Καριέρα και οικογένεια: Πώς να ισορροπείτε στους ρόλους

Καριέρα και οικογένεια: Πώς να ισορροπείτε στους ρόλους

Όλο και περισσότερες μαμάδες σήμερα αποφασίζουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους το συντομότερο δυνατό μετά τη γέννηση του μωρού τους, προκειμένου να ενισχύσουν το οικογενειακό πορτοφόλι. Μαζί με τον νέο ρόλο, όμως, έρχονται και περισσότερες ευθύνες, καθημερινά άγχη και υπερπροσπάθεια για να γίνουν όλα τέλεια, με αποτέλεσμα κάπου-κάπως να νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας. Πώς θα καταλάβετε ότι σας συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Ονειρεύεστε κατά την διάρκεια της ημέρας ότι κοιμάστε αγκαλιά με το μωρό σας...

Αν, μάλιστα, σας παίρνει και ο ύπνος στο γραφείο, τότε σίγουρα έχετε χάσει την ισορροπία. Ένα καλό πρωινό πριν φύγετε από το σπίτι θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε και να πάρετε την απαιτούμενη ενέργεια για τη μέρα που ξεκινά. Προτιμήστε ένα πρωινό με υδατάνθρακες από τροφές ολικής άλεσης που θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Δείτε εδώ τις πιο νόστιμες και υγιεινές ιδέες για πρωινό.

Το να πηγαίνετε στη δουλειά είναι σαν να πηγαίνετε διακοπές...

Το να νιώθετε ενδόμυχα μια μικρή ανακούφιση την ώρα που φεύγετε από το σπίτι το πρωί είναι φυσιολογικό –κάθε μαμά χρειάζεται ενίοτε ένα διάλειμμα. Αρκεί να ακολουθείται από αίσθημα μεγάλης χαράς τη στιγμή που επιστρέφετε το απόγευμα στο μωρό σας, και να μην «κουβαλάτε» τη δουλειά στο σπίτι.

Ο καφές είναι ο καλύτερός σας φίλος

Πέφτετε για ύπνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξυπνάτε δύο ώρες αργότερα για να θηλάσετε, ξυπνάτε ξανά μισή ώρα μετά γιατί το μωρό κλαψούρισε και στις 6.00 το πρωί πρέπει να σηκωθείτε για τη δουλειά. Το πιθανότερο είναι ότι νιώθετε σαν ζόμπι όλη την ημέρα και ότι πλέον στις φλέβες σας κυλά καφές, αντί για αίμα. Οι ειδικοί, ωστόσο, συμβουλεύουν να μην υπερβαίνετε τα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και να προτιμάτε, για να ξυπνάτε, να πίνετε αντί για καφέ φυσικούς χυμούς, πράσινο τσάι και πολύ νερό.

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον καφέ εδώ.

Ενώ εργάζεστε είστε μονίμως στο τηλέφωνο για να μαθαίνετε για το μωρό

Πριν επιστρέψετε στην εργασία σας φροντίσατε να βρείτε το άτομο που εμπιστεύεστε περισσότερο από κάθε άλλον, μετά από εσάς και τον σύντροφό σας, για να φροντίσει το μωρό σας (κάποια γιαγιά ή νταντά). Αφήστε, λοιπόν, το άτομο αυτό να κάνει τη «δουλειά» του και κάντε και εσείς τη δική σας. Μπορεί να μην τα κάνει όλα τέλεια, όπως εσείς, αλλά με το να προσπαθείτε να δώσετε οδηγίες από το γραφείο, ενώ ταυτόχρονα σας περιμένουν στο meeting και χτυπούν τα τηλέφωνα, θα σας αγχώσει και θα σας χρίσει κακή επαγγελματία.

Προτιμάτε να κοιμηθείτε από το να κάνετε σεξ

Για τις περισσότερες εργαζόμενες μαμάδες η κατεύθυνση προς το κρεβάτι, αργά το βράδυ, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ύπνος. Το να προσπαθείτε να ισορροπήσετε, όμως, ανάμεσα στα παιδιά και την δουλειά σας δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής. Κι αν δεν έχετε κουράγιο για σεξ, αφιερώστε τουλάχιστον λίγο χρόνο για να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, για αγκαλιές και φιλιά. Έτσι, πιο εύκολα θα ακολουθήσει και η σεξουαλική συνεύρεση.

Διαβάστε ακόμα: Σεξ: 20 τρόποι για να νικήσετε την κούραση της καθημερινότητας

Συγκινήστε και σας έρχονται δάκρυα με το παραμικρό

Σκέφτεστε το μωρό σας ενώ εργάζεστε και σας πιάνουν δάκρυα; Κοιτάζετε την φωτογραφία του στο Desktop σας και θέλετε να σηκωθείτε να φύγετε «τώρα»; Οι ειδικοί λένε ότι είναι σύνηθες για τις μαμάδες με μωρά να είναι πιο ευσυγκίνητες, καθώς δεν έχουν ακόμα ισορροπήσει οι ορμόνες της εγκυμοσύνης. Την επιρροή αυτή των ορμονών στον εγκέφαλο οι επιστήμονες την ονομάζουν «baby brain», εννοώντας ότι είναι έτσι προγραμματισμένος ο εγκέφαλος της νέας μαμάς ώστε να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να αυξάνει τη φυσική της ενσυναίσθηση και την τάση της να φροντίζει τους άλλους.

Πρέπει να είστε δημιουργική, αλλά το μόνο που σκέφτεστε είναι ότι μπορεί να λείπετε στο μωρό σας...

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, κάντε κάτι που σας χαλαρώνει και σας ευχαριστεί και η δημιουργικότητα θα έρθει πιο εύκολα. Αντί να είστε καθισμένη μπροστά σε έναν υπολογιστή και να μη μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα παραπάνω από το μωρό σας, βγείτε εκτός γραφείου και περπατήστε για να «ξεθολώσετε» και να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Έτσι, θα τελειώσετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και θα επιστρέψετε ξανά κοντά του.

v