5 σορτσάκια για να φτιάξετε μόνες σας

5 σορτσάκια για να φτιάξετε μόνες σας

Τα σορτς παραμένουν στη μόδα και φέτος το καλοκαίρι αποτελώντας την απόλυτη ενδυματολογική επιλογή για τις ημέρες των διακοπών –και όχι μόνο. Και επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας τα πιο απίθανα και ξεχωριστά σορτσάκια από ρούχα και αξεσουάρ που έχετε στο σπίτι και δεν χρησιμοποιείτε πια.

Σορτς από μαντήλι

Το pajama-pant, το ριχτό δροσερό παντελόνι που κυριάρχησε στη μόδα την Άνοιξη και θα συνεχίσει να είναι δημοφιλές το Φθινόπωρο, αντικαθιστάται αυτή την εποχή από το λεγόμενο pajama-shorts, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε από ένα παλιό, εμπριμέ μαντήλι και κάποια βασικά υλικά.

Υλικά:

Ένα μεγάλο μαντήλι, μεταξωτού τύπου
Λάστιχο για τη μέση σας
Στυλό – Ψαλίδι -Χάρακα
Κλωστή
Καρφίτσες
Χαρτί χειροτεχνίας (που θα λειτουργήσει ως πατρόν)
Ένα σορτσάκι που θα χρειαστείτε για σχέδιο
(αν έχετε ραπτομηχανή θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ταχύτερα)

Εκτέλεση:

Καταρχήν, χρησιμοποιώντας ένα άλλο σορτσάκι που θα διπλώσετε στα δύο για το σχέδιο, τοποθετήστε το πάνω στο χαρτί χειροτεχνίας και σχεδιάστε το πατρόν με το στυλό –όπως στη φωτογραφία.

Προσθέστε άλλα δύο εκατοστά σε κάθε πλευρά του σχεδίου, εκτός από τη μέση που θα προσθέσετε 4 εκατοστά. Είναι το ύφασμα που θα διπλωθεί στις άκρες και το ύφασμα που θα τυλίξει το λάστιχο, στη μέση. Στη συνέχεια κόψτε το πατρόν.

Τυλίξτε το μαντήλι σας στη μέση και υπολογίστε πώς θέλετε να «κάτσει» το σχέδιό του στο σορτσάκι σας. Βάλτε καρφίτσες και ενώστε το κομμάτι του μαντηλιού που θα κόψετε με το πατρόν. Στη συνέχεια κόψτε το μαντήλι πάνω στο πατρόν. Θα πρέπει τα δύο κομμάτια μαντηλιού που θα κόψετε να είναι ολόιδια.

Στη συνέχεια ενώστε με καρφίτσες τα δύο κομμάτια. Ξεκινήστε να ράβετε τα μέρη του σορτς στα οποία έχετε βάλει καρφίτσες. Στη συνέχεια, περάστε στη μέση του σορτς το λάστιχο. Μία βελόνα πλεξίματος, γύρω από την οποία θα τυλίξετε τη μία άκρη του λάστιχου, θα σας βοηθήσει να το περάσετε από το διπλωμένο ύφασμα της μέσης.

Ενώστε και τις δύο άκρες του λάστιχου και ράψτε την τρύπα μέσα από την οποία το περάσατε για να κλείσει. Το σορτσάκι σας είναι έτοιμο!

Λεοπάρ σορτς

Ένα πανεύκολο σχέδιο για το οποίο θα χρειαστείτε πολύ βασικά υλικά.

Υλικά:

Ένα παλιό ανοιχτόχρωμο σορτς
Ένα κοπίδι τύπου X-Acto (όπως αυτό)
Ένα στένσιλ με σχέδιο λεοπάρ (μπορείτε να τυπώσετε ένα εδώ)
Μαρκαδόρο για ύφασμα

Εκτέλεση:

Κόψτε το λεοπάρ στένσιλ με το κοπίδι.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτονιού μέσα στο σορτς για να μείνει στη θέση του καθώς θα κάνετε τα περιγράμματα του print σύμφωνα με το στένσιλ. Χρωματίστε το εσωτερικό από τα περιγράμματα και το σορτσάκι σας είναι έτοιμο.

Ombre σορτσάκι

Το ombre (σκιώδες) στιλ κυριαρχεί φέτος, όχι μόνο στα αξεσουάρ αλλά και στα ρούχα. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα τέτοιο σορτσάκι.

Υλικά:

Ένα παλιό ντένιμ σορτς (που σκέφτεστε σοβαρά να πετάξετε)
3 μπογιές για υφάσματα, στα χρώματα της επιλογής σας
Ένα πλαστικό κουβά (π.χ. για σφουγγάρισμα)
Γάντια

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε γεμίζοντας τον κουβά με βραστό νερό, τόσο ώστε να βρέχεται όλο το σορτς. Βουτήξτε το. Στη συνέχεια φορέστε τα γάντια και προσθέστε στο νερό το πρώτο χρώμα και βουτήξτε το σορτς σχεδόν μέχρι τη μέση. Μπορείτε να το βουτήξετε και ανάποδα αν θέλετε το πρώτο χρώμα να είναι στο πάνω μέρος του σορτς.

Αν το σορτς πρέπει να μείνει λίγη ώρα βουτηγμένο στη μπογιά, στερεώστε το με μανταλάκια. Στη συνέχεια βουτήξτε ολόκληρο το σορτς για μερικά ακόμη λεπτά για να πάει η μπογιά παντού και να αρχίσουν να δημιουργούνται σκιές.
Όταν θα έχει στεγνώσει η μπογιά βράστε εκ νέου νερό και προσθέστε το δεύτερο χρώμα, για τη μέση του σορτς.

Βουτήξτε το σορτς μέχρι λίγο πάνω από τη μέση στη νέα μπογιά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό χρώμα για τη μέση του σορτς και ένα σκούρο χρώμα για το κάτω μέρος του σορτς. Και αυτό γιατί το σκούρο χρώμα θα καλύψει καλύτερα το ανοιχτό χρώμα, οπότε θα είναι πιο εύκολο να έχετε ombre στιλ. Για να σχηματίζετε τις σκιές, σηκώνετε ανά μερικά λεπτά το σορτς στον κουβά και στερεώνετε εκ νέου με μανταλάκια.

Τέλος, βράστε ξανά νερό, προσθέστε το τρίτο και πιο σκούρο από όλα χρώμα. Βουτήξτε το σορτς, το οποίο έχει στεγνώσει από το προηγούμενο χρώμα, σε ύψος λίγο μετά από αυτό. Αφήστε το πάλι εκεί για μερικά λεπτά και συνεχίστε να το σηκώνετε από τον κουβά σταδιακά για να σχηματίζονται οι σκιές, όπως στη φωτογραφία. Και είναι έτοιμο!

Προσοχή: Φροντίστε να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες που αναγράφονται στις βαφές ρούχων.

Σορτς-κολάζ

Ρομαντικό, vintage και απίστευτα εύκολο για να το φτιάξετε, με το σορτς αυτό μπορείτε να αξιοποιήσετε κομμάτια από παλιά υφάσματα που κατά καιρούς σας έχουν περισσέψει.

Υλικά:

Ένα παλιό τζιν που έχετε κόψει σε σορτς
Κομμάτια υφάσματος της επιλογής σας
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή
Μερικές παραμάνες

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε κόβοντας ένα κομμάτι από το ύφασμα που έχετε, το οποίο να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει τη μία πλευρά του σορτς. Στερεώστε το με μερικές παραμάνες.

Ξεκινήστε να ράβετε το ύφασμα στο σορτσάκι σας –χρησιμοποιήστε μία κλωστή στα χρώματα του σχεδίου.

Καθώς ράβετε μπορείτε και να κόβετε το ύφασμα που περισσεύει από τις ραφές σας. Είναι έτοιμο!

Dip-dye stars σορτσάκι

Το βασικό που υλικό που θα χρειαστείτε για το συγκεκριμένο project είναι τα τρουκς-αστεράκια. Κατά τα άλλα είναι πολύ απλό να το φτιάξετε.

Υλικά:

Ένα παλιό σορτς
Υγρή βαφή για ρούχα (2 χρώματα)
Τρουκς-αστεράκια (θα βρείτε εδώ http://www.ftiaxto4u.gr/category.php?id_category=62)
Θαλασσινό αλάτι
Γάντια
Πλαστικές σακούλες (π.χ. τροφίμων)
Λαστιχάκια

Εκτέλεση:

Ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες (του ombre σορτς) για το βάψιμο και αυτού του σορτς ή τις οδηγίες που θα δείτε στο παρακάτω video, με το δέσιμο του σορτς με σακούλες και λαστιχάκια. Το αλάτι θα σας χρειαστεί για το βάψιμο του σορτς.

Αφού θα έχετε βάψει το σορτς και η βαφή θα έχει στεγνώσει, στη συνέχεια προσθέτετε τα αστεράκια στο σημείο που θέλετε.

Δείτε αναλυτικά πώς θα το κάνετε στο παρακάτω video:

Πηγή: Ecosalon

v