10 πρωτότυπες βιβλιοθήκες και πώς θα τις φτιάξετε

10 πρωτότυπες βιβλιοθήκες και πώς θα τις φτιάξετε

Σε πόση εκτίμηση έχετε τα βιβλία σας; Είτε η βιβλιοθήκη αποτελεί για εσάς καταφύγιο, είτε το πιο «ψαγμένο» σημείο του σπιτιού, δείτε πώς θα την μεταμορφώσετε ή θα την φτιάξετε από την αρχή ώστε να αναδείξετε, πέρα από την πρακτική, και την διακοσμητική της αξία!

Στοιβαγμένοι πάγκοι και σκαμπό

Μία υπέροχη ρετρό ιδέα είναι να συγκεντρώσετε παλιούς πάγκους και σκαμπό, να τα βάψετε με λαδομπογιές στα χρώματα της προτίμησής σας και να τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο.

Ράφια με ταπετσαρίες

Πάρτε μερικά ράφια στη διάσταση που σας βολεύει, «ντύστε» τα με ταπετσαρίες σε διάφορα χρώματα και καρφώστε τα στον τοίχο, το ένα πάνω από το άλλο για να δώσετε χρώμα στον χώρο σας.

Η γωνία του διαβάσματος

Δημιουργήστε μία όμορφη γωνία στο σπίτι, τοποθετώντας συμμετρικά ράφια σε στέρεες βάσεις.

Σκάλες και ράφια

Δύο σκάλες και μερικά μεγάλα ράφια είναι αρκετά για να φτιάξετε μία πρωτότυπη βιβλιοθήκη σε στιλ... βιομηχανικό!

Σωλήνες και ράφια

Η κατασκευή αυτή απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία και καλά μετρημένα υλικά. Θα χρειαστείτε σωλήνες στο ύψος του τοίχου σας, με ενδιάμεσους συνδέσμους, για να τοποθετηθούν τα ράφια, και βάσεις για να στηριχθούν. Αν τα καταφέρετε, πάντως, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Η παλιά τηλεόραση

Μία ακόμα πρωτότυπη ρετρό ιδέα, την οποία μπορείτε εύκολα να πετύχετε, είναι να αδειάσετε μια παλιά τηλεόραση και να τοποθετήσετε στο εσωτερικό της τα βιβλία σας.

Κουτιά πιασμένα με συνδετικά κλιπς

Τέτοια κουτιά, τα οποία μπορείτε μάλιστα να βάψετε εσωτερικά, θα βρείτε στα ΙΚΕΑ, ενώ συνδετικά κλιπς θα βρείτε σε καταστήματα που πωλούν είδη γραφικής ύλης. Πρωτότυπο και πανεύκολο!

Βιβλία στον αέρα

Το μόνο που θα χρειαστείτε για την κατασκευή αυτή είναι βάσεις για ράφια σε σχήμα Γ, τα οποία θα καρφώσετε στον τοίχο και πάνω τους απλά θα τοποθετήσετε τα βιβλία. Μπορείτε, μάλιστα, αν δεν θέλετε οι βάσεις να είναι ορατές, αφού τις καρφώσετε, να «ντύσετε» τον τοίχο με ταπετσαρία.

Κρεμαστά ράφια

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε μεταλλικούς κρίκους με βίδες που θα τοποθετηθούν στο ταβάνι, αρκετά μέτρα σχοινί, ράφια που θα πρέπει να τρυπήσετε στις γωνίες για να περάσει το σχοινί και μεταλλική στηρίγματα για τις άκρες των σχοινιών, τα οποία παίζουν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο.

Το παλιό συρτάρι

Αν από κάποιο παλιό έπιπλο σας έχει περισσέψει ένα μεγάλο συρτάρι, μία έξυπνη DIY ιδέα είναι να το καρφώσετε στον τοίχο και να αναλάβει νέο ρόλο βιβλιοθήκης. Στη συγκεκριμένη κατασκευή ένας χάρτης έχει «ντύσει» το εσωτερικό του συρταριού, ενώ έχουν τοποθετηθεί ενδιάμεσα ξύλινα στηρίγματα (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό).

v