10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι εργαζόμενες μαμάδες

10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι εργαζόμενες μαμάδες

Το να είσαι εργαζόμενη μαμά σημαίνει πολλά πράγματα. Σίγουρα, όμως, δεν σημαίνει ότι η ζωή σου είναι εύκολη. Και παρόλο που κάθε γονιός ξέρει πώς είναι να έχεις αμέτρητες υποχρεώσεις, στις οποίες συχνά πρέπει να ανταποκρίνεσαι ταυτόχρονα, οι εργαζόμενες μαμάδες έχουν μερικούς παραπάνω λόγους παραπάνω για να... ξεφυσούν λαχανιασμένες.

Αν είστε εργαζόμενη μαμά, είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε με τα παρακάτω...

Ο αποχωρισμός είναι μαρτύριο

Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να έχετε κάθε πρωί ένα παιδί γαντζωμένο στο πόδι σας, να κλαίει και να σας εκλιπαρεί «μη φεύγεις μανούλα!». Πώς να μην σας ραγίζει η καρδιά και πώς να φτάσετε ευδιάθετη στην δουλειά;

Ο θηλασμός γίνεται πρόβλημα

Γιατί αναγκάζεστε να πηγαίνετε κάθε μέρα στο γραφείο με το θήλαστρο παραμάσχαλα και να εξηγείτε σε όλους τους συναδέλφους τι είναι αυτός ο περίεργος ήχος που ακούγεται κάθε δύο ώρες από την τουαλέτα.

Ναι, πάλι σουβλάκια θα φάμε

Γιατί θα έρθουν και οι μέρες που απλά ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ να μαγειρέψετε. Όχι τους «χαλάνε» τα σουβλάκια, αλλά θα γκρινιάξουν όπως και να΄χει.

Τα κάνεις όλα και συμφέρεις

Όταν είσαι εργαζόμενη μαμά το «multitasking» περνά σε άλλο επίπεδο! Υπάρχουν μέρες που δουλεύεις, ενώ ταυτόχρονα κανονίζεις τις απογευματινές δραστηριότητες του παιδιού και στα διαλλείματα βγάζεις γάλα με το θήλαστρο. Υπάρχουν και μέρες που... αναγκάζεσαι να πάρεις για λίγο το μωρό στην δουλειά, μέχρι να καταφέρει να έρθει η πεθερά σου να το κρατήσει γιατί η νταντά αρρώστησε.

Τα διαλείμματα υπάρχουν για να κανονίζετε τις δουλειές του σπιτιού

Την ώρα που οι συνάδελφοι απολαμβάνουν τον καφέ, το τσιγάρο ή και τη βόλτα τους, εσείς είστε στο μπαλκόνι με ένα τηλέφωνο στο χέρι, για να κανονίσετε ποιος θα πάρει τη μικρή από το μπαλέτο, ποιος θα πάει στο σούπερ μάρκετ και πότε θα συναντηθείτε με την δασκάλα του γιου σας.

Η τσάντα σας πριν και μετά το παιδί

Ναι, κάποτε η τσάντα που παίρνατε στην δουλειά σας περιείχε κραγιόν και πούδρα γιατί... μπορεί να προέκυπτε ένα απογευματινό ποτό με τους συναδέλφους! Πλέον η τσάντα σας περιέχει μωρομάντηλα, κοκαλάκια με τη Hello Kitty, αντηλιακό για μωρά, μισοφαγωμένα μπισκότα και 5-6 πιπίλες.

Το παράσημο της εργαζόμενης μαμάς

...είναι ένας κιτρινωπός λέκες από τον πρωινό εμετό του μωρού, τον οποίο εννοείται ότι θα αποκτάτε πάντα πριν από τα σημαντικά meeting.

Ποιοτικός χρόνος με το παιδί είναι ο χρόνος των διαδρομών

Θα μάθετε σιγά-σιγά ότι τα λίγα αυτά λεπτά μέχρι να το πάτε στο σχολείο, είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια, είναι πολύτιμα για να διατηρείτε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το παιδί σας και να δένετε την σχέση σας.

Έχετε προσπαθήσει να δουλέψετε από το σπίτι

...αλλά καταλήξατε είτε με το παιδί πάνω στο κεφάλι σας να σας παρακαλά να του βάλετε την Πέππα στο You Tube,


...είτε αντί για δουλειά του γραφείου να κάνετε δουλειές του σπιτιού!

Όσο κι αν κουράζεστε, ξέρετε ότι τα παιδιά σας είναι -ή θα είναι μια μέρα- περήφανα για τη μαμά τους

Και το συναίσθημα αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα! Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά -και ειδικά τα κορίτσια- επωφελούνται από τις εργαζόμενες μαμάδες τους, γιατί τις ακολουθούν ως πρότυπα επιτυχίας και έχουν περισσότερες πιθανότητες για καλές σπουδές και επιτυχημένη καριέρα.

v