Πώς θα χάσω τα 40 κιλά που πήρα τα τελευταία χρόνια;

Πώς θα χάσω τα 40 κιλά που πήρα τα τελευταία χρόνια;

Ερώτηση:
Τα τελευταία χρόνια έχω βάλει 40 κιλά και αυτό με κάνει να απομονώνομαι και να μελαγχολώ. Θέλω να γυμναστώ μόνη μου. Τι να κάνω σας παρακαλώ;
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, αρχικά θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε διατροφολόγο έτσι ώστε να ξεκινήσετε επειγόντως κάποια μορφή δίαιτας. Το βάρος σας ξεπερνά κατά πολύ τους φυσιολογικούς δείκτες και αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την υγεία σας.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της άσκησης, παράλληλα με τη δίαιτα που θα ακολουθήσετε, θα σας συνιστούσα να ξεκινήσετε κάποια μορφή ήπιας έντασης αερόβια, η οποία να μην επιβαρύνει τις ήδη επιβαρυμένες από το βάρος αρθρώσεις σας.

Ιδανικά, 30 λεπτά περπάτημα σε καθημερινή βάση, χρόνος ο οποίος θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τις αντοχές σας, είναι μια καλή αρχή. Βγείτε από το σπίτι, επισκεφθείτε κάποιο κοντινό σας άλσος και προσπαθήστε, σε γενικές γραμμές, κάθε μέρα να κάνετε κάποια δραστηριότητα, η οποία να σας κρατά σε κίνηση.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v