8 τροφές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην κατάψυξη!

8 τροφές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην κατάψυξη!

Όπως και το ψυγείο, έτσι και η κατάψυξη είναι μέρος συντήρησης που χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό μιας και με αυτόν σχετίζονται θέματα υγείας. Οι παρακάτω τροφές είναι καλό να μην μπαίνουν στην κατάψυξη, καθώς θα αλλοιωθεί η γεύση τους και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Τυρί

Το τυρί είναι μια τροφή που καλό είναι να μην μπαίνει στην κατάψυξη μιας και αλλοιώνεται τελείως η γεύση του. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά.

Μαγειρεμένα ζυμαρικά με σάλτσα

Έχει τύχει να διατηρήσουμε μαγειρεμένα μακαρόνια με σάλτσα στην κατάψυξη αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ κακό. Μέσα στην κατάψυξη χάνεται η κρεμώδης υφή της σάλτσας και η καλή της γεύση.

Αβγά

Τα αβγά είναι τρόφιμο που απαγορεύεται να μπαίνει στην κατάψυξη! Αν είναι ωμό θα το δείτε να σπάει, ενώ αν είναι βρασμένο θα γίνει υπερβολικά σκληρό και σχεδόν λαστιχένιο στην γεύση.

Κρέμα γάλακτος

Λίγο μετά την ψύξη και απόψυξή της, η κρέμα γάλακτος θα διαλυθεί και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα. Μην την βάζετε με τίποτα στην κατάψυξη.

Μπαχαρικά

Τα περισσότερα μπαχαρικά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Για παράδειγμα, το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά βότανα αποκτούν πιο πικρή γεύση και χάνουν το πικάντικο στοιχείο που τα χαρακτηρίζει. 

Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές

Τα συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά αλλοιώνονται σε υφή και γεύση αν δεν καταναλωθούν άμεσα. Για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να τα αγοράζετε σε μικρή ποσότητες, να τα καταναλώνετε μέσα σε λίγες μέρες και να μην τα συντηρείτε στην κατάψυξη. 

Τηγανιτά φαγητά

Τα τηγανιτά φαγητά που καταψύχονται θα πρέπει στην συνέχεια να ξανατηγανιστούν για να αποκτήσουν την κρατσανιστή τους γεύση. Κάτι τέτοιο, όμως, θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες στα ήδη «βαριά» για τη διατροφή μας τηγανιτά πιάτα. Απαγορεύεται ως εκ τούτου να τα διατηρείτε μέσα στην κατάψυξη.

Τούρτες με κρέμα και άλλα γλυκά

Τα γλυκά, ως επί το πλείστον, δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλετε θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ στην προσπάθεια σας να τα ξεπαγώσετε θα περάσει νερό μέσα στα συστατικά τους. Κοινώς δεν θα τρώγονται!

v