη σιωπή πιο βαθιά από τη σιωπή του νερού.
Το ένιωσα την ώρα εκείνη
και δεν το λησμόνησα ποτέ.

Ένας σπουδαίος συγγραφέας θυμάται τα χρόνια που ήταν κι αυτός παιδί. Μόνο που οι αναμνήσεις μας, όταν ξέρουμε να τις διηγηθούμε ωραία, μοιάζουν με το καλύτερο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ...

Ηλικίες: Από 4 ετών.
Τιμή: 10 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Μια φορά ήταν η Kολοτούμπα, που μπέρδεψε τα γέλια με τα κλάματα», της Σοφίας Μαντούβαλου (εκτός  διαγωνισμού)

Οι συναισθηματικές περιπέτειες της Κολοτούμπας θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τους γονείς και παιδαγωγούς να επεξεργαστούν αυτά τα συναισθήματα.

Ηλικίες: Από 4 ετών.
Τιμή: 14 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκδόσεις Λιβάνη

«Μαρδούκ», της Λιάνας Δενεζάκη

O Μάριος δε βρίσκει το λόγο να χάνει χρόνο με το διάβασμα και προτιμά να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όταν όμως προκηρύσσεται ένας σχολικός διαγωνισμός με θέμα Κοιτάζω τ' αστέρια κι αναρωτιέμαι... και έπαθλο τη συμμετοχή σε διαστημική κατασκήνωση, ανακαλύπτει μια καινούρια χρήση του υπολογιστή και των βιβλίων και εμπνέεται για να ασχοληθεί με το σύμπαν και τα μυστικά του.

Το λάθος του Μάριου είναι πως βάζει στοίχημα με την Αθηνά, την καλύτερη μαθήτρια του σχολείου, ότι αυτός θα κερδίσει το βραβείο, και τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω. Τι μπελάς!

Η Ελίνα, η Ελπίδα και ο Έκτορας προσφέρονται να βοηθήσουν τον Μάριο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Έτσι, ζητάει τη βοήθεια της αδερφής του, τη στιγμή που εκείνη ετοιμάζεται να συναντηθεί με κάποιον νεαρό που γνώρισε στο Ίντερνετ. Ένα παράξενο ταξίδι στο χρόνο, ένας αστρονόμος κι o Μαρδούκ, που ζει 4.500 χρόνια πριν από την εποχή μας, έρχονται να συμπληρώσουν την ιστορία.

Ηλικίες: 6-12 ετών.
Τιμή: 8 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το Σιτάρι», της Άννης Θεοχάρη

«Αλήθεια, ξέρετε, παιδιά, γιατί το ψωμί είναι τόσο σημαντικό για τον άνθρωπο;» Η ερώτηση της κυρα-Δήμητρας έκανε το μικρό Δημητράκη να κοκκινίσει. Όχι μόνο γιατί δεν είχε απάντηση, αλλά και γιατί είχε δίπλα του την Ελένη, που τώρα τελευταία είχε γίνει «ξερόλας» και δεν υπήρχε κάτι που δεν ήξερε! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον κέρδιζε συνεχώς και στο τρέξιμο. Αλλά ως εδώ! Οι μέρες της νίκης της ήταν μετρημένες! Ο Δημήτρης κάθισε στον υπολογιστή του, πληκτρολόγησε τη λέξη «ψωμί» και βρέθηκε μπροστά σε ένα σπουδαίο κομμάτι της γεωργίας: το σιτάρι! Ρούφηξε με μανία κάθε πληροφορία και έμαθε τα πάντα για το πώς το καλλιεργούν οι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα. Έτσι την επόμενη μέρα στο σχολείο θα κατατρόπωνε τη μικρή Ελένη με τις γνώσεις του! Ή μήπως όχι;

Ένα παραμύθι που μιλάει για το σιτάρι, την καλλιέργειά του και τη σπουδαία θέση που κατέχει στη διατροφή του ανθρώπου.

Εκτός από την ιστορία, στην έκδοση περιλαμβάνονται και δραστηριότητες, αλλά και συμπληρωματικές γνώσεις που αφορούν το σιτάρι.

Ηλικίες: Από 6 ετών.
Τιμή: 7 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Η Ελίτσα», της Ματούλας Τόλκα

Ελιά, ένα δώρο της φύσης. Για τους λαούς της Μεσογείου η ελιά αποτελεί σύμβολο ειρήνης, ευημερίας και γονιμότητας. Τα κλαδιά της στεφάνωναν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, το πολύτιμο λάδι της φρόντιζε για την υγεία και την ομορφιά θεών κι ανθρώπων.

Μια παρέα από παιδιά ανακαλύπτουν τη σημασία που έχει η ελιά στην καθημερινότητά τους, αστειεύονται, μεταμφιέζονται και... μαγειρεύουν!

Ηλικίες: Από 6 ετών.
Τιμή: 12 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκδόσεις Πατάκη

«Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι», του Ανδρέα Αρματά

Η Λελέκα είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη με ένα μεγάλο μυστικό. Φοβάται το ύψος. Κάθε φορά που προσπαθεί να σταθεί ολόκληρη όρθια, την πιάνει ζάλη και ξανακατεβάζει το κεφάλι. Δεν μπορεί πια να το κρύψει και νιώθει απογοητευμένη. Η Λελέκα δεν είναι μόνη.

Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν φόβους και νιώθουν ανήμπορα να τους αντιμετωπίσουν. Το προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα. Και τότε, με τη βοήθεια συχνά των μεγάλων, βαφτίζονται φοβικά. Εστιάζουν στο τι δεν κατάφεραν ακόμα, και ξεχνούν όσα έχουν καταφέρει, όσα δεν τα φοβίζουν (τα οποία είναι πολύ περισσότερα) και εκείνες τις φορές που έχουν επιμείνει και έχουν επιδείξει θάρρος στο παρελθόν.

Τούτο το βιβλίο έχει διπλό στόχο. Να μάθει στο παιδί έναν απλό πρακτικό τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του. Και να αλλάξει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του.

Εμείς οι μεγαλύτεροι ξέρουμε ότι με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής όταν πιστεύουμε ότι έχουμε τις απαιτούμενες δυνάμεις κι αλλιώς τις προσεγγίζουμε (ή αποφεύγουμε) όταν πιστεύουμε ότι δεν τις έχουμε.
Ανακαλύπτοντας, οι μικροί αναγνώστες, πόσα δεν φοβούνται, όπως και η Λελέκα της ιστορίας μας, και μαθαίνοντας έναν τρόπο που «μοιάζει μαγικό αλλά δεν είναι, είναι η δύναμη της φαντασίας», θα μπορέσουν να ελευθερωθούν από την εικόνα που τους κρατούσε πίσω και να νιώσουν αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε μπορούμε να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, κι ας φοβόμαστε πού και πού. Πολλά αλλάζουν όταν τον φόβο δε φοβόμαστε.

Ηλικίες: 3-10 ετών.
Τιμή: 9,90 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Κάθε λέξη, λένε οι ποιητές, έχει τη δική της ζωή. Την πιο παράξενη όμως έχει η λέξη «Γιατί», επειδή σε αυτήν κρύβεται όλο το παράπονο των ανθρώπων. Σε αυτή την ιστορία το «Γιατί» είναι ένα τσαλακωμένο λήμμα που ξέφυγε από το ανοιχτό παράθυρο ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, για να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Θα γνωρίσει παιδιά που αναρωτιούνται «γιατί σ' εμένα;».

Απογοητευμένο από τον κόσμο που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι, το «Γιατί» θα φτάσει μέχρι τον ουρανό. Εκεί θα συναντήσει τα αστέρια-ευχές. Ευχές των παιδιών που έχουν δύναμη, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που ονειρεύονται. Κι όσο πιο δυνατή ευχή, τόσο πιο έντονα το αστέρι λάμπει ελπίδα. Τότε το «Γιατί» καταλαβαίνει πως μια ελπίδα υπάρχει να αλλάξει ο κόσμος. Τα παιδιά.

Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο που αγγίζει το θέμα των παιδιών της κρίσης. Παιδιά στη φτώχεια, παιδιά στην αρρώστια, παιδιά που δέχονται βία, παιδιά στην εργασία, παιδιά στη μοναξιά ρωτούν γιατί, γιατί, γιατί; Κι όμως πρόκειται για ένα αισιόδοξο βιβλίο που με τη μαγική συνταγή του παραμυθιού βοηθά τα παιδιά να συναισθανθούν το ένα το άλλο, να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

Ηλικίες: 4-8 ετών.
Τιμή: 10 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Ρίκο και Όσκαρ: Το μυστήριο του ριγκατόνι», του Αντρέα Σταϊνχέφελ

Με λένε Ρίκο. Και είμαι ντετέκτιβ. Προσέχω πράγματα που κανένας άλλος δε βλέπει. Όπως, ας πούμε, ένα μακαρόνι πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Κι όλα όσα γίνονται μέσα στην πολυκατοικία μας. Που είναι πολλά... Το πρόβλημα είναι... το πώς σκέφτομαι. Μη νομίσετε ότι σκέφτομαι λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους. Απλώς σκέφτομαι λίγο πιο αργά. Εντάξει. Αρκετά πιο αργά. Ο Όσκαρ πάλι είναι το εντελώς αντίθετο από μένα. Σκέφτεται σαν αστραπή. Ο Όσκαρ είναι ιδιοφυΐα. Εγώ είμαι... ιδιομορφία. Αλλά μαζί και οι δυο μας μπορούμε να ρίξουμε φως και στη πιο μυστήρια υπόθεση.

Ηλικίες: Από 10 ετών.
Τιμή: 11 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ

«Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες», του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα αλφαβητάρι, μα ποιο αλφαβητάρι; Ένα αλφαβητάρι που έγραψε για σας ένας συγγραφέας, μα ποιος συγγραφέας; Ένας συγγραφέας που τον λένε Ευγένιο Τριβιζά και σας το ζωγράφισε μια ζωγράφος, μα ποια ζωγράφος; Μια ζωγράφος που τη λένε Κέλλυ Ματαθία Κόβο, για να μάθουνε την αλφαβήτα τα παιδιά που τους αρέσουνε οι νηστικοί μυρμηγκοφάγοι και οι ιπποπόταμοι με ιλαρά.

Ηλικίες: Από 4 ετών.
Τιμή: 12,20 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου», του Γίργκεν Μπανσέρους

Ο Κλουζ αρνείται κατηγορηματικά να αναλάβει υποθέσεις με σκυλιά. Κανένας σοβαρός ιδιωτικός ντετέκτιβ δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα. Με το σκυλί του Μασκοφόρου Μπιλ όμως θα κάνει μια εξαίρεση. Γιατί ο Βοτάν, το θεόρατο μαστίφ με τα κίτρινα μάτια, είναι ξεχωριστός και μυστηριώδης, σαν τον κύριό του. Και κάποιος άγνωστος προσπαθεί να του κάνει κακό. Ο Κλουζ ρίχνεται λοιπόν στο κυνήγι του ενόχου σαν λαγωνικό...

Ηλικίες: Από 8 ετών.
Τιμή: 7,70 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κερδίστε αντίτυπα των παραπάνω βιβλίων!

 

v