Μια μέρα με Αλτσχάιμερ: 'Ενα συγκινητικό animation που όλοι πρέπει να δουν

Μια μέρα με Αλτσχάιμερ: Ενα συγκινητικό animation που όλοι πρέπει να δουν

Ένα άκρως συγκινητικό animation βίντεο από την Ταϊβάν μάς καλεί να πάμε μία τρίλεπτη βόλτα με έναν ηλικιωμένο άντρα που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Το βίντεο περγράφει πώς είναι μία τυπική, συνηθισμένη μέρα ενός ατόμου που πάσχει από τη νόσο, θέλοντας έτσι να μας δείξει την «πραγματικότητα», μέσα από τα δικά τους μάτια.

Ο άντρας-πρωταγωνιστής, ενώ βρίσκεται στο δωμάτιό του, αρχίζει να μεταφέρεται με το μυαλό του σ' έναν άλλο κόσμο, σχεδόν ονειρικό. Εκεί δεν είναι μόνος του. Συναντά την γυναίκα του, όταν ακόμα ήταν νέα, και τον εγγονό του, αλλά και οι δύο μοιάζουν με μαριονέτες παρά με ανθρώπους. Η σύγχυση του άτυχου άντρα φαίνεται να μεγαλώνει όταν ξαφνικά χάνει τον εγγονό του μέσα από τα χέρια του. Τότε, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Παραμένοντας στο όνειρο, αρχίζει να «μπερδεύεται» όλο και περισσότερο και να αισθάνεται «χαμένος». Ξαφνικά, όμως, μια αγκαλιά τον επαναφέρει στην πραγματικότητα: η αγκαλιά της γυναίκας του. 

Το βίντεο, μέσα σε μόλις δύο λεπτά, καταφέρνει όχι απλά να μας δείξει πώς είναι η καθημερινότητα όσων συνανθρώπων μας πάσχουν από Αλτσχάιμερ, αλλά και να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε δίπλα τους και να τους βοηθάμε να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. Η ουσιαστική παρουσία μας, η παρέα μας και η συμπαράστασή μας μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους πολύ πιο εύκολη. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ούτε να τους απομονώνουμε, γιατί μία τέτοια αντιμετώπιση μόνο επιδείνωση θα έφερνε στην κατάστασή τους.

Δείτε το βίντεο και συγκινηθείτε μαζί μας:

v