5 οικογενειακά camping σε όλη την Ελλάδα

5 οικογενειακά camping σε όλη την Ελλάδα

Όσοι από εσάς είστε έτσι κι αλλιώς λάτρεις του camping, το πιθανότερο είναι πως, όταν αποκτήσατε παιδιά, δεν χρειάστηκε να σκεφτείτε περισσότερο το πού θα σας βρει το καλοκαίρι. Το αίσθημα χαλαρότητας, ανεμελιάς και η απόλυτη επαφή με τη φύση που προσφέρει η διαμονή μέσα σε μια σκηνή δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ούτε, βέβαια, συγκρίνεται το κόστος ενοικίασης μίας θέσης camping με αυτό της ενοικίασης ενός δωματίου σε ξενοδοχείο. Για τους λιγότερου εξοικειμένους με το "σπορ", από την άλλη, το camping με παιδιά μπορεί να φαντάζει... τρομακτική εμπειρία. Ίσως, όμως, οι δεύτεροι δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε κάποιο από τα παρακάτω...

Αν το πήρατε απόφαση να κάνετε φέτος πιο... εναλλακτικές -και οικονομικές- διακοπές με τα παιδιά, δείτε πέντε περισσότερο ή λιγότερο οργανωμένα camping της Ελλάδας, τα οποία κερδίζουν τις εντυπώσεις για την καθαριότητα, την ασφάλεια και τις υπέροχες παραλίες τους.

Thalatta Kalamitsi Village Camp

Σιθωνία, Χαλκιδική, τηλ. 23750 41410.

Δεν θα μπορούσε να ζητά κάτι περισσότερο μία οικογένεια από ένα camping: Μία εκπληκτική παραλία γεμάτη beach sport, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, beach volley, μία μεγάλη πισίνα, παιδική χαρά, σάουνα, γυμναστήριο, αλλά και εστιατόρια, bars, super market, κατάστημα με είδη λαϊκής τέχνης, internet café. Και όλα αυτά σε μία τεράστια έκταση, πνιγμένη στο πράσινο, στην οποία μάλιστα ακολουθείται και οικολογική φιλοσοφία. Πιο συγκεκριμένα, στο Thalatta καλλιεργούνται λαχανόκηποι που παράγουν βιολογικά κηπευτικά προϊόντα, ενώ εκτρέφονται πουλερικά που προσφέρουν φρέσκα αυγά, χωρίς τη χρήση χημικών συνθετικών λιπασμάτων και αντιβιοτικών. Όλα αυτά είναι στη διάθεση των κατασκηνωτών –επισκεπτών που χρησιμοποιούν τους χώρους εστίασης του κάμπινγκ.

Τιμοκατάλογος (για την περίοδο 1/7 έως 31/8): Κόστος θέσης για μεγάλη σκηνή 8 ευρώ και για μικρή σκηνή 6,50 ευρώ. Κόστος διαμονής για ενήλικες 7 ευρώ και για παιδιά 2-12 ετών 4 ευρώ. Κόστος για σκυλιά (!) 2,70 ευρώ και για θέση αυτοκινήτου 3,70 ευρώ. Ημερήσια χρέωση ρεύματος 4 ευρώ και άλλα 4 ευρώ για χρήση ψυγείου.

Club Αγία Άννα

Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια, τηλ. 2227097250, 2227097185.

Ιδανικό για οικογένειες, καθώς παρέχει αμέτρητες δημιουργικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις και παιδότοπους, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Κι αν δεν έχετε δική σας σκηνή μπορείτε να νοικιάσετε, είτε σκηνή είτε δωμάτιο σε κάποιον από τους ξενώνες, τα studios, τις cabanas ή τα yurts. Επιπλέον, στις παροχές του κάμπινγκ, το οποίο εκτείνεται σε 70 πευκόφυτα στρέμματα, περιλαμβάνονται γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και beach volley, δύο παιδότοποι, δύο πισίνες, μία γιγαντοθονή προβολής ταινιών, μία περιοχή ping-pong, τέσσερα εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, ιατρείο, φούρνος, mini market και κατάστημα με είδη δώρων και αξεσουάρ και, φυσικά, ζεστό νερό, ρεύμα, ψυγειοκαταψήκτες και πλυντήρια. Στα πλεονεκτήματα του camping δε μπορούμε να μην αναφέρουμε την τεράστια παραλία, οργανωμένη σε σημεία της, στην οποία δύσκολα θα νιώσετε να στριμώχνεστε.

Τιμoκατάλογος (για την περίοδο 19/7-19/8): Το κόστος για τη διαμονή 3-4 ατόμων σε μεγάλη σκηνή και θέση είναι 11 ευρώ κατ'άτομο και ανά διανυκτέρευση –στο πόσο αυτό περιλαμβάνεται και πρωινό. Η χρέωση για παιδιά από 2 έως 12 ετών είναι 3,60 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Το κόστος του αυτοκινήτου είναι 5,5 ευρώ και του ρεύματος 3,60 ευρώ. Δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες τιμές εδώ.

Συκιά

Κάτω Γατζέα, Πήλιο, τηλ. 24230 22279.

Το camping βρίσκεται σε έναν παλιό ελαιώνα 30 στρεμμάτων, σε θέση αμφιθεατρική που προσφέρει θέα στα εκπληκτικά, καταπράσινα νερά του Παγασητικού. Οι θέσεις των σκηνών που θα βρείτε εδώ απλώνονται τόσο κατά μήκος της θάλασσας όσο και σε ειδικά διαμορφωμένα, πανοραμικά σημεία, είτε κάτω από πυκνά δέντρα είτε σε ηλιόλουστα σημεία για τους κατασκηνωτές με τροχόσπιτα που χρειάζονται ηλιακή ενέργεια. Στο οργανωμένο αυτό κάμπινγκ, θα έχετε την αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, καθώς μπορεί να μην διαθέτει τις εντυπωσιακές παροχές που βρίσκει κανείς σε camping όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, αλλά η φυσική του ομορφιά είναι ασύγκριτη. Άλλωστε, δεν λείπουν τα μπαρ, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και η ομώνυμη ταβέρνα, λίγα μόλις μέτρα από το κάμπινγκ, με την ζωντανή μουσική. Στο camping θα βρείτε, επίσης, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Τιμοκατάλογος (για την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου): Η ατομική διανυκτέρευση κοστίζει 7 ευρώ και 5 ευρώ η διαμονή για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Το κόστος της θέσης για μεγάλη σκηνή είναι 5 ευρώ, για αυτοκίνητο είναι 4 ευρώ και στο συνολικό ποσό που θα πληρώσετε υπολογίστε έκπτωση 10% .

Σίμος

Ελαφόνησος, τηλ. 27340 22672, 27340 22057.

Ο «Σίμος» είναι ένα ακόμα ιδανικό για οικογένειες camping και μάλιστα για όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι, καθώς προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, μεγάλα και πεντακάθαρα μπάνια, σκιερές θέσεις, ενώ βρίσκεται πάνω σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, η οποία είναι όσο ρηχή και ζεστή χρειάζεται για μικρά παιδιά. Στις παροχές του camping θα βρείτε ακόμα εστιατόριο, mini market, γήπεδα ποδοσφαίρου και beach volley στην παραλία, γιγαντοθόνη προβολής αγώνων και ταινιών, καθώς και έναν χώρο με video games. Μοναδικό του μειονέκτημα είναι ίσως ότι ακριβώς δίπλα στις περισσότερες θέσεις των σκηνών παρκάρουν αυτοκίνητα, τα οποία, ωστόσο, είναι απαραίτητα για να βρεθεί κανείς από και προς το λιμάνι.

Τιμοκατάλογος (Ιούλιος – Αύγουστος): Ατομική διανυκτέρευση 8 ευρώ και 4 ευρώ για παιδιά 4 έως 10 ετών. Ενοικίαση θέσης μεγάλης σκηνής 10 ευρώ και 8 ευρώ για την μικρή σκηνή. Ενοικίαση θέσης αυτοκινήτου 3 ευρώ.

Τρίτων ΙΙ

Δρέπανο, Πελοπόννησος, τηλ. 27520 92228.

Σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, σε μια κατάφυτη περιοχή που ακουμπά στην παραλία της Πλάκας, το Τρίτων διαθέτει εξαιρετικές συστάσεις τόσο για την καθαριότητα όσο και για τις εγκαταστάσεις του. Το φαγητό στο εστιατόριο θεωρείται από πολλούς εξαιρετικό –γεγονός σπάνιο, ομολογουμένως, για οργανωμένο κάμπινγκ– ενώ όλες μα όλες οι θέσεις απολαμβάνουν ανέλπιστη σκιά. Αυτό που μία οικογένεια θα εκτιμήσει, όμως, πραγματικά εκεί είναι ότι τα βράδια επικρατεί η απαραίτητη ησυχία. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τις θέσεις κάμπινγκ, στις εγκαταστάσεις θα βρείτε ακόμα τα υπέροχα, ξύλινα εξωτικά σπιτάκια στα οποία μπορείτε να μείνετε, καθώς και μπαρ και μίνι μάρκετ.

Τιμοκατάλογος (Ιούλιος-Αύγουστος): Οι τιμές ανά διανυκτέρευση είναι 7 ευρώ κατ' άτομο, 6 ευρώ για τη μεγάλη σκηνή και 2 ευρώ για το αυτοκίνητο. Η χρέωση για παιδιά άνω των 4 ετών είναι 4 ευρώ.

v