Οι περιπέτειες του Σποτ: Κλασική αξία στην προσχολική βιβλιοθήκη

Οι περιπέτειες του Σποτ: Κλασική αξία στην προσχολική βιβλιοθήκη

Δε νοείται πιτσιρίκι μεταξύ των ηλικιών 1,5 - 4 ετών που να μην έχει έστω και ένα βιβλίο με τις περιπέτειες του Σποτ! Ο Σποτ είναι ένα πολύ γλυκό και συμπαθητικό κουτάβι που οι εμπειρίες του έγιναν βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Οι ιστορίες

Οι ιστορίες του Σποτ ξετυλίγονται σε μία σειρά διαδραστικών βιβλίων του Eric Hill με πρωταγωνιστή τον μικρό σκυλάκο. Κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια και έχουν μεγαλώσει με αυτά εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η θεματολογία είναι απλή, ελκυστική και διασκεδαστική... ιδανική για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στο «Πού είναι ο Σποτ;» για παράδειγμα, η μαμά σκυλίτσα ψάχνει τον Σποτ σε διάφορες κρυψώνες του σπιτιού και τα παιδιά καλούνται να ανοίξουν τις σελίδες του βιβλίου για να τον ανακαλύψουν.

Στο «Ο Σποτ πάει στο αγρόκτημα», ο Σποτ μαζί με τον μπαμπά του (και μαζί με τους μικρούς αναγνώστες) ψάχνοντας να βρουν τα μικρά ζώα μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν, και να τα ξεχωρίζουν με τρόπο διασκεδαστικό που προκαλεί στα μικρά αγωνία και ενθουσιασμό αφού κάθε σελίδα κρύβει μαγικές εκπλήξεις.

Το εύρος των θεμάτων είναι μεγάλο: Ο πρώτος περίπατος του Σποτ, ο Σποτ παίζει με τους φίλους του, Τα γενέθλια του Σποτ, ο Σποτ στη γιαγιά και τον παππού, ο Σποτ πάει στο σχολείο, Μαθαίνω με τον Σποτ αριθμούς, σχήματα, αντίθετα, χρώματα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που τα βιβλία απευθύνονται ξεκάθαρα σε μικρά παιδιά, έχουν, ωστόσο, μια διαβάθμιση στην ηλικία και στη θεματολογία. Όσο μεγαλώνει το παιδί συναντά τον Σποτ σε καινούριες περιπέτειες που μπορεί να τις κατανοήσει και να τις απολαύσει καλύτερα. Επίσης κάποια θέματα της σειράς μπορεί να είναι και μια καλή εισαγωγή για εμπειρίες που έχουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Για παράδειγμα, το «Ο Σποτ πάει στο σχολείο» είναι ένα από αυτά, καθώς περιγράφει την πρώτη μέρα του Σποτ στο σχολειό του που κυλά ευχάριστα και διασκεδαστικά μαζί με τους νέους του φίλους... Είναι ιδανικό να διαβαστεί την περίοδο πριν ξεκινήσει το μικρό τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Ή το «Ο Σποτ στη γιαγιά και στον παππού» περιγράφει ένα θαυμάσιο απόγευμα που ο μικρός Σποτ πέρασε με τη γιαγιά του και τον παππού του.

Η εικονογράφηση

Η εικονογράφηση των βιβλίων είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η εικονογράφηση για αυτές τις ηλικίες. Χρώματα απλά, ξεκάθαρα και φωτεινά, σχήματα και εικόνες ρεαλιστικές και εντελώς αναγνωρίσιμες, φιλικές φιγούρες και φατσούλες πολύ συμπαθητικές. Οι ανοιγόμενες εικόνες σε κάθε σελίδα που από πίσω κρύβουν και μια έκπληξη είναι το χαρακτηριστικό αυτών των βιβλίων αλλά και αυτό που τα κάνει τόσο ελκυστικά στα μικρά.

Τι κερδίζει το παιδί

Γενικά τα βιβλία του Σποτ είναι εγγυημένη απόλαυση για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Όλη αυτή η λογική της διάδρασης και της συμμετοχής επιτυγχάνεται άψογα ενώ τα παιδιά αναπτύσσουν αισθητικές δεξιότητες και την αντιληπτική τους ικανότητα απλά, ξεκούραστα και διασκεδαστικά.

Ηλικίες

Οι ιστορίες του Σποτ απευθύνονται ιδανικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 1,5 έως 4 ετών.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Κείμενα / εικονογράφηση: Eric Hill

Εκδόσεις: Ερευνητές

Αγοράστε τα βιβλία της σειράς online από εδώ - τιμή: 8,04 ευρώ.

v