Φανταστικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού χωρίς κόστος!

Φανταστικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού χωρίς κόστος!

Τι κι αν το σπίτι σας δεν είναι όσο μεγάλο θα θέλατε, τι κι αν ζείτε με νοίκι και ο σπιτονοικοκύρης σας δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες διακοσμητικές παρεμβάσεις... σας βρήκαμε τις πιο έξυπνες, στιλάτες και λειτουργικές ιδέες για να κλέψετε και να μεταμορφώσετε το σπίτι σας στο προσωπικό σας παλατάκι!

Βαφή επίπλων

Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας, βάψτε τα έπιπλά σας! Είτε το κρεβάτι, είτε το κομοδίνο, είτε κάποια ξύλινη πολυθρόνα μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στον χώρο σας. (Δείτε εδώ πώς να βάψετε μόνοι σας τα παλιά έπιπλα).

Κατ'οίκον γκαλερί

Τοποθετήστε μερικά ράφια στον τοίχο, π.χ. πάνω από τον μπουφέ, για να τα διακοσμήσετε με μικροαντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς. Θα σας κοστίσουν ελάχιστα, όμως το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ανοιχτή αποθήκευση

Αν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα, μια ανοιχτή, μεταλλική ραφιέρα θα λύσει το πρόβλημα με τον πιο στιλάτο τρόπο.

Βάλτε τις δικές σας πινελιές

Αν το σπίτι σας είναι παλιό ή το νοικιάζετε, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην διακόσμηση, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Μπορείτε πάντα να βάλετε τις προσωπικές σας πινελιές, π.χ. με μία εκκεντρική κουρτίνα μπάνιου, ασορτί με τις πετσέτες ή τα χαλάκια του μπάνιου.

Δημιουργήστε μία είσοδο

Αν το σπίτι σας δεν έχει ένα προκαθορισμένο χολ, μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας, τοποθετώντας δίπλα στην πόρτα μία παλιά βιβλιοθήκη. Βγάλτε τα πάνω ράφια, βάλτε γάντζους για να κρεμάτε από εκεί ρούχα και δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε. Μάλιστα, αν δεν θέλετε να την βάψετε μπορείτε να την «ντύσετε» με ταπετσαρία.

Καθρέφτες για περισσότερο φως

Για να «μεγαλώσετε» τους μικρούς χώρους στο σπίτι, μία έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσετε καθρέφτες, οι οποίοι αντανακλούν το φως με φυσικό τρόπο και δίνουν την αίσθηση της άπλας. Μπορείτε να κρεμάστε έναν καθρέφτη στην τραπεζαρία, στο καθιστικό ή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα απέναντι από το παράθυρο.

Δείπνο με στιλ

Αν το σπίτι είναι μικρό και ο χώρος της τραπεζαρίας πολύ περιορισμένος, ο πιο έξυπνος τρόπος για να τον αναδείξετε είναι με ένα διάφανο σετ τραπεζιού-καρεκλών. Κρεμάστε ένα φωτεινό έργο τέχνης και προσαρμόστε τον φωτισμό, επιλέγοντας σποτάκια ή επιτοίχιες απλίκες.

Αλλάξτε την θέση των επίπλων

Φανταστείτε τον χώρο σας χωρίς καθόλου έπιπλα και θα μπορέσετε πιο εύκολα να αποφασίσετε αν υπάρχει τρόπος να τους αλλάξετε θέση. Σκεφτείτε αν το καθιστικό σας θα μπορούσε να χωριστεί σε «ζώνες» προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό. Ξεκινήστε να τοποθετείτε τα έπιπλα με «οδηγό» τον καναπέ και την τηλεόραση και στη συνέχεια δοκιμάστε να αλλάξετε θέσεις στα υπόλοιπα, π.χ. στον μπουφέ ή την τραπεζαρία.

Έπιπλα στο μπάνιο

Κι όμως, ένα τραπεζάκι με συρτάρι ή ακόμα και μία παλιά καρέκλα μπορεί να αποδειχθούν τρομερά χρηστικά στο μπάνιο σας, ειδικά αν σας περισσεύει χώρος αλλά σας λείπουν ντουλάπια.

Κουρτίνες καμουφλάζ

Δύο ή και τρεις «στρώσεις» από κουρτίνες μπορούν να δημιουργήσουν ασύγκριτη αίσθηση πολυτέλειας στο σπίτι, ενώ φωτίζουν τον χώρο με χρώμα, χωρίς να χρειάζεται να βάψετε τους τοίχους. Εξάλλου, οι κουρτίνες δίνουν την αίσθηση ότι από πίσω τους υπάρχουν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, αντί για βαρετούς κενούς τοίχους.

Γεμίστε τους τοίχους

Βρείτε ταιριαστές κορνίζες και γεμίστε τους βαρετούς μονόχρωμους τοίχους με τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές σας! Όσο μεγαλύτερη η κορνίζα, τόσο λιγότερες θα χρειαστείτε και τόσο πιο εύκολα θα γεμίσετε τους τοίχους σας.

Πολυχρηστικά καλάθια

Το καλάθι που έχετε στο μπάνιο σας για τα άπλυτα, μπορεί μια χαρά να τοποθετηθεί στο χολ, για να βάζετε μέσα τσάντες και ομπρέλες, στο δωμάτιο των παιδιών για να αποθηκεύονται εκεί τα παιχνίδια τους ή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σας, για να φυλάτε καθαρές πετσέτες και σεντόνια. Αγοράστε, λοιπόν, 2-3 ακόμα και δεν θα το μετανιώσετε.

Πηγή: bhg

v