12 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες

12 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες

Αμέτρητες επιστημονικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί, οι οποίες επισημαίνουν τον εξίσου σπουδαίο ρόλο που παίζουν οι μπαμπάδες και οι μαμάδες στην ζωή των παιδιών. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο καθένας από τους δύο γονείς έχει τα δικά του «δυνατά» σημεία. Μπορεί, λοιπόν, τα παιδιά να φωνάζουν συνήθως «μαμά!» κάθε φορά που ξυπνούν τη νύχτα από ένα κακό όνειρο, όμως αν τα ρωτήσετε θα σας απαντήσουν ότι σε κάποια πράγματα... ο μπαμπάς κερδίζει!

Τι κάνουν καλύτερα οι μπαμπάδες από τις μαμάδες;

Παίζουν έντονα και δυναμικά

Τα παιδιά τρελαίνονται για «άγρια» παιχνίδια, όμως οι περισσότερες μαμάδες δεν είναι συνήθως τόσο πρόθυμες να κυλιστούν στα πατώματα και να «παλέψουν», όσο οι μπαμπάδες. Το πρόβλημα, βέβαια, ξεκινάει όταν αρχίζουν τα «τρελά» παιχνίδια με τα παιδιά πριν αυτά κοιμηθούν, οδηγώντας τα σε... τρελή υπερένταση!

...και δεν «μασάνε» στον πόνο

Όταν η μαμά «παραδίδει τα όπλα», επειδή το παιδί την έχει ξεμαλλιάσει, καταδαγκώσει και καταγρατζουνίσει πάνω στο παιχνίδι, ο αήττητος μπαμπάς δεν πτοείται μπροστά σε μερικές μελανιές, διδάσκοντας έτσι το παιδί ότι ο... γενναιότερος κερδίζει!

Σκάβουν στην άμμο

Όπως και να το κάνουμε, ο μπαμπάς σκάβει καλύτερα, ενώ μπορεί να έχει περισσότερες κατασκευαστικές ικανότητες από τη μαμά, στο χτίσιμο του κάστρου!

Προσφέρουν τους ώμους τους για αυτοκρατορικές βόλτες

Ξεκάθαρα οι μπαμπάδες κερδίζουν σε αυτό, λόγω μεγαλύτερης μυϊκής δύναμης (και ανοχής στο διαρκές τράβηγμα των μαλλιών από το παιδί!).

Είναι πάντα πρόθυμοι για περιπέτειες

Είναι στη φύση των αντρών να λατρεύουν την περιπέτεια και να είναι πάντα πρόθυμοι για εξερευνήσεις, βόλτες με τα ποδήλατα, σκαρφαλώματα και φυσιοδιφικές αναζητήσεις!

Είναι καλύτεροι στα αθλήματα

Υπάρχουν μαμάδες που είναι εξαιρετικές στα αθλήματα, αλλά γεγονός είναι ότι οι μπαμπάδες «κερδίζουν» στα περισσότερα από αυτά. Αν, για παράδειγμα, ο προπονητής ποδοσφαίρου σας ρωτήσει «Ο γιος σου είναι αριστεροπόδαρος ή δεξιοπόδαρος;», ξέρετε τι να απαντήσετε; Γιατί ο άντρας σας ξέρει σίγουρα.

Διδάσκουν ορθοπεταλιές

Οι μπαμπάδες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα όχι μόνο να διδάσκουν στα παιδιά πώς να κάνουν ποδήλατο, αλλά και πώς να το αγαπήσουν! Τους μαθαίνουν, δηλαδή, να μην φοβούνται τις αναπόφευκτες πτώσεις, ενώ ταυτόχρονα τους δείχνουν πώς να το φροντίζουν, φουσκώνοντας τα λάστιχα και ελέγχοντας τα φρένα.

Κάνουν τρελές βουτιές

Προσοχή, δεν είναι καλύτεροι στο κολύμπι, αλλά στις βουτιές! Γιατί, μπορεί η μαμά να είναι αυτή που θα φορέσει στο παιδί τα μπρατσάκια και θα το συνοδεύσει στα ρηχά, αλλά ο μπαμπάς είναι συνήθως αυτός που θα το πετάξει στον αέρα και θα του κάνει τα πιο απίθανα παιχνίδια στο νερό!

Είναι εξπέρ στο κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι ίσως το μοναδικό «πεδίο» στο οποίο αποδεικνύεται η χρησιμότητα του στρατού. Γιατί, όσο κι αν σας αρέσει ο ύπνος στη φύση και κάτω από τα αστέρια, αυτή η άτιμη η σκηνή θέλει αντρικά χέρια για να «στηθεί» στο λεπτό! Χάρη στον μπαμπά, λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν από τον καλύτερο.

...και στο ψάρεμα

Τα ψάρεμα είναι, αναμφίβολα, χόμπι αντρικό. Και τα παιδιά λατρεύουν να γίνονται βοηθοί του μπαμπά και να καμαρώνουν μαζί του για τις καλές ψαριές!

Δεν φοβούνται τα έντομα

Ας μην κρυβόμαστε: Αν ο άντρας σας φοβόταν τις κατσαρίδες και αρνούνταν να τις σκοτώσει, θα τον παντρευόσασταν; Ο μπαμπάς είναι, συνήθως, αυτός που όχι μόνο θα μάθει στα παιδιά να μην φοβούνται τα έντομα, αλλά και να εξοικειωθούν μαζί τους, να αναγνωρίζουν τα επικίνδυνα και τα μη, και να μην ουρλιάζουν (όπως οι μαμάδες) κάθε φορά που μια μέλισσα θα τα πλησιάζει.

Έχουν τον τρόπο τους με την πειθαρχία

Είναι μεγάλη ανακούφιση για τη μαμά, να αναλαμβάνει και ο μπαμπάς κάποιες φορές τα ηνία της πειθαρχίας και να ολοκληρώνονται έτσι οι διαμάχες με το παιδί, χωρίς πολλές κουβέντες.

Πηγή: Popsugar

v