Φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά με έμπνευση από τη φύση

Φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά με έμπνευση από τη φύση

Συλλέγουμε χρώματα, εικόνες και υλικά από τη φθινοπωρινή φύση και τα ενσωματώνουμε σε υπέροχες κατασκευές που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι με φαντασία και δημιουργικότητα.

Φωτεινές κουκουβάγιες

Στολίστε με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο το παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας πρωτότυπες φωτεινές κουκουβάγιες.

Τι θα χρειαστείτε:

Ρολά από χαρτιά τουαλέτας
Νερομπογιές και μαρκαδόρους
Μαύρο μαρκαδοράκι
Λευκή λαδόκολλα
Κλαδάκια (προαιρετικά)
Ρεσό με μπαταρία
Πινέλο, νερό, κόλλα, ψαλίδι, σύρμα

Τι θα κάνετε:

Τσακίστε ελαφρώς τη μία άκρη του ρολού και κάντε δύο τρύπες στη μία «γραμμή» που αχνοφαίνεται η κόλα. Αυτές οι τρύπες θα αποτελέσουν τα μάτια της κουκουβάγιας. Κολλήστε ένα κομμάτι από λευκή λαδόκολλα πίσω από τα μάτια. Επαναλάβετε το ίδιο με όσα ρολά θέλετε, τσακίζοντάς τα στις δύο πάνω πλευρές έτσι ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια αρχίστε να χρωματίζετε τις κουκουβάγιες, όπως εσείς προτιμάτε, και να σχεδιάζετε τα χαρακτηριστικά τους με το μαύρο μαρκαδοράκι.

Στη συνέχεια, όταν οι κουκουβάγιες σας είναι έτοιμες και έχουν στεγνώσει τα χρώματά τους, κολλήστε στον πάτο της κάθε μίας με χαρτοταινία από ένα ρεσό με μπαταρία.

Τέλος, μπορείτε αν θέλετε στις γωνίες από τα διπλωμένα μέρη της κάθε κουκουβάγιας να κολλήσετε τα δύο άκρα από ένα κομμάτι σύρματος και στη συνέχεια να τα κρεμάσετε από κλαδιά που θα τοποθετήσετε σε βάζα.

Πηγή: minidrops.de

Πολύχρωμα δεντράκια

Τα πανέμορφα αυτά δεντράκια μπορείτε να τα κάνετε καδράκια και να στολίσετε με αυτά το δωμάτιο του παιδιού!

Τι θα χρειαστείτε:

Λευκά φύλλα χαρτιού
Καφέ μαρκαδόρος
Δαχτυλομπογιές
Υγρομάντηλα

Τι θα κάνετε:

Χρησιμοποιήστε καφέ μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε τον κορμό και τα κλαδιά ενός δέντρου, το οποίο θα καταλαμβάνει ολόκληρη τη λευκή σελίδα. Στη συνέχεια ζητήστε από τα παιδιά να βουτήξουν τα δαχτυλάκια τους σε δαχτυλομπογιά και στη συνέχεια να τα πιέσουν πάνω στο χαρτί, ώστε να δημιουργηθούν πολύχρωμα φύλα στα κλαδιά του δέντρου. Ανά διαστήματα θυμίζετε στα παιδιά να καθαρίζουν τα δάχτυλά τους με υγρομάντηλα για να μη μπλέκονται τα χρώματα. Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Οι φίλοι μας τα φύλλα!

Ενσωματώστε φύλλα από διάφορα δέντρα ή φυτά στις ζωγραφιές των παιδιών για άκρως εντυπωσιακό φθινοπωρινό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε:

Πεσμένα φύλλα από τον κήπο σας ή από ένα πάρκο
Χαρτί – κόλα
Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές

Τι θα κάνετε:

Συγκεντρώστε όσα φύλλα θέλετε, σε όποια σχήματα θέλετε, τα οποία να είναι σε καλή κατάσταση (δηλαδή να μην είναι κομμένα). Ανάλογα με τα φύλλα που θα μαζέψετε μπορείτε να αποφασίσετε τα σχέδια με τα οποία θα τα ενσωματώσετε ώστε να προκύψουν όμορφες φιγούρες από ζωάκια ή αστείες φατσούλες!

Έτσι, με δύο φύλλα σφενδάμης μπορείτε να φτιάξετε μία όμορφη πεταλούδα, με ένα φύλλο τριανταφυλλιάς μπορείτε να σχηματίσετε το κέλυφος μίας χελώνας, ένα φύλλο σημύδας μπορεί να αποτελέσει το φτερό ενός πουλιού ή το σώμα ενός ψαριού, ενώ το πλατύ φύλλο ενός γερανιού μπορεί να γίνει μαλλιά για μία αστεία φατσούλα. Με λίγη φαντασία (και λίγη κόλα), τα φύλλα μπορούν να δώσουν ζωή στις πιο απίθανες ζωγραφιές!

v