Περισσότερο σεξ φέρνει περισσότερα χρήματα

Περισσότερο σεξ φέρνει περισσότερα χρήματα

Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη. Ωστόσο ο έρωτας μπορεί να σας κάνει να βγάλετε χρήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι εργαζόμενοι που έκαναν σεξ περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα, είχαν κατά 5% υψηλότερες απολαβές, σύμφωνα με έρευνα του Νίκου Δρυδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Οικονομικών στο Anglia Ruskin University στο Κέμπριτζ.

Αντιθέτως, εκείνοι που δεν έχουν καμία σεξουαλική δραστηριότητα βγάζουν 3% λιγότερα χρήματα από εκείνους που είναι σεξουαλικά ενεργοί, σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη Εργασίας στη Βόννη.

«Φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να παρουσιάσει ενδιαφέρον για τους οικονομολόγους», επισημαίνει ο Έλληνας, Νίκος Δρυδάκης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι ενδέχεται να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που επαινούνται στο χώρο εργασίας. Για παράδειγμα τόσο οι σεξουαλικώς δραστήριοι άνθρωποι όσο και οι υψηλά αμειβόμενοι, έχουν υψηλό αίσθημα αυτοπεποίθησης.

Πάνω σε αυτήν την συλλογιστική, στηρίζεται άλλωστε και η υπόθεση ότι οι πιο εμφανίσιμοι άνθρωποι είναι και περισσότερο επιτυχημένοι, επισημαίνει η ψυχίατρος Carole Lieberman.

Δείτε την έρευνα στο marketwatch.com

 

v