Γυμναστική στην ύπαιθρο: Υγεία, χαρά και οικονομία

Γυμναστική στην ύπαιθρο: Υγεία, χαρά και οικονομία

Όσοι από εσάς έχετε την τύχη να βρεθείτε στην ύπαιθρο τις ημέρες του Πάσχα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία και την καθαρή ατμόσφαιρα και να (εκ)τονώσετε το σώμα και το πνεύμα σας με ασκήσεις που διασκεδάζουν, «καίνε» και «γραμμώνουν».

Η ύπαιθρος, άλλωστε, αποτελεί από μόνη της κίνητρο για να ασκηθείτε, σε σύγκριση με το ασφυκτικά γεμάτο, πολύβουο γυμναστήριο. Ο χώρος που η φύση σας διαθέτει είναι άπλετος, το μάτι διεγείρεται και το μυαλό ξεχνά ότι ασκείται από τις ομορφιές που απολαμβάνει γύρω, ενώ το οξυγόνο που εισπνέετε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων σας τονώνει ώστε να συνεχίσετε ακόμα περισσότερο!

Δείτε τις καλύτερες υπαίθριες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να κάψετε ευκολότερα τις θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα όλη την οικογένεια.

(Προσοχή: Οι θερμίδες που αναφέρονται είναι αυτές που καίει ανά ώρα μία γυναίκα 68 κιλών).

Beach Volley

Μπορεί η θάλασσα να παραείναι κρύα για βουτιές, όμως η αμμουδιά είναι όσο πρέπει ζεστή για διασκεδαστικό Beach Volley με την παρέα. Αν, λοιπόν, οι επόμενες ημέρες σας βρίσκουν σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό, φορέστε μαγιό και αντηλιακό και... εξασκήστε τα σερβίς σας.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 544.
Το bonus της άσκησης: Κάθε σερβίς και πάσα τονώνει τα χέρια, τους κοιλιακούς, τα πόδια και το στήθος.

Κολύμβηση

Κι αν με το Beach Volley παρα-ζεσταθείτε και είστε έτοιμοι για βουτιά, λίγο freestyle κολύμπι θα σας βοηθήσει να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 476.
Το bonus της άσκησης: Πρόκειται μία από τις λίγες ασκήσεις που γυμνάζουν ταυτόχρονα όλο το σώμα. Η κολύμβηση ενδυναμώνει το στήθος, την πλάτη, τα χέρια, τους κοιλιακούς, τα πόδια και τους ώμους.

Frisbee

Δεν έχετε Frisbee; Όταν μάθετε τις θερμίδες που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε και αν αναλογιστείτε πόσο διασκεδαστικό θα είναι για τα παιδιά, θα το σκεφτείτε λίγο καλύτερα και θα επισκεφθείτε σήμερα κι όλας ένα κατάστημα παιχνιδιών.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 204.
Το bonus της άσκησης: Το πέταγμα και πιάσιμο του Frisbee γυμνάζει εξαιρετικά το στήθος, τα χέρια, τους ώμους, τους κοιλιακούς και τα πόδια.

Ποδηλασία

Ποιος καλύτερος τρόπος να περάσετε τα πρωινά σας, τις ημέρες αυτές των διακοπών, αν όχι η ποδηλασία με όλη την οικογένεια; Κάντε, λοιπόν, πετάλι και χάστε πιο εύκολα τα παραπάνω κιλά.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 476.
Το bonus της άσκησης: Οι ανηφορικές διαδρομές με το ποδήλατο θα σας βοηθήσουν να γραμμώσετε και να τονώσετε τα πόδια, τους γοφούς και τα οπίσθιά σας.

Ορειβασία

Ο πιο απλός τρόπος να ασκηθείτε στη φύση είναι να φορέσετε τα ορειβατικά σας μποτάκια και να ξεκινήσετε για το κοντινότερο δάσος ή βουνό.
Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 442.
Το bonus της άσκησης: Καθώς θα απολαμβάνετε τον φυσικό πλούτο της περιοχής στην οποία θα βρεθείτε, θα «χτίζετε» ταυτόχρονα τους μύες των ποδιών σας.

Κηπουρική

Αν πρόκειται να κάνετε Πάσχα σε σπίτι δικό σας ή συγγενών, μπορείτε να συμβάλλετε στον εξωραϊσμό του κήπου φυτεύοντας λουλούδια, φρούτα ή λαχανικά και καίγοντας –ταυτόχρονα- μερικές θερμίδες. Μην το γελάτε! Δείτε, μάλιστα, εδώ τι φυτεύουμε την Άνοιξη.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 306.
Το bonus της άσκησης: Το σκύψιμο και τέντωμα που απαιτεί η κηπουρική και το ξεχορτάριασμα τονώνει ομοιόμορφα όλο τον κορμό, σε κάθε του γωνία.

Yoga

Δεν υπάρχει καλύτερο περιβάλλον για να εξασκηθείτε στη yoga από την φύση, την άμεση επαφή των ποδιών με το έδαφος, τις εισπνοές καθαρού αέρα και την γαλήνη του φυσικού τοπίου. Δεν ξέρετε τις ασάνες; Δείτε τις καλύτερες ασκήσεις yoga εδώ.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 90.
Το bonus της άσκησης: Σημαντική ενδυνάμωση του κορμού και ασύγκριτη πνευματική ευεξία.

Jogging

Είτε στην ύπαιθρο είτε στην παραλία, το jogging, έστω και στην χαλαρή εκδοχή του, αποτελεί την καλύτερη υπαίθρια αερόβια άσκηση για τα πόδια, τους γλουτούς αλλά και τους κοιλιακούς, ενώ σας βοηθά να κάψετε τα λιπαρά του πασχαλινού τραπεζιού.

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα: 216.
Το bonus της άσκησης: Θα αποβάλλετε τις τοξίνες με τον ιδρώτα, ενώ θα θαυμάσετε το γύρω τοπίο σε λιγότερο χρόνο.

v