Έχετε πολλά αδέρφια; Έχετε λιγότερες πιθανότητες να χωρίσετε

Έχετε πολλά αδέρφια; Έχετε λιγότερες πιθανότητες να χωρίσετε

Δεν θέλετε το παιδί σας να πάρει διαζύγιο στο μέλλον; «Κάντε του» αδέρφια!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι για κάθε αδερφό ή αδερφή που έχει κάποιος η πιθανότητα να πάρει διαζύγιο στο μέλλον μειώνεται κατά 2%. Μην το παρακάνετε όμως! Μετά τα 7 αδέρφια, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι τα αντίθετα από τα επιθυμητά, όπως δημοσιεύεται στην USA Today.

Τι μπορεί να εξηγεί αυτό το φαινόμενο;

Οι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησα στοιχεία από 57.000 ενήλικες, τα οποία συλλέχθηκαν μεταξύ 1972 και 2012, υποστηρίζουν ότι τα αδέρφια βοηθούν στη γαλούχηση κοινωνικών δεξιοτήτων που στη μετέπειτα ζωή τους, τα βοηθούν στο να διαχειριστούν ζητήματα του έγγαμου βίου.

Αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν η μικρή διαφορά στην πιθανότητα μεταξύ των παιδιών που δεν έχουν αδέλφια και των παιδιών που έχουν μόνο ένα ή δύο.

Φυσικά, «υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση για ένα διαζύγιο που είναι πιο σημαντικό από το πόσα αδέλφια έχει κανείς», επισημαίνει ένας από τους ερευνητές. Επισημαίνει επίσης ότι στις μέρες μας, τα παιδιά αλληλεπιδρούν περισσότερο με τον υπόλοιπο κόσμο. «Δεν είμαστε στη δεκαετία του 1950, όπου ένα μοναχοπαίδι μπορεί να μένει όλη μέρα σπίτι με τη μαμά του και αλληλεπιδρά μόνο με έναν ενήλικα», προσθέτει.

Πηγή: USA Today

 

v