Γιατί γκρινιάζουν τα παιδιά στα ταξίδια;

Γιατί γκρινιάζουν τα παιδιά στα ταξίδια;

Μία μόνο λέξη που επαναλαμβάνεται εκατομμύρια φορές ρυθμικά από το πίσω κάθισμα, πριν ακόμα προλάβετε να στρίψετε στη γωνία, είναι αρκετή για να σας δημιουργήσει νεύρα πριν ακόμα ξεκινήσετε το ταξίδι σας: «Φτάσαμε;» Μετά αρχίζουν οι τσακωμοί μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το χέρι του στο υποβραχιόνιο και στα πρώτα δέκα λεπτά κάποιος θα θέλει «τσίσα». Και κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι με τα παιδιά...

Η εταιρία αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων LDHcarsupermarket διεξήγαγε ψηφοφορία στους πελάτες της, ζητώντας τους να αναφέρουν τους συχνότερους λόγους που κάνουν δύσκολο το ταξίδι με τα παιδιά. Οι απαντήσεις που επικράτησαν είναι:

-οι συχνές στάσεις για «πιπί»
- οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις τύπου «φτάνουμε;» και «πότε θα φτάσουμε;» και «ακόμα να φτάσουμε;»
-οι τσακωμοί/λογομαχίες ανάμεσα στα αδέλφια

Αν και δεν είναι απαραίτητο κάθε ταξίδι με τα παιδιά να γίνεται εφιάλτης, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι για καλό και για κακό το 96% των μαμάδων παίρνει πάντα μαζί το αγαπημένο αρκουδάκι ή παιχνίδι του παιδιού, για να το κρατήσει κάπως απασχολημένο.

Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365 χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι με τα παιδιά.

Μία καλή ιδέα για να «ηρεμήσετε» τα παιδιά ενόψει αλλά και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ειδικά αν αυτά είναι κάπως μεγάλα σε ηλικία, είναι να τους ζητήσετε να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, καθώς και πού θα κάνετε στάσεις.

Όπως λένε και οι ειδικοί, το να εμπλέκετε τα παιδιά στο ταξίδι που θα κάνετε θα τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο να ανυπομονούν γι'αυτό, αλλά και να δείχνουν ενδιαφέρον για τα μέρη από τα οποία θα περνάτε, τα τοπία που θα βλέπετε και τις επικείμενες στάσεις που θα κάνετε.

Ποιες είναι οι συχνότερες γκρίνιες των δικών σας παιδιών όταν ταξιδεύετε και πώς τις αντιμετωπίζετε;

Πηγή: Askamum

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v