Πώς να κρύψετε κιρσούς και ευρυαγγείες πριν βγείτε στην παραλία

Πώς να κρύψετε κιρσούς και ευρυαγγείες πριν βγείτε στην παραλία

To καλοκαίρι, όσο κι αν το αγαπάμε, μας αναγκάζει να αποκαλύπτουμε πολλά αισθητικά προβλήματα που μπορεί να έχουμε στην επιδερμίδα μας. Ευρυαγγείες, κιρσοί, φλεβίτιδες ή άλλα σημάδια, ενώ τον χειμώνα μπορούσαν να κρυφτούν κάτω από παντελόνια και μαύρα καλσόν, τώρα κάνουν με τρόπο ενοχλητικό την εμφάνισή τους. Οι ειδικοί λένε πως τα προβλήματα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστούν ιατρικά, με τις σωστές θεραπείες (δείτε εδώ), μέχρι τότε όμως τι μπορείτε να κάνετε για να μην αισθάνεστε άβολα βγαίνοντας στην παραλία;

Καλυπτικά προϊόντα

H δερματολόγος - αφροδισιολόγος κ. Βασιλική Μουσάτου αναφέρει πως κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καλυπτικά προϊόντα για ευρυαγγείες και για άλλα αισθητικά προβλήματα (ραγάδες, φλεβίτιδα, λεύκη, µελανιές, μέλασμα, εκ γενετής σημάδια, αιμαγγειώματα κ.λ.π). Αυτά είναι πιο σταθερά από ένα make up που μπορεί να χρησιμοποιεί μια γυναίκα στο πρόσωπο, διαρκούν περισσότερο και μπορούν να εφαρμοστούν και πριν την παραλία, μιας και πολλά είναι αδιάβροχα.

Τα καλυπτικά προϊόντα έχουν στόχο την πλήρη και φυσική κάλυψη κάθε ατέλειας στο σώµα και κυρίως στα πόδια. Για να το πετύχουν αυτό, συνήθως διατίθενται σε ποικιλία χρωµάτων ώστε να χρησιµοποιηθεί αυτό που πλησιάζει όσο το δυνατόν πιο πολύ στο χρώµα του δέρµατος, ενώ η εφαρµογή τους να γίνεται σχεδόν αόρατη. Ενδείκνυνται για τοπική χρήση. Μπορείτε να τα βρείτε σε δύο μορφές:

• Ρευστή: Χρωστικές σε γλοιώδη βάση αλλά και υγροσκοπικές ουσίες. Μπορεί να είναι λεπτόρρευστο ή παχύρρευστο.

• Κρέµα: Εναιώρηµα χρωστικών σε γαλακτωµατοποιηµένη λοσιόν. Περιέχει νερό, υγροσκοπικές ουσίες και χρωστικές.

Για τα καλυπτικά σώµατος προτιµάται η πρώτη µορφή, διότι έχει µεγαλύτερη καλυπτική δυνατότητα και είναι πιο ανθεκτική στο νερό.

H αισθητικός κ. Μαίρη Φιλιππαίου αναφέρει επίσης ότι αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η κάλυψη με αντηλιακό με χρώμα ή οι καλυπτικές κρέμες που "μαυρίζουν" το σώμα (self-tan). Με τον τρόπο αυτό οι ευρυαγγείες (ή άλλα αισθητικά προβλήματα) φαίνονται λιγότερο.

Η επιλογή του σωστού προϊόντος

Ένα καλυπτικό προϊόντος για να είναι κατάλληλο πρέπει:

• Να απλώνεται εύκολα και οµοιόµορφα.
• Να είναι σταθερό και να µη µεταβάλλεται το χρώµα του.
• Να προσφέρει φυσική κάλυψη µεγάλης διάρκειας.
• Να είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στην εφίδρωση.
• Να έχει µεγάλη καλυπτικότητα.
• Να είναι υποαλλεργικό και, αν είναι δυνατόν, να παρέχει και αντηλιακή προστασία.
• Να διαθέτει µεγάλη ποικιλία χρωµάτων, ώστε να µη φαίνεται και να ταιριάζει µε το φυσικό χρώµα του δέρµατος.
• Να µην ξηραίνει το δέρµα αλλά συγχρόνως να µην αφήνει και λιπαρή αίσθηση.

Η πρότασή μας:

Προτείνουμε τα καλυπτικά της Coverderm που καλύπτουν οποιαδήποτε ατέλεια στο σώμα και στα πόδια, όπως ευρυαγγείες, κιρσούς, ραγάδες, φλεβίτιδα, λεύκη, ουλές, καψίματα, σημάδια, ελιές, μελανιές και κυτταρίτιδα.

Μπορείτε να βρείτε εδώ διάφορα καλυπτικά της Coverderm, ανάλογα με τον τύπο και το πρόβλημα.

Τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο (spray tan)

Η κ. Μουσάτου θεωρεί επίσης πως το spray tan μπορεί να βοηθήσει την "τελευταία στιγμή" για να καμουφλαριστούν αισθητικά προβλήματα στο δέρμα. Το spray tan είναι, όπως η ίδια αναφέρει, ένα εφέ μαυρίσματος με προϊόντα που οξειδώνουν την ήδη υπάρχουσα μελανίνη. Ως εκ τούτου, είναι αθώο και μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη αισθητικών προβλημάτων. 

Η αισθητικός κ. Φιλιππαίου συμφωνεί, υπογραμμίζοντας πως το spray tan (αερογράφος) κάνει ακόμα πιο καλή δουλειά αναφορικά με την κάλυψη τέτοιων προβλημάτων. Το spray tan εμφανίζει πολλά πλεονεκτήματα όπως ένα γρήγορα μαύρισμα σε όποια απόχρωση επιθυμεί η γυναίκα (από ελαφρύ μέχρι τροπικό) και κάλυψη πολλών αισθητικών ατελειών όπως είναι οι ευρυαγγείες, οι κιρσοί και άλλα σημάδια. Η ίδια αναφέρει πως είναι ο ασφαλέστερος, πιο υγιεινός, γρήγορος, αποτελεσματικός και οικονομικότερος τρόπος μαυρίσματος. Διαρκεί 15 ημέρες και δεν αφήνει μπαλώματα ή κιτρινίλες στο δέρμα. Ενδείκνυται για χρήση σε όλο το σώμα. 

Πώς εφαρμόζεται: Η αισθητικός θα σας περάσει σε μια καμπίνα και θα σας δείξει πώς θα καθίσετε κατά την διάρκεια του μαυρίσματος με αερογράφο. Μέσα σε 5 λεπτά θα έχετε την πρώτη απόχρωση, θα μείνετε όμως άλλα 10 λεπτά για να στεγνώσετε. Θα συνεχίσετε να μαυρίζετε για άλλες 4 ώρες αφού βγείτε από την καμπίνα.

Μία συνεδρία αρκεί για ένα μαύρισμα με spray tan, το οποίο μπορεί να γίνει σε ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα spray tanning και ινστιτούτα solarium. Ένα ενδεικτικό κόστος για μια συνεδρία spray tan είναι 30 ευρώ.

v