Χρώματα στο σπίτι: Πώς θα βάλετε το κίτρινο σε κάθε δωμάτιο

Χρώματα στο σπίτι: Πώς θα βάλετε το κίτρινο σε κάθε δωμάτιο

Το κίτρινο είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα. Κάποιοι λένε ότι είναι το χρώμα της «κακίας». Η ψυχολογία των χρωμάτων, όμως, αποδίδει τέτοια χαρακτηριστικά μόνο στις σκοτεινές ή «λασπωμένες» αποχρώσεις του κίτρινου. Κατά τα άλλα, λένε οι διακοσμητές, το κίτρινο είναι χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό, το οποίο δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη. Είναι χρώμα που εντυπωσιάζει και εμπνέει, είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας. Στη δε χρυσαφένια απόχρωσή του αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και ηρεμία.

Το σκέφτεστε ακόμα; Βάλτε κίτρινο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας και προσθέστε πινελιές ζωντάνιας και ζεστασιάς! Δείτε πώς:

Τραβώντας γραμμές

Ένα ουδέτερο κατά τα άλλα δωμάτιο, στο οποίο κυριαρχεί το λευκό και το μαύρο, παίρνει ζωή από πρωτότυπα κίτρινα διακοσμητικά στοιχεία.

Αναδεικνύοντας τις κάθετες επιφάνειες

Φανταστείτε πόσο άχαρες θα έδειχναν όλες αυτές οι φωτογραφίες και οι κορνίζες στο ράφι πάνω από το κρεβάτι αν δεν υπήρχε αυτή η υπέροχη κίτρινη ταπετσαρία να «δέσει» το σύνολο.

Κίτρινος πυρετός

Το μουσταρδί-κίτρινο κεφαλάρι και τα κίτρινα μαξιλαράκια στο κρεβάτι «ζωντανεύουν» το μπαρόκ κρεβάτι και δημιουργούν χαρούμενη διάθεση στο νωχελικό γκρι δωμάτιο.

Ετοιμάστε τραπέζι

Τα μπρούτζινα κρεμαστά φωτιστικά και οι κίτρινες καρέκλες κάνουν μία κατά τα άλλα απλή τραπεζαρία να δείχνει τρομερά κομψή.

Φωτεινές απολαύσεις

Κρεμώντας δύο κουρτίνες, διαφορετικής υφής η κάθε μία, σε ένα φωτεινό παράθυρο, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τη σκίαση του δωματίου ανάλογα με την ποσότητα του φωτός. Οι πινελιές του κίτρινου στις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τον τοίχο φωτίζουν υπέροχα τον χώρο.

Ασήμι, χρυσός και... κίτρινο

Οι μικροί χώροι προσφέρονται για πειραματισμό. Δείτε πώς το λιτό, μοντέρνο μπάνιο παίρνει ζωή με τον κίτρινο τοίχο.

Φωτεινοί χώροι

Το πολύ φιλόξενο αυτό δωμάτιο συνδυάζει αυστηρά στοιχεία, όπως η μουσταρδί μπεζέρα και το μασίφ τραπεζάκι, με πιο ανέμελα, όπως ο καναπές με τα πολύχρωμα καλύμματα και τα τεράστια μαξιλάρια, και έτσι ο χώρος γίνεται χαρούμενος χάρη στο απαλό κίτρινο στους τοίχους.

Γεια σου κίτρινο!

Οι τοίχοι με το βαθύ κίτρινο χρώμα δίνουν θερμή λάμψη στη λινή ταπετσαρία του καναπέ.

Φωτεινό και λαμπερό

Τα σεντόνια και η ταπετσαρία με τις πολύχρωμες πικραλίδες, με έμφαση στο κίτρινο, δίνουν στο δωμάτιο ομοιομορφία και θετική ενέργεια.

Γραμμικό σχέδιο

Το κίτρινο ράφι και οι λεπτομέρειες στο κρεβάτι δημιουργούν τέλεια αντίθεση με το ασπρόμαυρο ντεκόρ.

Στο πάνελ

Αντί για συμβατική κουρτίνα βρείτε ένα ύφασμα σε όμορφο κίτρινο χρώμα και κρεμάστε το από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα για να δώσετε ένταση στην κρεβατοκάμαρα.

Ζεστή λάμψη

Ένα πολύ λιτό δωμάτιο παίρνει αμέσως χαρά και λάμψη με τα νεραϊδοφωτάκια στον τοίχο, πάνω από το κρεβάτι, και ένα κίτρινο ριχτάρι.

Γλυκό κίτρινο

Δείτε πόσο όμορφα ταιριάζουν τα ασπρόμαυρα ριγέ μαξιλάρια με τα κατακίτρινα έπιπλα του κήπου.

Πηγή: iVillage

v