10 πράγματα που πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε μαζί σας στο μαιευτήριο

10 πράγματα που πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε μαζί σας στο μαιευτήριο

Μήπως βρίσκεστε ένα βήμα πριν την πολυαναμενόμενη άφιξη του μωρού σας στον κόσμο; Αν έχετε μπει στον μήνα του τοκετού, τότε σίγουρα έχετε αρχίσει να φτιάχνετε λίστες με όλα όσα πρέπει να πάρετε μαζί σας, ρωτώντας τη μαμά, τις φίλες και τις ξαδέρφες σας. Κάναμε τη δουλειά για 'σας και συγκεντρώσαμε όλα όσα δεν πρέπει να λείψουν απ' τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Δείτε τι πρέπει να συμπεριλάβετε απαραιτήτως στη λίστα σας για εσάς και το μωρό.

1. Σουτιέν θηλασμού και αρκετά εσώρουχα. Μην ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας δυο, τρία σουτιέν θηλασμού –είναι πολύ βολικά για το θηλασμό και είναι βέβαιο ότι θα λερωθούν αργά ή γρήγορα. Όσο για τα εσώρουχα, αν και είναι πιθανό να χρειαστείτε μιας χρήσης, φροντίστε αυτά που θα πάρετε να είναι φαρδιά μεν αλλά και σχετικά "σφιχτά" για να στέκονται καλά οι τεράστιες σερβιέτες που θα χρειαστεί να φοράτε. Επίσης, αν πρόκειται να κάνετε καισαρική, προσέξτε τα εσώρουχα να μην σας "κόβουν" στο σημείο της τομής, αλλά να "πιάνουν" πιο ψηλά.

2. Mεγάλες (πολύ μεγάλες) σερβιέτες. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αρκετές σερβιέτες -στο μεγαλύτερο μέγεθος που θα βρείτε- για τα λόχεια.

3. Νεσεσέρ με τα απαραίτητα: οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, σεσουάρ, αποσμητικό, σαπούνι και κρέμα προσώπου και ενυδατική κρέμα σώματος (ή την κρέμα που χρησιμοποιείτε έτσι κι αλλιώς κατά των ραγάδων), βούρτσα και κοκαλάκια για τα μαλλιά. Χρήσιμο είναι, αν δεν καταφέρετε να λουστείτε όσο θα είστε εκεί, να έχετε μαζί σας και ένα dry shampoo που θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται καθαρά, τουλάχιστον για 1-2 μέρες. Πολύτιμο μπορεί να αποδειχθεί και ένα βούτυρο-κακάο για τα χείλη.

3. Δύο-τρία νυχτικά και δύο ζευγάρια σαγιονάρες. Κατ' αρχάς στα νοσοκομείο τα μικρόβια καραδοκούν, επομένως πάρτε μαζί σας περισσότερες από μία αλλαξιές και οπωσδήποτε σαγιονάρες που θα χρησιμοποιήσετε όταν κάνετε ντουζ. Και, από την άλλη, τα νυχτικά είναι βολικότερα, δεδομένου ότι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα σας επισκέπτονται αρκετά. Φροντίστε, ωστόσο, τα νυχτικά σας να έχουν κουμπιά στο μπροστινό μέρος που να φτάνουν μέχρι αρκετά κάτω από το στήθος, για να εξυπηρετείστε όταν θα θηλάζετε.

4. Κρέμα για τις θηλές (από λανολίνη) και επιθέματα στήθους. Πολλά! Είτε έχετε θηλάσει στο παρελθόν είτε όχι, πάρτε μαζί σας μια κρέμα για τις θήλες -θα τις ενυδατώσει και θα τις ανακουφίσει από τυχόν τραυματισμούς. Τα επιθέματα έχουν την ιδιότητα να διατηρούν τους μαστούς στεγνούς από το πρωτόγαλα που θα "τρέχει" ασταμάτητα.

5. Απολυμαντικά μαντηλάκια. Μετά την οδοντόβουρτσα και τον φορτιστή, τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι ό,τι πιο απαραιτήτο θα μπει στη λίστα σας. Τα νοσοκομεία βρίθουν μικροβίων και το μωρό σας δεν σας αφήνει περιθώριο για λερωμένα χέρια.

6. Βιβλίο ή περιοδικά. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, στο μαιευτήριο θα υπάρξουν ορισμένες στιγμές μοναξιάς, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας οτιδήποτε μπορεί να σας χαλαρώσει. Μπορεί να μην καταφέρετε να τα ανοίξετε αλλά... κακό δεν είναι να τα έχετε μαζί σας!

7. Πετσέτες και πετσετάκια. Εκτός από τις πετσέτες μπάνιο και προσώπου που σίγουρα θα χρειαστείτε, πάρτε μαζί σας αρκετά μικρά πετσετάκια για το θηλασμό και το γάλα που, τις πρώτες μέρες, θα... ρέει άφθονο.

8. Φορτιστή κινητού και φωτογραφική μηχανή. 

Ο φορτιστής είναι ένα απ' τα πρώτα πράγματα που (πρέπει να) μπαίνουν στη βαλίτσα. Βάλτε τον λοιπόν, πρώτο-πρώτο, γιατί οι φωτογραφίες και τα αμέτρητα τηλεφωνήματα θα αποφορτίσουν πολύ γρήγορα το κινητό σας. Αν το κινητό σας -ή το κινητό του καλού σας- δεν διαθέτει τη σούπερ κάμερα που επιβάλλει η περίσταση, πάρτε μαζί σας και μια φωτογραφική μηχανή.

9. Ρούχα για την αναχώρησή σας από το μαιευτήριο και γαντάκια για το μωρό. Μην παραλείψετε να βάλετε στη βαλίτσα σας ρούχα για την ημέρα της επιστροφής στο σπίτι (για το μωρό, μπορείτε να πάρετε δύο, τρια φορμάκια σε διαφορετικά μεγέθη για να είστε σίγουροι). Τα γαντάκια, θα φανούν χρήσιμα, αφού τα νεογέννητα έχουν νύχια που γρατζουνάνε πολύ, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματίζονται.

 

10. Επιπλέον τσάντες ή σακούλες. Επίσης απαραίτητο αντικείμενο στη λίστα σας, είναι οι επιπλέον τσάντες και σακούλες. Απ' το μαιευτήριο θα φύγετε με πολλά περισσότερα πράγματα απ' αυτά που είχατε όταν πήγατε. Επιπλέον θα χρειαστεί μια σακούλα/τσάντα για τα άπλυτα.

v