Πώς θα επιλέξετε ρούχα εγκυμοσύνης

Πώς θα επιλέξετε ρούχα εγκυμοσύνης

Καθώς το μωρό σας κάνει, σιγά-σιγά, εμφανή την παρουσία του και η άλλοτε μαζεμένη κοιλίτσα σας αρχίζει να σας κρύβει την... ορατότητα προς τα κάτω, είστε πλέον έτοιμες να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας ρούχα για άλλα που θα εφαρμόσουν καλύτερα στο νέο σας σώμα.

Για να μην… ξεφύγετε με επιπόλαιες και κοστοβόρες αγορές, δείτε με ποια κριτήρια θα επιλέξετε έξυπνα ρούχα εγκυμοσύνης.

Κάντε λίστα

Σκεφτείτε τι είδος ρούχου χρειάζεστε πριν ακόμα βγείτε στα μαγαζιά. Κάντε μία λίστα με τα ρούχα που συνήθως φοράτε και σύμφωνα με αυτήν, αγοράστε τα αντίστοιχα είδη από καταστήματα με ρούχα εγκυμοσύνης. Αυτά μπορεί να είναι πυτζάμες, ρούχα για τη δουλειά και ίσως κάποιο καλό φόρεμα. Όταν πλέον θα είστε στα μαγαζιά, διαλέξτε ρούχα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργεί η καθημερινότητά σας.

Ρούχα-πασπαρτού

Προτιμήστε να αγοράσετε λιτά ρούχα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πασπαρτού για διάφορες περιστάσεις και έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα. Π.χ. ένα μαύρο κολάν εγκυμοσύνης μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, αν συνδυαστεί με διαφορετικές μπλούζες. Μία λιτή, λευκή μπλούζα μπορεί να δείξει εντελώς διαφορετική με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Προσοχή στα εσώρουχα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα χρειαστείτε νέα σουτιέν αλλά και νέα σλιπ, καθώς τα παλιά θα σας στενεύουν αρκετά. Το να μην έχετε κατάλληλα εσώρουχα για αυτή την περίοδο θα σας κάνει να νιώσετε πολύ άβολα. Φροντίστε τα εσώρουχα που αγοράσετε να είναι άνετα αλλά και κομψά, χωρίς φαρδιές τιράντες και έντονες ραφές. Επίσης, αποφύγετε τα στρινγκ και προτιμήστε κανονικά βρακάκια, βαμβακερά και χωρίς ραφές. Αν σκοπεύετε να θηλάσετε, μπορείτε να αγοράσετε από τώρα σουτιέν θηλασμού, τα οποία θα σας χρησιμεύσουν και μετά τον ερχομό του μωρού σας.

Αναζητήστε ελαστικά ρούχα

Μην αγοράζετε ρούχα που σας στενεύουν ή που μπορεί να σας στενεύουν σε 1-2 μήνες (ειδικά παντελόνια). Προτιμήστε, λοιπόν, παντελόνια που στη μέση έχουν αρκετά άνετο λάστιχο, για να μπορείτε να τα φοράτε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης σας, κολάν, και αρκετά φαρδιές μπλούζες.

Δοκιμάστε τα

Μην υποθέτετε ότι σας κάνει μόνο κοιτώντας το. Πριν αγοράσετε ένα ρούχο εγκυμοσύνης, φροντίστε πρώτα να το δοκιμάσετε, γιατί ούτε η ίδια μπορείτε (ή δεν θέλετε) μερικές φορές να φανταστείτε πώς έχει αλλάξει το σώμα σας.

Μετρηθείτε

Αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο ρούχο εγκυμοσύνης από online κατάστημα, πριν κάνετε κλικ στο «αγορά», μετρήστε τις διαστάσεις σας και βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνονται στις διαστάσεις του ρούχου, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ρωτήστε τις φίλες σας

Πολύ πιο ευχάριστο αλλά και ασφαλές είναι το shopping ρούχων εγκυμοσύνης με τις φίλες σας, οι οποίες θα σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές για το τι «σας πάει» και τι όχι. Αν μάλιστα κάποια από αυτές έχει ήδη γίνει μανούλα μπορεί να σας προτείνει και ρούχα που εσείς δεν έχετε ακόμα σκεφτεί.

Πηγή: Modernmom

v