Βρεφικό μασάζ: Δείτε πώς θα το κάνετε σωστά

Βρεφικό μασάζ: Δείτε πώς θα το κάνετε σωστά

Το βρεφικό μασάζ είναι μία τέχνη αρχαία. Η εφαρμογή του συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Η Vimala McClure -ιδρύτρια του Διεθνούς Οργανισμού για το Βρεφικό Μασάζ- έφερε την τέχνη αυτή στη δύση και την προσάρμοσε στον δυτικό τρόπο ζωής. Συνδύασε τεχνικές από το σουηδικό μασάζ, την ρεφλεξολογία, τη γιόγκα και το παραδοσιακό ινδικό μασάζ και προώθησε μία τεχνική βρεφικού μασάζ που είναι ασφαλής και απλή.

Ωστόσο, το βρεφικό μασάζ δεν αποτελεί απλά έναν διαφορετικό τρόπο για να χαϊδεύει η μαμά το μωρό της, αλλά και ένα εξαιρετικό μέσο σύνδεσης μεταξύ τους, καθώς μέσω της επαφής δημιουργείται και δίνεται στο βρέφος το αίσθημα της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης. Το οφέλη του βρεφικού μασάζ, βέβαια, στην σωματική και συναισθηματική υγεία του παιδιού δεν σταματούν εδώ. Το βρεφικό μασάζ:

-Ανακουφίζει από τους κολικούς, τα αέρια, τις κράμπες.
-Τονώνει το νευρικό σύστημα.
-Χαλαρώνει τους μύες που βρίσκονται σε ένταση.
-Ενεργοποιεί όλα τα συστήματα του οργανισμού, το λεμφικό, το εντερικό, το αναπνευστικό, το ανοσοποιητικό.
-Κυρίως, όμως, προωθεί και βελτιώνει την επικοινωνία του μωρού με τον γονιό και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, μέσω του αγγίγματος, της μυρωδιάς, της ακοής. Το μωρό, λοιπόν, δέχεται ποικίλα και ευεργετικά ερεθίσματα.

Στα παρακάτω video η κ. Δέσποινα Παπαδιαμαντοπούλου, εκπαιδευμένη από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ, μας δείχνει κάποιες απλές λαβές που μπορεί κάθε μαμά ή μπαμπάς να εφαρμόσει στο μωρό, δίνοντάς μας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τα οφέλη του, αλλά και για το πού και πότε να το εφαρμόζουμε.

Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ

 

Πώς να κάνετε σωστά μασάζ στο μωρό

 

Η κ. Παπαδιαμαντοπούλου παραδίδει μαθήματα βρεφικού μασάζ σε γονείς (εξατομικευμένα ή σε γκρουπ). Τα μαθήματα αποτελούνται από πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες γίνεται η εφαρμογή της τεχνικής από τους ίδιους τους γονείς στα παιδιά, ενώ εκείνη δείχνει στην εκπαιδευτική κούκλα. Παράλληλα γίνεται συζήτηση με τους γονείς για ό,τι τους απασχολεί σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.

Το κόστος των μαθημάτων κυμαίνεται στα 70 ευρώ, ενώ με την κ. Παπαδιαμαντοπούλου μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6977 31 32 25 και στο e-mail: [email protected].

v