5 βόλτες κάτω από την Πανσέληνο

5 βόλτες κάτω από την Πανσέληνο

Όχι ότι χρειαζόμασταν ιδιαίτερο λόγο για να απολαύσουμε μία ήσυχη βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα, όμως η Πανσέληνος κάνει τις συνθήκες ακόμα πιο ειδυλλιακές και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να αποχαιρετίσουμε με την καλύτερη παρέα το καλοκαίρι που σύντομα τελειώνει.

Δείτε πέντε ιδέες για βόλτα κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι:

Λόφος Φιλοπάππου

Ανηφορίστε από τις 21.30 και μετά προς το μνημείο του Φιλοπάππου και απολαύστε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με όμορφες μελωδίες υπό τον θεματικό τίτλο "Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου". Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχεται φέτος το μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), στο ατμοσφαιρικό του προαύλιο από τις 21.30 και μετά, το οποίο θα πλημμυρίσει μελωδικά τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με γνωστές και ξένες μελωδίες. Η είσοδος από τις 21.00 έως τις 12.00 θα είναι ελεύθερη στο Μουσείο, ώστε να μπορεί το κοινό να επισκεφθεί τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσει τη θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Συναυλία με φεγγαράδα στο Bolivar

Εσείς που αναζητάτε έναν πιο «ανεβαστικό» τρόπο για να απολαύσετε την όμορφη βραδιά, μπορείτε να βρεθείτε στο beach bar Bolivar για να διασκεδάσετε με τους Koza Mostra σε ξέφρενους ska και balkan ρυθμούς, με τραγούδια από το άλμπουμ τους και όχι μόνο. Η είσοδος είναι δωρεάν, η μπύρα κοστίζει 5 ευρώ και το ποτό 6,5 ευρώ.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας

Αφορμή να κατευθυνθείτε προς Ελευσίνα δίνει η συναυλία της Μελίνας Κανά και του Βασίλη Λέκκα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20.30, στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο. Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια όπως τα «Μικρή πατρίδα», «Ήταν αέρας», «Άγιος ο έρωτας», «Σαν καταιγίδα», «Εγώ με την αγάπη μάλωσα», «Σεντόνια δίχτυα», «Τις θάλασσες σταμάτα», «Χειμωνανθός» κ.α. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ραντεβού στο Μοναστηράκι

Όχι ένα ούτε δύο αλλά εκατόν δέκα μαγαζιά στον πεζόδρομο της Πανδρόσου, στο Μοναστηράκι, ενώνουν απόψε τις δυνάμεις τους με έναν κοινό στόχο. Οι ιδιοκτήτες τους γεμίζουν τη γειτονιά με πολύχρωμα μπαλόνια, βάζουν δυνατή μουσική, μοιράζουν δωράκια με κλήρους, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, και μας καλούν σε μία ρομαντική αλλά και διασκεδαστική βόλτα με... καλό σκοπό!

Ακόμα...

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Ελλάδας θα μείνουν απόψε ανοιχτά μέχρι τα Μεσάνυχτα ή και πιο αργά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τους απολαύσουν υπό το φως του ομορφότερου φεγγαριού του έτους. Δείτε εδώ ποια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα μείνουν ανοιχτά απόψε το βράδυ.

v