Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω ημερησίως για να διατηρούμαι στα κιλά μου;

Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω ημερησίως για να διατηρούμαι στα κιλά μου;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 46 ετών, με ύψος 1.70 και 72 κιλά. Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω ημερησίως για να παραμείνω στα κιλά μου;
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, ο βασικός μεταβολικός σας ρυθμός - δηλαδή οι θερμίδες που καίτε κάθε μέρα χωρίς να κάνετε τίποτα - είναι κατά προσέγγιση 1.392. Οι θερμίδες αυτές δεν περιλαμβάνουν τις όποιες "έξτρα" καταναλώνετε λόγω άσκησης ή φυσικών δραστηριοτήτων. Αν ασκείστε παράλληλα, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Επομένως θεωρώ πως, μαζί με άσκηση, προσλαμβάνοντας περί τις 1.800 θερμίδες ημερησίως, θα παραμείνετε στα κιλά σας.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v