Πώς να απολαύσετε ένα υπέροχο χαλαρωτικό μπάνιο

Πώς να απολαύσετε ένα υπέροχο χαλαρωτικό μπάνιο

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το κρύο αρχίζει να δυναμώνει. Τι καλύτερο από ένα ζεστό μπάνιο στη μπανιέρα, έπειτα από μια κουραστική μέρα. Εκτός του ότι μας ευχαριστεί, μπορεί να έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Και γιατί να μη μετατρέψουμε – όταν βέβαια υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος – αυτήν την απλή, καθημερινή συνήθεια, σε μια διαδικασία χαλάρωσης και ευεξίας;

Ένα ζεστό μπάνιο μέσα σε γεμάτη μπανιέρα, με αιθέρια έλαια, καθαρίζει το σώμα αλλά και την σκέψη. Χρησιμοποιήστε έλαια από φασκόμηλο, λεβάντα, ευκάλυπτο ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει -υπάρχουν πολύ ωραία προϊόντα στην αγορά- και αρχίστε να ηρεμείτε το μυαλό σας. Το ζεστό νερό μπορεί να σας απομακρύνει το άγχος και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Επίσης θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και αμέσως μετά το μπάνιο και μόλις βρεθείτε σε χαμηλότερη θερμοκρασία, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να εκκρίνει την ουσία μελατονίνη, που προκαλεί ύπνο.

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί επίσης να ανακουφίσει τις αρθρώσεις και τους μυς σας από πόνους, πιασίματα και τις ενοχλήσεις από την κακή στάση στο γραφείο.

Μια καλή ιδέα είναι να ανάψετε στο μπάνιο σας ένα αρωματικό κερί, να ρίξετε στο νερό τα αγαπημένα σας προϊόντα, όπως άλατα μπάνιου ή αιθέρια έλαια ή γάλα μπάνιου, που ενυδατώνει την επιδερμίδα και πριν ξεκινήσετε, να κάνετε έναν καλό καθαρισμό προσώπου, απλώνοντας μια ενυδατική μάσκα –θα σας βοηθήσει πολύ.

Όταν βρίσκεστε μέσα στη μπανιέρα, προσπαθήστε να μη σκέφτεστε τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη ζωή σας, διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις, αυτήν τη λίγη ώρα που διαθέτετε στον εαυτό σας.

Επίσης εάν σας αρέσει, μπορείτε όταν είστε αρκετή ώρα μέσα στο νερό, να χρησιμοποιήσετε ένα scrub σώματος, κάνοντας μια απολέπιση που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας και θα την κάνει πιο λαμπερή. Φροντίστε ιδιαίτερα τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα, είναι η ιδανική στιγμή, δεδομένου ότι έχουν μαλακώσει στο ζεστό νερό. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και το τρίχινο γάντι αν σας βολεύει, καθώς και την ελαφρόπετρα.

Μη ξεχάσετε τα μαλλιά σας. Όταν χαλαρώνετε μέσα στο ζεστό νερό, αφού λούσετε τα μαλλιά σας, απλώστε μια μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης, αφήνοντάς την σύμφωνα με το χρόνο που υποδεικνύουν οι οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μαζί με το σώμα και το πρόσωπό σας.

Μετά το μπάνιο οπωσδήποτε βάλτε στο σώμα σας ένα ενυδατικό λάδι ή μια κρέμα σώματος, ειδικά εάν έχετε ξηρό δέρμα. Οι λιπαρές επιδερμίδες μπορούν επίσης να ενυδατώνονται με ξηρό λάδι σώματος ή με κάποια μη λιπαρή κρέμα σώματος.

Σκεφτείτε τη μουσική. Για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα home spa, τοποθετήστε όσο είστε στη μπανιέρα σας ένα mp3 player ή κάτι αντίστοιχο, ώστε να μπορείτε να ακούσετε το αγαπημένο σας cd όση ώρα απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Μια καλή ιδέα είναι η κλασσική μουσική ή μουσική έθνικ, ήχοι της φύσης κ.λ.π. Θα ανανεωθείτε και θα χαλαρώσετε απίστευτα.

Όταν τελειώσετε το χαλαρωτικό μπάνιο σας, καλό είναι να συνεχίσετε τη φροντίδα του εαυτού σας με ένα υγιεινό δείπνο και το αγαπημένο σας ρόφημα, παρακολουθώντας μια καλή ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο που σας αρέσει.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v