Έξυπνες λύσεις για την οργάνωση και το καθάρισμα της κουζίνας

Έξυπνες λύσεις για την οργάνωση και το καθάρισμα της κουζίνας

Η καρδιά κάθε νοικοκυριού χτυπάει στην κουζίνα. Εκεί περνούν οι μαμάδες τον περισσότερό τους χρόνο, εκεί μοσχομυρίζουν τα φαγητά τους, εκεί πλένονται, αποθηκεύονται και παρασκευάζονται σκεύη, τρόφιμα, γλυκά και φαγητά. Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες για την οργάνωση και την καθαριότητα για μια εργονομική κι αστραφτερή κουζίνα!

Κλείστε αεροστεγώς τα ανοιχτά σακουλάκια με ένα κομμένο μπουκάλι

Η διαδικασία είναι απλή. Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι και κόψτε το πάνω μέρος. Εφαρμόστε το στο σακουλάκι και κλείστε το με το καπάκι. 

Πώς να διατηρήσετε το παγωτό μαλακό

Όταν κάποιος θέλει να φάει παγωτό, είναι απόλυτο λογικό να είναι ανυπόμονος! Για να μην χάνετε τον χρόνο σας περιμένοντας να μαλακώσει λίγο, "ντύστε" το με μια αεροστεγή σακούλα όταν το βάζετε στην κατάψυξη.

Έξυπνο κόλπο αποθήκευσης για τις πλαστικές σακούλες 

Όταν τα χαρτομάντιλα τελειώσουν, μην πετάξετε το κουτί τους. Κρατήστε το, κολλήστε το με ταινία διπλής όψης στο ντουλάπι της κουζίνας και γεμίστε το με πλαστικές σακούλες.

Λύση για επίμονα καπάκια

Συνεργάτης του mama365 προσυπογράφει γι' αυτό το κόλπο. Κόψτε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας και κολλήστε καλά τη μία του άκρη στο καπάκι είτε του μπουκαλιού είτε του βάζου που δεν ανοίγει με τίποτα. Τραβήξτε την άλλη και, voila, κερδίσατε τη μάχη με το κακό καπάκι!

Βάλτε τις πιατέλες και τα ξύλα κοπής σε πιατοθήκες

Αντί να αποθηκεύετε τις πιατέλες και τα ξύλα κοπής το ένα πάνω στο άλλο -καταλήγοντας να παίζετε jenga κάθε φορά που θέλετε να πάρετε το κάτω-κάτω- βάλτε τα κάθετα, ακουμπισμένα στην πιατοθήκη. 

Κάντε τον φούρνο μικροκυμάτων να λάμπει

Για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων από υπολείμματα τροφών, λίπη και λάδια βάλτε σε ένα μπωλ μίγμα από νερό και ξίδι ή λεμόνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Τέλος, σκουπίστε με ένα πανάκι ή βιτέξ το εσωτερικό του φούρνου. 

Κρεμάστε γάντια και πετσέτες μέσα στα ντουλάπια

Αντί να αφήνετε πετσέτες κουζίνας και γάντια πάνω στον πάγκο ή στο τραπέζι, κρεμάστε τα σε πιαστράκια στο εσωτερικό του ντουλαπιού που βρίσκεται κάτω απ' το νεροχύτη. 

Tip για στεγνό, καθαρό σφουγγάρι

Χρησιμοποιήστε αυτού του τύπου τον... υπέρ-συνδετήρα ως βάση για το σφουγγάρι. 

Παπουτσοθήκη για τα σνακς 

Η κάθετη αποθήκευση είναι πιο έξυπνη! Κρεμάστε μια πλαστική παπουτσοθήκη στην πόρτα της κουζίνας -ή όπου αλλού επιθυμείτε- και γεμίστε την με σνακ, μπαχαρικά ή τρόφιμα κερδίζοντας έτσι λίγο χώρο στα ντουλάπια σας. 

Για να μην ξεχειλίσει το νερό που βράζει... 

...τοποθετήστε κάθετα στο χείλος της κατσαρόλας μια ξύλινη κουτάλα. 

Αστραφτερό ταψί χωρίς λίπη και λεκέδες 

Βάλτε λίγο καυτό νερό στο ταψί και προσθέστε μαγειρική σόδα. Αφήστε για λίγο τα λίπη να μουλιάσουν στο αυτοσχέδιο μίγμα και ξεπλύνετε τρίβοντας ελαφρά.

Κερδίστε χώρο στα συρτάρια της κουζίνας

Τοποθετήστε μια θήκη για περιοδικά στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού και βάλτε εκεί αλουμινόχαρτο, μεμβράνη και αντικολλητικό χαρτί. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v