10 συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

10 συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

Θέλετε να καταφέρετε να χωρέσετε ξανά σε εκείνα τα μικροσκοπικά λευκά τζιν που σκονίζονται στο πατάρι; Δείτε τις καλύτερες συμβουλές από τους επαγγελματίες για να μέση δαχτυλίδι!

Φάτε στην ώρα σας

«Θα πρέπει να τρώτε ένα σνακ που περιέχει πρωτεΐνη περίπου στις 15:00-16:00. Φάτε μια μπάρα πρωτεΐνης, λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών ή αμύγδαλα και ένα μήλο. Είναι σημαντικό να μην χάσετε αυτό το σνακ καθώς αυξάνει το μεταβολισμό και εξισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα. Όσο πιο χαμηλά κρατάτε το σάκχαρο, τόσο πιο χαμηλά κρατάτε την ινσουλίνη, η οποία ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στη μέση σας. Καλό θα είναι να τρώτε κάθε τρεις με τέσσερις ώρες.»

- Natasha Turner, νευροπαθητικός, συγγραφέας του «The Hormone Diet» (Ορμονική διατροφή)

Have a ball

«Η νούμερο 1 συμβουλή μου: Κάντε την παρακάτω άσκηση με μπάλα τρεις φορές την εβδομάδα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα πόδια ίσια. Ξεκινήστε κρατώντας μια Fit ball με τα χέρια σας, πάνω από το κεφάλι. Φέρτε τη μπάλα πάνω από το στήθος ενώ τα πόδια σας πλησιάζουν και καταλήξτε με τη μπάλα μεταξύ των αστραγάλων σας.

Επιστρέψτε στο πάτωμα με τα πόδια σας ίσια και τα χέρια πίσω πάνω από το κεφάλι σας. Επαναλάβετε 10 με 12 φορές.»

— LaReine Chabut, συγγραφέας του «Exercise Balls for Dummies»

Το μυστικό της γλυκαγόνης

«Να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη. Αυτό θα κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά και θα κρατήσει  τα επίπεδα της γλυκαγόνης υψηλά. Η ορμόνη γλυκαγόνη είναι ο καλύτερος φίλος σας στον αγώνα για επίπεδη κοιλιά. Φανταστείτε έναν Pac-Man που ταξιδεύει γύρω από την περιφέρεια της μέσης σας και καταβροχθίζει το λίπος για να το χρησιμοποιήσει ως ενέργεια. Όσο πιο λίγη ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα επίπεδα ινσουλίνης και τόσο υψηλότερα της γλυκαγόνης. Τόσο απλά."

—Jorge Cruise, συγγραφέας του «The Belly Fat Cure»

Μασάμε;

«Το μάσημα είναι η νούμερο 1 συμβουλή για την πρόληψη του φουσκώματος. Μασήστε το φαγητό μέχρι να γίνουν σαν πουρές στο στόμα σας. Η πέψη ξεκινά από το στόμα. Χωρίς σωστό μάσημα, δεν θα υπάρξει καλή χώνεψη και καλή χώνεψη σημαίνει λιγότερο φούσκωμα.»

— Dawn Jackson Blatner, συγγραφές του «The Flexitarian Diet»

Οι κοιλιακοί είναι το τελευταίο (στη λίστα)

«Προτείνω πρώτα δίαιτα, μετά αερόβια προπόνηση, μετά ενδυνάμωση και τέλος ασκήσεις για κοιλιακούς. Ακολουθήστε αυτό το πλάνο αυστηρά και θα χάσετε 500 γραμμάρια με 1 κιλό τη βδομάδα. Αφιερώστε 60 λεπτά την ημέρα για να μαγειρεύετε υγιεινά γεύματα, 20 λεπτά μέρα παρά μέρα για αερόβια προπόνηση, 15 λεπτά για ενδυνάμωση τρεις φορές την εβδομάδα και 5 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα για κοιλιακούς.»

— Myatt Murphy, συγγραφέας του «The Body You Want in the Time You Have»

Εχθρός το αλάτι

«Ο ένοχος για τα ψωμάκια σας, θα μπορούσε να είναι το αλάτι στη διατροφή σας. Περιορίστε το αλάτι και προτιμήστε το θαλασσινό αλάτι στο μαγείρεμα. Δώστε γεύση στο φαγητό σας με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή πιπέρι cayenne, που αυξάνει τον μεταβολισμό.»

— Susan Irby, συγγραφέας του «Substitute Yourself Skinny»

Δεξί κροσέ

«Προσθέστε το boxing στην αερόβια προπόνησή σας. Όταν ρίχνετε γροθιές με βάρος ή σε γρήγορο ρυθμό, δουλεύει ο κορμός σας. Θα πρέπει να συμμετέχει ο πυρήνας σας και να περιστρέφεται ο κορμός σας για να ενεργοποιηθούν όλοι οι μύες της κοιλιάς. Με την πυγμαχία θα κάψετε και επιπλέον θερμίδες. Αν υποθέσουμε ότι από τα 45 λεπτά αερόβιας προπόνησης την ημέρα, τα 16 λεπτά είναι η πυγμαχία, θα χάσετε από τη μέση σας 1 κιλό μέσα σε έναν μήνα.»

— Michael Olajide Jr. και Leila Fazel, συνιδρυτές του γυμναστηρίου «Aerospace High Performance Center» στην Νέα Υόρκη

Ξεγελάστε τους

«Παίξτε με το ντύσιμο σε διαφορετικά μέρη του σώματός σας, ώστε να αποσπάσετε τα βλέμματα από την κοιλιά σας. Αν το δυνατό σας σημείο είναι τα πόδια σας, φορέστε φούστες ή στενά παντελόνια. Αν είναι οι ώμοι, αφήστε τον ένα ώμο έξω κ.ο.κ."

— Kim Johnson Gross, στυλίστας και συγγραφέας του «What to Wear for the Rest of Your Life»

Το μέγεθος μετράει

«Τρώγοντας ελεγχόμενες μερίδες που περιλαμβάνουν τρόφιμα ολικής άλεσης και μονοακόρεστα λιπαρά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσετε κιλά από την κοιλιά. Τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερες τροφές ολικής άλεσης, χάνουν περισσότερο λίπος από την κοιλιά και το να τρώτε περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά, μειώνει τα παχάκια, σύμφωνα με έρευνες.»

— Keri Glassman, συγγραφέας των «The O2 Diet» και «The Snack Factor Diet»

Το τέλειο μενού για επίπεδη κοιλιά

Το καλύτερο πρωινό: Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με φυσικό φυστικοβούτυρο και 1 φλιτζάνι μούρα.

Το καλύτερο μεσημεριανό: Σαλάτα από σπανάκι με αβοκάντο, τόφου και τοματίνια, με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.

Το καλύτερο βραδινό: Ψητός σολομός, μια ψητή γλυκοπατάτα και σοτέ σπαράγκια με ελαιόλαδο και σκόρδο.

Το καλύτερο σνακ: Ένα γιαούρτι χωρίς πολλά λιπαρά με 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους.

Γελάστε!

«Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τους κοιλιακούς σας είναι να γελάτε. Κάθε φορά που γελάτε οι κοιλιακοί σας ενδυναμώνονται. Υπάρχουν ακόμα και μαθήματα γέλιου – γιόγκα, σε κάποιες χώρες. Με ένα ξεκάρδισμα, έχετε τονώσει τους κοιλιακούς σας.»

— Kristin McGee, καθηγήτρια Pilates

 

v