Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο!

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο!

Ένας νόμος θεσπίζεται εύκολα και καταργείται πολύ δύσκολα -αυτό εξηγεί την ύπαρξη και ισχύ αλλόκοτων νόμων σε όλο τον κόσμο. Ακολουθούν δέκα απίστευτοι, σεξιστικοί νόμοι κατά γυναικών, που μας έκαναν είτε να απορήσουμε για το λόγο της θέσπισής τους και να γελάσουμε, είτε να προβληματιστούμε για την πορεία την ανθρώπινης σκέψης και δικαιοσύνης…

1. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.

Και να ψηφίζουν και να εργάζονται και να ταξιδεύουν. Με δυο λόγια: ελευθερία και αυτονομία ίσον ουτοπία για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

 

2. Σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α., απαγορεύεται η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο για τις ελεύθερες γυναίκες και τις χήρες… τις Κυριακές!

Αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη Κυριακή, λυπούμαστε, αλλά είναι αδύνατον. Ακυρώστε το, παντρευτείτε και ξανακανονίστε το. Ωστόσο, υπάρχουν χαρμόσυνα νέα: αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη, ας πούμε, Τρίτη, συγχαρητήρια! Ο δρόμος είναι ανοιχτός και ο νόμος μαζί σας.

 

 

3. Στη Φεράρα της Ιταλίας μια γυναίκα «ανέντιμη και με δαιμονική όψη» απαγορεύεται να μπει σε εργοστάσιο παρασκευής τυριών.

Ένα πράγμα δεν ανέχεται το τυρί της Φεράρας: τις διεφθαρμένες γυναίκες. Και αν «ξινίσει» αυτό τυρί… δεν τρώγεται με τίποτα!

 

4. Οι Ιρανές απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο νόμος βασίζεται στο φόβο των αρχών ότι αν οι γυναίκες αποκτήσουν πρόσβαση στα γήπεδα, τα αθλητικά γεγονότα δεν θα διεξάγονται υπό συνθήκες «σεμνότητας».

 

5. Στη Βόρεια Καρολίνα, τα γυναικεία σώματα πρέπει να καλύπτονται από τουλάχιστον 15 μέτρα ύφασμα.

Η αιτία ύπαρξης αυτού του νόμου βρίσκεται στη μακρινή ημερομηνία γενεθλίων του -θεσπίστηκε στον συντηρητικό 19ο αιώνα. Απλά, κανείς ποτέ δεν τον κατήργησε.

 

6. Οι γυναίκες στο Βατικανό, δεν μπορούν να ψηφίσουν.

Δεν μπορούμε να πούμε για το Βατικανό ότι υψώνει περήφανο λάβαρο προόδου. Κάποτε, απαγόρευε και τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού από τις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον ο νόμος αυτός αποσύρθηκε.

 

7. Στο Βερμόντ των Η.Π.Α. οι γυναίκες που θέλουν να φορέσουν μασέλα χρειάζονται άδεια από τον άνδρα τους.

Σκοτεινές εποχές για τους ορθοδοντικούς του μακρινού Βερμόντ.

 

8. Στο Ντέλαγουερ της Αμερικής οι γυναίκες απαγορεύεται να κάνουν προτάσεις γάμου.

Προβληματίζει η αιτία δημιουργίας και εφαρμογής αυτού του νόμου. Οι γυναίκες του Ντέλαγουερ υπήρξαν μάλλον σκληροί κυνηγοί…

 

9. Στις Γυναίκες της πολιτείας του Μιζούρ, απαγορεύεται ο κορσές.

Και όχι για λόγους υγείας, αλλά επειδή -σύμφωνα με το γράμμα του νόμου- «το προνόμιο θαυμασμού του καμπυλόγραμμου σώματος μιας νέας γυναίκας δεν πρέπει να αρνείται σε κανέναν φυσιολογικό, ρωμαλέο Αμερικάνο». Ζήτω η πρόοδος!

 

10. Το δικαστήριο της Υεμένης δεν λαμβάνει υπ’όψη του καταθέσεις γυναικών.

Επίσης, οι γυναίκες στην Υεμένη δεν νοούνται ως επαρκείς μάρτυρες, ανεξάρτητα από τις πληροφορίες που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους για ένα έγκλημα. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι: οι γυναίκες στο μουσουλμανικό κράτος της Υεμένης, δεν έχουν κανένα νομικό μέσο για να προστατευτούν από τη σωματική και τη λεκτική βία ή τη σεξουαλική κακοποίηση.

 

Πηγή: viralnova.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v