Πότε να το στείλω στον παιδικό σταθμό;

Πότε να το στείλω στον παιδικό σταθμό;

Ερώτηση:
Το παιδάκι μου είναι 2 ετών και σκέφτομαι να το στείλω στον παιδικό σταθμό γιατί δεν έχω κάποιον να το κρατάει, αλλά μου λένε ότι είναι πολύ μικρό και να περιμένω έναν χρόνο ακόμα. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Δεν υπάρχει ακριβώς κατάλληλη ηλικία γιατί πρέπει κανείς να ελέγξει τις εναλλακτικές λύσεις: αν δεν πάει παιδικό σταθμό, με ποιον θα μείνει και τι ποιότητα φροντίδας θα του παρέχει αυτός ο άλλος. Επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο άλλοι παράγοντες όπως αν έχει γεννηθεί αδελφάκι και το πόσο ώριμο είναι το ίδιο το παιδί.

Εξίσου σημαντικό είναι να προσέξει κανείς τα χαρακτηριστικά του παιδικού σταθμού. Η ομάδα των παιδιών πρέπει να είναι μικρή, η αναλογία προσωπικού ικανοποιητική και ο στόχος σε αυτή την ηλικία να είναι ο σεβασμός στις συναισθηματικές ανάγκες και όχι η στεγνή εκπαίδευση.

Πολλά παιδιά στα 2 τους χρόνια χαίρονται πολύ την ένταξή τους σε παιδικό σταθμό. Σε αυτή την περίπτωση όμως, θα ήταν καλό να μη παραμένει εκεί για πάρα πολλές ώρες.

*Η Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου είναι Αναπτυξιακή Παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, Διευθύντρια αναπτυξιολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v