Πόσες θερμίδες καίτε με τις δουλειές του σπιτιού

Πόσες θερμίδες καίτε με τις δουλειές του σπιτιού

Σε παλιότερο άρθρο παρουσιάσαμε έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι δουλειές του σπιτιού βοηθούν στην απώλεια βάρους. Πόσο βοηθούν όμως; Δείτε πόσες θερμίδες καίτε με κάθε εργασία.

Στον κήπο

Η ενασχόληση με τον κήπου είναι μία από τις πιο έντονες εργασίες. Δουλειές όπως το σκάψιμο όχι μόνο βοηθούν στην καύση θερμίδων αλλά και βοηθούν στην μυϊκή τόνωση του σώματος. Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

Μετά από 30 λεπτά σκαψίματος στην αυλή θα έχετε κάψει περίπου 315 θερμίδες, όσο δηλαδή αν κάνετε ποδήλατο για 45 λεπτά. Το σκάψιμο, τονώνει επίσης τους μύες σχεδόν όλου του σώματος. Αν, μάλιστα το κάνετε για περισσότερα από 20 λεπτά συνεχόμενα και αποτελεσματικά, θα τονώσετε και το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου τονώνει χέρια και κοιλιακούς. Για κάθε 30 λεπτά θα καίτε 143 θερμίδες.

Το ξεχορτάριασμα για 30 λεπτά καίει 115 θερμίδες, όσο θα καίγατε σε 15 λεπτά προπόνησης με βάρη. Επίσης το ξεχορτάριασμα τονώνει τους γλουτούς, αρκεί να το κάνετε σωστά. Σκύβετε με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και την σπονδυλική στήλη σε ευθεία, για να μην βλάψετε τη μέση σας.

Το τσουγκράνισμα επί 30 λεπτά καίει 225 θερμίδες. Έχει ομοιότητες με την προπόνηση με αντιστάσεις, τονώνοντας έτσι το μυϊκό σύστημα.

Στο σπίτι

Οι δουλειές του σπιτιού, επίσης βοηθούν στο να κάψετε θερμίδες. Δείτε πόσες:

Το τρίψιμο του μπάνιου για 30 λεπτά καίει 200 θερμίδες. Το να αφαιρέσετε εκείνο το πεισματάρικο υπόλειμμα σαπουνιού από το πλακάκι ή το μάρμαρο αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να τονώσετε τα χέρια και τους ώμους σας.

Το να κουβαλάτε τις σακούλες του σουπερμάρκετ επί 30 λεπτά καίει 190 θερμίδες ή και περισσότερο αν είναι βαριές.

Για να αποφύγετε τραυματισμούς μοιράστε ισόποσα το βάρος μεταξύ των δύο χεριών. Αν θέλετε να γυμνάσετε και τους δικέφαλούς σας (να φύγει η πλαδαρότητα από τα μπράτσα), τότε μπορείτε να κρατήσετε τις σακούλες έχοντας τους αγκώνες λυγισμένους στις 90 μοίρες μπροστά.

Αν στρώνετε το κρεβάτι για 30 λεπτά θα κάψετε 130 θερμίδες, όσες θα καίγατε αν κάνατε τζόγκινγκ επί 15 λεπτά.

Το καθάρισμα των παραθύρων επί 30 λεπτά καίει 125 θερμίδες, όσες αν κάνατε power yoga επί 20 λεπτά.

Το πλύσιμο των πιάτων καίει 160 θερμίδες στα 30 λεπτά.

Η ηλεκτρική σκούπα μετά από 30 λεπτά θα σας αφήσει με 90 θερμίδες λιγότερες.

Το ξεσκόνισμα για 30 λεπτά καίει περίπου 50 θερμίδες.

Το... μισητό σιδέρωμα καίει όμως στα 30 λεπτά μόλις 70 θερμίδες αλλά τονώνει, επίσης, το σώμα από τη μέση και πάνω. Για να μην γυμνάζετε μόνο το ένα χέρι, αλλάζετε πλευρά ανά διαστήματα.

Άλλες δραστηριότητες

Το να ανεβαίνετε τις σκάλες: 285 θερμίδες/30 λεπτά
Η διακόσμηση του σπιτιού: 160 θερμίδες / 30 λεπτά
Το μπάνιο: 70 θερμίδες / 30 λεπτά

v