Είμαι 1,68 και ζυγίζω 68 κιλά. Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος και πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω;

Είμαι 1,68 και ζυγίζω 68 κιλά. Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος και πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω;

Ερώτηση:
Έχω ύψος 1,68 και ζυγίζω 68 κιλά. Πόσα κιλά πρέπει να είμαι και πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω για να χάσω 8 κιλά; 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, το πόσα κιλά πρέπει να είστε και πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνετε ημερησίως για να χάσετε βάρος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας. Θα χρειαστεί να κάνετε ειδικές μετρήσεις σε κάποιον διατροφολόγο, γιατί το ιδανικό βάρος εξαρτάται από τη σύσταση του σώματος σας, την μυϊκή μάζα δηλαδή και το λίπος, καθώς  και από το μεταβολισμό.

Δεν παίζει πάντα τόσο ρόλο το αρχικό σας βάρος  και το ύψος. Με βάση πάντως τον δείκτη μάζας σώματος, ο οποίος δεν είναι 100% αξιόπιστος αλλά δίνει μια γενική εικόνα, το βάρος που έχετε αυτή τη στιγμή είναι κανονικό.

 

*Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v