Βάλτε χρώμα στο σπίτι σας

Βάλτε χρώμα στο σπίτι σας

Μπορεί να σας τρομάζει η ιδέα να γεμίσετε με χρώματα το σπίτι σας. Μόλις, όμως, κατανοήσετε ορισμένες αρχές της διακόσμησης μπορείτε να μετατρέψετε ένα μουντό δωμάτιο σε χώρο που να αποπνέει ενέργεια και χαρά ή ακόμα και ηρεμία και χαλάρωση. Δείτε πώς θα το κάνετε:

Πορτοκαλί ειδύλλιο

Τολμήστε να διακοσμήσετε τους χώρους σας με μία πρωτότυπη απόχρωση, όπως το ζωηρό ροδακινί της φωτογραφίας, που επιλέχθηκε για την κρεβατοκάμαρα. Τη διαφορά στην διακόσμηση κάνουν οι ρίγες στο ταβάνι αλλά και το κεφαλάρι με τα έντονα πράσινα σχέδια, που κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με το πορτοκαλί που κυριαρχεί στο δωμάτιο.

Οι ρίγες σε έντονο χρώμα όχι μόνο δίνουν προσωπικότητα και «ζωή» σε ένα δωμάτιο αλλά, ειδικά οι οριζόντιες, το κάνουν να δείχνει και μεγαλύτερο. Κι αν το βάψιμο των τοίχων με ρίγες σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε μία ριγέ ταπετσαρία.

Στις επιρροές της λεβάντας

Οι διακοσμητές συνιστούν να παίξουμε με τα παστέλ, όπως έχει γίνει στη συγκεκριμένη κρεβατοκάμαρα, η οποία συνδυάζει δύο χρώματα: Το γαλάζιο και το χρώμα της λεβάντας, τα οποία δίνουν μεν χρώμα αλλά λειτουργούν και χαλαρωτικά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με οποιονδήποτε παστέλ συνδυασμό. Αρκεί να συνδυάσετε μία φυσική απόχρωση με μία συμπληρωματική που βρίσκεται δίπλα της στην χρωματική παλέτα.

Φυσικά, ένα διακοσμητικό ή ένα αξεσουάρ στο δωμάτιο, στην πιο έντονη εκδοχή κάποιας εκ των δύο αποχρώσεων θα δώσει ακόμα περισσότερη ζωντάνια στον χώρο.

Το ροζ των μεγάλων

Αναδείξτε την θηλυκή πλευρά σας επιλέγοντας το ροζ ως κυρίαρχο χρώμα ενός δωματίου (όχι αυτού που μοιράζεστε με τον σύντροφό σας). Φροντίστε, όμως, η απόχρωση του ροζ που θα διαλέξετε να μην παραπέμπει στην Barbie μπαλαρίνα. Συνδυασμένο με μπεζ τοίχους και χαλιά, όπως στη φωτογραφία, το χτυπητό ροζ στο ταβάνι είναι που δίνει χαρακτήρα στο δωμάτιο. Για να «δέσετε» χρωματικά το δωμάτιο προσθέστε πινελιές έντονου ροζ σε διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το φούξια πουφ για παράδειγμα, οπωσδήποτε κερδίζει τις εντυπώσεις!

Πηγή: Goodhousekeeping

v