Πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους σας

Πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους σας

Είναι γεγονός ότι σε πολλά σημεία του σπιτιού οι άδειοι τοίχοι είναι για τους περισσότερους από εμάς θέμα επίπονο. Πίνακες, ήταν η λύση της παλιότερης γενιάς, είτε χειροποίητοι κεντητοί, είτε έργα τέχνης, με αξία, όμως, συχνά απαγορευτική για τις μέρες μας. Δείχνοντας κατανόηση στην ανάγκη σας να ομορφύνετε χωρίς μεγάλο κόστος τους τοίχους του σπιτιού σας σάς παραθέτουμε πολλές και διαφορετικές ιδέες που σίγουρα θα σας γοητεύσουν!

Ταπετσαρίες: Οι επιβλητικές

Μια παλιά μόδα που επανήλθε δυναμικά την προηγούμενη πενταετία είναι οι ταπετσαρίες. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών για το συγκεκριμένο είδος, τόσο στα καταστήματα της αγοράς όσο και διαδικτυακά, σε μεγάλο εύρος τιμών. Μία ταπετσαρία αποτελεί εύκολη λύση, αφού μπορεί σε ένα εντελώς άδειο δωμάτιο να δώσει από μόνη της στυλ.

Μπορεί το ντεσέν της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε να συνδυαστεί απόλυτα με τα χρώματα του πατώματος και των επίπλων, όπως επίσης και να είναι τελείως διαφορετικό σε χρωματισμό. Και στις δύο περιπτώσεις θα επιτύχετε εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γνωμικά επί... τοίχου

Σε στυλ ιδιαίτερο και πολύ «ιντελεκτουέλ», κάποια γνωμικά μπορούν να συνδεθούν με την ραφιέρα, ίσως και το φωτιστικό και να δώσουν το απόλυτο αποτέλεσμα.

Με την ίδια λογική μπορείτε να τα εντάξετε στον τοίχο του γραφείου, με τις προσωπικές σας καθημερινές σημειώσεις... 

Εάν πάλι δεν θέλετε να γίνει κατάχρηση του ίδιου του τοίχου, μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε έναν καμβά, τον οποίο και θα τελαρώσετε σε πίνακα ή σε υφασμάτινη εκτύπωση από τη μία ακρή του τοίχου έως την άλλη.

Μπορείτε, επίσης, να τα βρείτε σε μορφή αυτοκόλλητου ή και σε μορφή ταπετσαρίας εκτυπωμένης, μία τάση με μεγάλη ζήτηση στην αγορά...

Χαρτογραφήστε τους τοίχους σας

Εκτυπώστε σε μεγάλη επιφάνεια τον χάρτη κάποιας πόλης που έχετε επισκεφθεί και σας άρεσε ή ακόμα και τον χάρτη του μετρό. Έτσι, θα κοσμήσετε τον τοίχο σας με τις πιο ωραίες αναμνήσεις!

Εάν πιάνει το χέρι σας...

...τολμήστε να σχεδιάσετε ό,τι σας εμπνέει περισσότερο. Το αποτέλεσμα θα σας κάνει περήφανους δύο φορές, αφενός για το ότι ο άδειος τοίχος σας γέμισε, αφετέρου για την χειροποίητη δημιουργία σας.

Το «οτιδήποτε» όταν είναι σχεδιασμένο σε μεγάλη επιφάνεια φαντάζει ενυπωσιακό.

Εάν πάλι δεν το έχετε...

...με την ζωγραφική και το σκιτσάρισμα, μπορείτε να κάνετε ένα πιο σουρεαλιστικό σχέδιο, με σκέτες πινελιές, ταμποναρίσματα με κοινό σφουγγάρι, ή ακόμα και με το απλό ρολό βαψίματος τοίχου.

Δείτε το αποτέλεσμα σε τοίχο και σε καμβά:

Δημιουργήστε μοτίβα επαναλήψεων

Με οτιδήποτε σας αρέσει! Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές σε αυτό το μοντέρνο στυλ και πολύ φρέσκιες, κομψές και ιδιαίτερες ιδέες. Βρείτε στο εμπόριο πιάτα, κορνίζες, ακόμα και γύψινα οροφής που χρησιμοποιούνται για τα φωτιστικά και φτιάξτε μια σύνθεση στον τοίχο, όπως οι παρακάτω:

Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία...

Διακόσμηση τοίχου μπορεί να σημαίνει ακόμα και πόστερ, αναμνηστικά από εκδρομές ή ακόμα και ταμπελίτσες με διάφορα μότος. Με συνοδεία τη φαντασία μπορείτε να «ανακατέψετε» και άλλα πράγματα μαζί, όπως παλιά καδράκια, και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Αλλά μπορεί να δωθεί και ένα ύφος πιο μποέμ στην τοποθετησή τους, με παλιές κορνίζες και διάφορα αντικέ αντικείμενα ενδιάμεσα...

Καλή επιτυχία στις εναλλακτικές προβολές των δικών σας αναμνήσεων και... αναπολήστε μέσα από αυτό το ταξίδι διακόσμησης!

v