5 ιδέες για να κάνετε το φαγητό τους… παιχνίδι!

5 ιδέες για να κάνετε το φαγητό τους… παιχνίδι!

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα: Είπατε όλα τα αγαπημένα τους παραμύθια, τραγουδήσατε (συνοδεία χορευτικών) όλα τα παιδικά τραγουδάκια που γνωρίζετε, ντυθήκατε κλόουν, βάλατε τις φωνές –ακόμα και τα κλάματα, κι όμως τίποτα. Το παιδί σας απλά δεν τρώει. Μήπως να επιχειρήσετε μία ακόμα ιδέα;

Σίγουρα το ρητό "δεν παίζουμε με το φαγητό μας" εξακολουθεί να ισχύει. Ωστόσο, στο απολαυστικό site cutefoodforkids.com βρήκαμε μερικές πανέξυπνες γαστριμαργικές-καλλιτεχνικές δημιουργίες που δε μπορούν παρά να ανοίξουν την όρεξη του παιδιού σας για φαγητό και τη δική σας για δημιουργία! Πάρτε μερικές ιδέες:

Babybel Angrybird
Φαγητό παιχνίδι

Σχεδιάστε στο γνωστό, πολύ θρεπτικό τυρί, το δημοφιλές Angrybird, βάζοντάς του λίγο τσένταρ και το εξωτερικό από μία μελιτζάνα και προσφέρετέ το στο παιδί.

Σάντουιτς-γουρουνάκι με νουτέλα
Φαγητό παιχνίδι

Αν και είναι λίγο απίθανο να μην φάει αυτό το σάντουιτς και στην απλούστερη μορφή του, γιατί να μην το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό; Θα χρειαστεί απλά να κόψετε το ψωμί του τοστ σε τρεις κύκλους, τον έναν μικρότερο από τον άλλον, να τους ενώσετε με τη νουτέλα και με μία οδοντογλυφίδα, την οποία θα βουτήξετε στη νουτέλα, να κάνετε σχεδιάκια που να θυμίζουν γουρουνάκι.

Λουκάνικα καβούρια και χταπόδια
Φαγητό παιχνίδι

Πάρτε λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης από γαλοπούλα και -πριν τα βράσετε- χρησιμοποιήστε ένα μαχαιράκι για να τα κόψετε έτσι ώστε να μοιάζουν με μικρά καβουράκια ή χταποδάκια (όπως στη φωτογραφία). Κατά την διάρκεια του βρασμού τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο τυρί τσένταρ και μαύρο σουσάμι για να σχεδιάσετε μάτια και στόμα. Κολλήστε τα με λίγο μέλι.

Φρουτο-κάμπια
Φαγητό παιχνίδι

Για να πετύχετε αυτό το σχέδιο θα χρειαστείτε: Φετούλες πράσινου μήλου με την φλούδα τους, ένα τυράκι Babybel και μερικές σταφίδες.

Κρακεράκι-ποντικάκι
Φαγητό παιχνίδι

Σούπερ ιδέα για παιδικά πάρτι (και πανεύκολη): Πάνω σε ένα από τα αγαπημένα κράκερ των παιδιών τοποθετήστε ένα τρίγωνο τυράκι που θα μοιάζει με ποντικάκι. Πώς; Βάλτε του αυτιά από λουκανικάκι, μάτια από μαύρο σουσάμι, μια ελιά για μύτη και φρέσκο κρεμμυδάκι (ή το δέρμα από αγγούρι) για την ουρά.

Πηγή: Cutefoodforkids

v