Σνακ για παιδιά: 5 πρωτότυπες και διασκεδαστικές ιδέες

Σνακ για παιδιά: 5 πρωτότυπες και διασκεδαστικές ιδέες

Βαρέθηκαν να τρώνε τα ίδια και τα ίδια; Πρωτοτυπήστε και δημιουργήστε για αυτά πέντε απίθανα και πεντανόστιμα καλοκαιρινά σνακ! Μπορείτε, μάλιστα, να καλέσετε και τα παιδιά στην κουζίνα για να βοηθήσουν στην προετοιμασία –το βέβαιο είναι ότι δεν μπορέσουν να τους αντισταθούν!

Σαντουϊτσάκια με ζωάκια

Η ώρα του πρωινού ή του απογευματινού σνακ μπορεί να γίνει μία από τις πιο διασκεδαστικές της ημέρας για εσάς και τα παιδιά. Προσφέρετέ τους φέτες ψωμιού και ένα ασφαλές για τα παιδιά μαχαίρι και ζητήστε τους να κόψουν τις φέτες σε ό,τι σχέδιο ή φατσούλα θέλουν. Θα τα βοηθήσει, μάλιστα, να χρησιμοποιήσουν ένα κουπ-πατ για το σχήμα.

Αφού κόψουν τις φέτες ψωμιού σε διάφορα σχήματα, μπορείτε μετά να τους δώσετε μαρμελάδα, μέλι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, φρούτα ή ό,τι άλλο φανταστείτε και να τα αφήσετε να στολίσουν μόνα τα ψωμάκια τους.

Για να γίνει, μάλιστα, το σνακ τους ακόμα πιο θρεπτικό, προσφέρετε ψωμί ολικής άλεσης και εξηγήστε στα παιδιά ότι με αυτό η φατσούλα θα είναι πολύ πιο χαριτωμένη.

Το γιγάντιο καλαμάρι

Μετατρέψτε το βραδινό τους σε υποθαλάσσια περιπέτεια, κάνοντας ένα συνηθισμένο βραστό λουκάνικο να μοιάζει με γιγάντιο καλαμάρι. Κόψτε το, λοιπόν, όπως στη φωτογραφία και βράστε το λουκάνικο αφού έχετε σχηματίσει πρώτα τα «πλοκάμια» του.

Τοποθετήστε το... καλαμάρι πάνω σε μία φέτα ψωμιού με μουστάρδα ή κέτσαπ και συνοδεύστε, προαιρετικά, με κρακεράκια σε σχήμα ψαριού. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Φρουτοσαλάτα-φατσούλα

Είτε αγαπούν είτε όχι τις φρουτοσαλάτες, το σίγουρο είναι ότι θα καταβροχθίσουν την συγκεκριμένη –αφού πρώτα γελάσουν με την ψυχή τους!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κόψετε έναν ανανά στη μέση, όπως στη φωτογραφία, να «σκάψετε» και να ψιλοκόψετε το εσωτερικό του και να διακοσμήσετε με άλλα φρούτα, ώστε να προκύψει μία χαρούμενη φατσούλα.

Πιτάκια με τα χεράκια

Το σνακ αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά, αν τους προσφέρετε έτοιμη ζύμη, την οποία θα ανοίξουν με τα χεράκια τους. Κόψτε την σε μικρούς κύκλους, ζητήστε από τα παιδιά να βάλουν μία μεγάλη κουταλιά μαρμελάδας στο κέντρο, διπλώστε τους κύκλους και πιέστε όλοι μαζί με τα δαχτυλάκια για να ενωθούν οι άκρες.

Βάλτε τα μαρμελαδο-πιτάκια σε χαρτί ψησίματος και σε ταψί και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της ζύμης. Πανεύκολο και πεντανόστιμο σνακ για τα παιδιά!

Φρουτένια και παγωμένα γρανιτάκια

Οι γρανίτες δεν χρειάζεται να αποτελούνται από παγωμένο ζαχαρόνερο με χρώμα. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα πιο θρεπτικό, παγωμένο σνακ για τα παιδιά: Αναμείξτε στο μπλέντερ την αγαπημένη τους γεύση γιαουρτιού με όποιο φρέσκο φρούτο προτιμούν.

Βάλτε το παχύρρευστο μείγμα στις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη. Μετά από 2-3 ώρες η απίθανη παγωμένη λιχουδιά θα είναι έτοιμη!

Πηγή: iVillage

v