8 εύκολα σνακ για μικρούς σεφ

8 εύκολα σνακ για μικρούς σεφ

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τη μαγειρική γιατί συνδυάζει το παιχνίδι με τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, όταν τα παιδιά μπαίνουν στην κουζίνα, οι γονείς βρίσκουν μια καλή ευκαιρία για μάθημα υγιεινής διατροφής στην πράξη. Τι μπορούν, όμως, να φτιάξουν μόνοι τους οι μικροί σεφ; Ακολουθούν 8 ιδέες για παιδικά μαγειρέματα που δεν θα κάνουν να μοιάζει η κουζίνα στο τέλος με βομβαρδισμένο τοπίο (μάλλον)!

Mix δημητριακών

Σε ένα μπολ προσθέτουν τα αγαπημένα τους δημητριακά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κριτσίνια και ό,τι άλλο θέλουν για να φάνε κάτι υγιεινό και χορταστικό πριν ap;o το απογευματινό παιχνίδι. Aν θέλουν, μπορούν να συμπληρώσουν και το αγαπημένο τους γιαούρτι.

Φρουτοσαλάτα

Ο καλύτερος τρόπος να παρακινήσουμε τα παιδιά για να φάνε φρούτα. Δώστε τους μαχαίρια ασφαλείας, ειδικά για παιδιά, και δείξτε τους πώς να καθαρίζουν εύκολα τα φρούτα, ενώ μπορείτε να τους προτείνετε και νόστιμους συνδυασμούς με φρούτα αλλά και με πράσινες σαλάτες.

Πίτσα

Εδώ ίσως χρειαστεί και η δική σας βοήθεια, αν δεν θέλετε να πάρετε έτοιμη ζύμη για πίτσα. Εναλλακτικά, δώστε τους όλα τα υλικά και αφήστε τα παιδιά να ετοιμάσουν μία πίτσα όπως εκείνα την λαχταρούν. Προσοχή, μόνο, στο ψήσιμο.

Club sandwich

Δώστε τους ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα και ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά και αφήστε να φτιάξουν μόνα ένα club sandwich, όπως αυτό που τρώνε εκτός σπιτιού.

Μπιφτεκάκια

Αφού έχετε βγάλει έξω όλα τα απαραίτητα υλικά για μπιφτέκια, πείτε στα παιδιά τις σωστές δοσολογίες και αφήστε τα να τα πλάσουν μόνα τους. Έπειτα, δείξτε τους πώς να τα απλώσουν σε ένα ταψί και βοηθήστε τα να τα ψήσουν στο γκριλ.

Αχλάδι ποντικάκι

Καθαρίστε και κόψτε ένα αχλάδι σε δύο κομμάτια, έτσι ώστε όταν τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο, το ένα δίπλα στο άλλο, να θυμίζουν δύο ποντικάκια. Δώστε στα παιδιά ξηρούς καρπούς για να βάλουν μάτια και μύτη στο ποντίκι και κόψτε φετούλες από μπανάνα για τα αυτιά, τα οποία θα συγκρατούνται με οδοντογλυφίδες.

Φατσούλες

Πάρτε στρογγυλές φρυγανιές ή παξιμάδια και διάφορα υγιεινά ντιπ ή spreads (π.χ. χούμους, μαρμελάδα, τυρί-κρέμα κ.ά.), με τα οποία μπορούν τα παιδιά να σχεδιάσουν φατσούλες πάνω στις φρυγανιές.

Κουλουράκια

Μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών: Δώστε τους τα απαραίτητα υλικά, βοηθήστε τα να υπολογίσουν τις δοσολογίες και αφήστε τα να πλάσουν κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και να τα απλώσουν στο χαρτί για ψήσιμο. Αν μάλιστα ψηθούν σωστά, θα είναι πολύ υπερήφανα για το κατόρθωμά τους!

Βρείτε μια απλή συνταγή για κουλουράκια και διαβάστε τις συμβουλές μαγειρικής με παιδιά από την blogger του Mama365, Βίκυ Νάκου.

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v