10 πρωτότυπες ιδέες για δώρα σε μέλλουσες μαμάδες

10 πρωτότυπες ιδέες για δώρα σε μέλλουσες μαμάδες

Αν η καλύτερή σας φίλη είναι έγκυος και θέλετε να της πάρετε ένα ξεχωριστό δώρο, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να μην καταλήξετε στις γνωστές επιλογές των μωρουδίστικων ρούχων ή του θηλάστρου. Μπορεί τέτοιου είδους δώρα να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη μέλλουσα μαμά, αλλά κατά βάθος θέλει να την... «κακομάθουν». Προτιμήστε ν' αγοράσετε ή να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο που θ' απευθύνεται μόνο στην ίδια. Έτσι κι αλλιώς, με το που γεννήσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι το σπίτι θα γεμίσει μεκάθε είδους πράγματα για το μωρό.

Για ένα ιδιαίτερο δώρο, μπορείτε να ... «κλέψετε» για λίγο το υπερηχογράφημα του μωρού. Τυπώστε ένα αντίγραφο του υπερήχου και πηγαίνετε σ' ένα κοσμηματοπωλείο της γειτονιάς σας ή «χαντράδικο» όπου θα σας το περάσουν σε μία πέτρα και θα το μετατρέψετε σε κολιέ.

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε με το καρδιογράφημα του μωρού σε... βραχιόλι. Έτσι, η μέλλουσα μαμά θα κρατήσει για πάντα τις πρώτες και πιο σημαντικές αναμνήσεις του μωρού της σ' ένα κόσμημα.

2. Πιρούνι για δύο

Ένα δώρο που σίγουρα δεν θα έχει ξαναδεί. Για να κλέψετε τις εντυπώσεις και να κάνετε πλάκα με την όρεξή της, μπορείτε να χαράξετε σε ένα πιρούνι το εξής: «Τρώω για δύο!». Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πάτε στο κοσμηματοπωλείο για να σας χαράξουν το ρητό.

3. Άνετα παπούτσια ή παντόφλες με γουνάκι

Αν ρωτήσετε μία έγκυο τι την ταλαιπωρεί περισσότερο στην εγκυμοσύνη, πιθανώς να σας απαντήσει ότι δεν αντέχει τα πρησμένα πόδια! Για να την ανακουφίσετε, επιλέξτε να της κάνετε δώρο ένα ζευγάρι άνετα και ζεστά παπούτσια, που σίγουρα θα της φανούν χρήσιμα.

Ενδεικτικά, κάντε της δώρο μπότες τύπου Ugg.

4. Μασάζ προσώπου (rejuvenance)

Ένα μασάζ όλοι το χρειαζόμαστε, πόσο μάλλον μία έγκυος που προσπαθεί να χαλαρώσει με οποιονδήποτε τρόπο. Το μασάζ προσώπου είναι ιδανικό για την περίπτωσή της! Η τεχνική rejuvenance αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μαύρες σακούλες και τους κύκλους κάτω απ' τα μάτια, ενώ δρα προληπτικά κατά της γήρανσης. Δεν πειστήκατε ακόμα; Εξάλλου, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και ν'ανανεωθείτε και εσείς μαζί της!

Ενδεικτικά, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού εδώ.

5. Ειδική κρέμα για τις ραγάδες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα πρέπει να είναι προσεκτική με τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί. Γι' αυτό, μην αγοράσετε ένα τυχαίο σετ του εμπορίου με κρέμες, που μπορεί να είναι επιβλαβές για εκείνη και το μωρό. Προτιμήστε μία κρέμα κατά των ραγάδων, ειδικά σχεδιασμένη για εγκύους.

Μία καλή επιλογή είναι αυτή.

6. Μαξιλάρι εγκυμοσύνης και θηλασμού

Κάντε στη μέλλουσα μαμά ένα δώρο που θα της χαρίσει γαλήνιο ύπνο... τουλάχιστον μέχρι να ξανασηκωθεί για να πάει τουαλέτα! Μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να το χρησιμοποιεί και ως μαξιλάρι θηλασμού. Μπορεί να το ζηλέψετε ακόμα και εσείς!

Ενδεικτιά, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

7. Ζώνες κάλυψης ρούχων

Επειδή όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβά είναι τα ρούχα εγκυμοσύνης, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εκ μέρους της μέλλουσας μαμάς, κάνοντάς της δώρο μία ειδική ζώνη εγκυμοσύνης. Μπορεί να τη φοράει πάνω ή κάτω από τις μπλούζες της. Είναι ελαστική και καλύπτει άνετα μία μπλούζα που είναι κοντή ενώ μπορείνα  κάνει ακόμα και μία απλή μπλούζα πιο ιδιαίτερη.

Δείτε την διαδικτυακά εδώ.

8. Αναπαυτικές πιτζάμες

Τι καλύτερο για μία έγκυο από ένα σετ αναπαυτικές πιτζάμες; Βοηθήστε τη να χαλαρώσει όσο είναι σπίτι, φορώντας κάτι άνετο και ζεστό.

Πάρτε ιδέες από κάποια σχέδια εδώ.

9. Μπλουζάκι-ημερολόγιο

Μόλις φτάσει στον τελευταίο μήνα, το δώρο που σχεδόν επιβάλλεται να της κάνετε είναι ένα ημερολόγιο που θα ... φοράει! Σε ένα απλό t-shirt ζητήστε να σας τυπώσουν την αντίστροφη μέτρηση, μαζί με μία φράση, αν θέλετε.

Εμπνευστείτε παίρνοντας ιδέες από εδώ.

10. Μουσικό Μενταγιόν

Ένα κόσμημα που θα δίνει στυλ στη μαμά και ταυτόχρονα θα νανουρίζει το παιδί. Με ένα μακρύ κορδόνι φτάνει μέχρι την κοιλιά της εγκύου. Στο τέλος του διαθέτει ένα μικροσκοπικό μεταλλόφωνο, το οποίο, ενώ κινείται η μαμά, παράγει κάποιους ανεπαίσθητους ήχους. Οι μελωδίες αυτές πιστεύεται ότι ηρεμούν το μωρό και χαράσσονται στη μνήμη του ακόμα και αφού γεννηθεί.

Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσπαθήστε να σκεφτείτε τη μέλλουσα μαμά περισσότερο ως γυναίκα παρά ως έγκυο. Γι' αυτό, αποδείξτε το με δώρα που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά της και θα της «απαλύνουν» την ταλαιπωρία που περνάει. Εξάλλου, και εσείς αυτό δεν θα προτιμούσατε;

 

 

 

v